Tom Adams

Tom Adams (9 Mart 1938, Londra - 11 Aralık 2014, Slough, Berkshire), İngiliz aktör.

Tom Adams
Doğum 9 Mart 1938(1938-03-09)
Poplar, Londra, İngiltere
Ölüm 11 Aralık 2014 (76 yaşında)
Slough, Berkshire, İngiltere
Ölüm sebebi Kanser
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1961-2002

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Adams 9 Mart 1938'de Poplar, Londra'da doğdu. Yer aldığı The Great Escape (Büyük Kaçış) adlı sinema filminde canlandırdığı Dai Nimmo ve Doctor Who adlı bilimkurgu dizisinde canlandırdığı Kumandan Vorshak rolleriyle tanınır.

ÖlümüDüzenle

Adams, 11 Aralık 2014'te Slough, Berkshire'daki Wexham Park Hastanesi'nde 76 yaşında primer kökenli bilinmeyen bir kanser nedeniyle ölmüştür.[1]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1963: The Great Escape
  • 1965: The 2nd Best Secret Agent in the Whole Wide World
  • 1966: The Fighting Prince of Donegal
  • 1966: Where the Bullets Fly
  • 1967: Fathom
  • 1968: O.K. Yevtushenko
  • 1968: Subterfuge
  • 1972: The Fast Kill
  • 2002: Day of the Sirens

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1961: A Chance of Thunder
  • 1965: Londoners
  • 1972: Spy Trap
  • 1972: Villains
  • 1980: The Enigma Files
  • 1982: Bid for Power
  • 1986: Strike It Rich!
  • 1991: Fiddlers Three
  • 1999: Focus North
  • 2000: The Estate Agents

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1986: The Pyrates

Video filmlerDüzenle

  • 2008: The Depths

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Great Escape actor Tom Adams dies". news.com.au. 13 Aralık 2014. 13 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle