Türkiye sanayi ve teknoloji bakanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Aşağıdaki liste Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanları listesidir.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı
Görevdeki
Mehmet Fatih Kacır

4 Haziran 2023 tarihinden beri
AtayanTürkiye Cumhurbaşkanı
Görev süresiSınırlama yok
Oluşum7 Haziran 1949 (74 yıl önce) (1949-06-07)
İlk sahibiHasan Saka
BağlılıkTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesisanayi.gov.tr

Bakanlar değiştir

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Sanayi Bakanları (1949-1971)
1 Mustafa Münir Birsel 7 Haziran 1949 22 Mayıs 1950 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Mehmet Muhlis Ete 22 Mayıs 1950 9 Mart 1951 Demokrat Parti
3 İsmail Hakkı Gedik 9 Mart 1951 14 Aralık 1951
4 İbrahim Sıtkı Yırcalı 14 Aralık 1951 17 Mayıs 1954
5 Fethi Çelikbaş 17 Mayıs 1954 6 Aralık 1954
6 Samet Ağaoğlu 6 Aralık 1954 8 Şubat 1958
7 İbrahim Sıtkı Yırcalı 8 Şubat 1958 1 Eylül 1958
8 Ahmet Sebati Ataman 1 Eylül 1958 27 Mayıs 1960
9 Muhtar Uluer 30 Mayıs 1960 27 Ağustos 1960 Askerî
10 Şahap Kocatopçu 27 Ağustos 1960 14 Nisan 1961
11 İhsan Soyak 14 Nisan 1961 20 Kasım 1961
12 Fethi Çelikbaş 20 Kasım 1961 25 Aralık 1963 Cumhuriyet Halk Partisi
13 Muammer Erten 25 Aralık 1963 20 Şubat 1965
14 Ali Naili Erdem 20 Şubat 1965 27 Ekim 1965 Adalet Partisi
15 Mehmet Turgut 27 Ekim 1965 3 Kasım 1969
16 Mehmet Selahattin Kılıç 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
17 Ayhan Çilingiroğlu 26 Mart 1971 11 Aralık 1971 Bağımsız
Sanayi ve Teknoloji Bakanları (1971-1983)
1 Ali Mesut Erez 11 Aralık 1971 15 Nisan 1973 Adalet Partisi
2 Nuri Kemal Bayar 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
3 Abdülkerim Doğru 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Millî Selamet Partisi
4 Mehmet Gölhan 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
5 Abdülkerim Doğru 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Millî Selamet Partisi
6 Tarhan Erdem 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
7 Oğuzhan Asiltürk 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Millî Selamet Partisi
8 Orhan Alp 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
9 Nuri Kemal Bayar 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
10 Şahap Kocatopçu 21 Eylül 1980 21 Aralık 1981 Askerî
11 Mehmet Turgut 21 Aralık 1981 13 Aralık 1983
Sanayi ve Ticaret Bakanları (1983-2011)
1 Hüseyin Cahit Aral 13 Aralık 1983 21 Aralık 1987 Anavatan Partisi
2 Şükrü Yürür 21 Aralık 1987 23 Haziran 1991
3 Rüştü Kazım Yücelen 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
4 Tahir Köse 20 Kasım 1991 27 Temmuz 1994 Sosyaldemokrat Halkçı Parti
5 Mehmet Dönen 27 Temmuz 1994 27 Mart 1995
6 Hasan Akyol 27 Mart 1995 5 Ekim 1995
7 Abdülbaki Ataç 5 Ekim 1995 30 Ekim 1995 Doğru Yol Partisi
8 Fuat Çay 30 Ekim 1995 6 Mart 1996 Cumhuriyet Halk Partisi
9 Enis Yalım Erez 6 Mart 1996 26 Nisan 1997 Doğru Yol Partisi
10 Ali Rıza Gönül 26 Nisan 1997 30 Haziran 1997
11 Enis Yalım Erez 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999
12 Metin Şahin 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999 Demokratik Sol Parti
13 Ahmet Kenan Tanrıkulu 28 Mayıs 1999 18 Kasım 2002 Milliyetçi Hareket Partisi
14 Ali Coşkun 18 Kasım 2002 29 Ağustos 2007 Adalet ve Kalkınma Partisi
15 Mehmet Zafer Çağlayan 29 Ağustos 2007 1 Mayıs 2009
16 Nihat Ergün 1 Mayıs 2009 6 Temmuz 2011
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanları (2011-2018)
1 Nihat Ergün 6 Temmuz 2011 25 Aralık 2013 Adalet ve Kalkınma Partisi
2 Fikri Işık 25 Aralık 2013 24 Mayıs 2016
3 Faruk Özlü 24 Mayıs 2016 10 Temmuz 2018
Sanayi ve Teknoloji Bakanları (2018-günümüz)
1 Mustafa Varank 10 Temmuz 2018 4 Haziran 2023 Bağımsız
2 Mehmet Fatih Kacır 4 Haziran 2023 Görevde

Bakan yardımcıları değiştir

Bakan Yardımcısı Görev Başlangıcı Görev Bitişi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları (2011-2018)
1 Davut Kavranoğlu 5 Ağustos 2011 17 Temmuz 2015
2 Hasan Ali Çelik 18 Aralık 2015 10 Temmuz 2018
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları (2018-günümüz)
1 Mehmet Fatih Kacır 31 Temmuz 2018 4 Haziran 2023
Hasan Büyükdede 31 Temmuz 2018 22 Haziran 2023
Çetin Ali Dönmez 31 Temmuz 2018 Görevde
2 Ahmet Yozgatlıgil 22 Haziran 2023 Görevde
Oruç Baba İnan 22 Haziran 2023 Görevde
Zekeriya Çoştu 22 Haziran 2023 Görevde