Türkiye'deki heliportlar listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'de bulunan heliportlar listesidir.

Heliport Adı Açılış Tarihi Bulunduğu İl Bulunduğu İlçe Deniz Seviyesinden Yüksekliği m. Tipi Taşıma Kapasitesi ton/m² Uçuş Kuralları Kullanım Amacı Koordinatları
Kanyon 08.05.2009 İstanbul Şişli 256 Yükseltilmiş 5,3 VFR Ticari 41°4′42.02″K 29°0′42.15″D / 41.0783389°K 29.0117083°D / 41.0783389; 29.0117083
Diyarbakır 24.06.2009 Diyarbakır Yenişehir 680 Yer Seviyesi 15 VFR Kamu 37°54′36″K 40°8′10″D / 37.91000°K 40.13611°D / 37.91000; 40.13611
Bağlar 24.08.2009 Diyarbakır Bağlar 730 Yer Seviyesi 15 VFR Kamu 37°55′17.00″K 40°9′22.00″D / 37.9213889°K 40.1561111°D / 37.9213889; 40.1561111
G.L.İ. 14.07.2009 Kütahya Tavşanlı 798,4 Yer Seviyesi 6 VFR Kamu 39°37′55.00″K 29°28′26.00″D / 39.6319444°K 29.4738889°D / 39.6319444; 29.4738889
İlkadım 16.09.2009 Samsun Merkez 160 Yer Seviyesi 38 VFR Kamu 41°16′25.00″K 36°17′56.00″D / 41.2736111°K 36.2988889°D / 41.2736111; 36.2988889
Atatürk 30.10.2009 Ankara Yenimahalle 861 Yer Seviyesi 10 VFR Kamu 39°54′7.00″K 32°45′36.00″D / 39.9019444°K 32.7600000°D / 39.9019444; 32.7600000
İzmir Atatürk 30.10.2009 izmir Konak 128 Yükseltilmiş 20 VFR Kamu 38°23′53.60″K 27°6′10.71″D / 38.3982222°K 27.1029750°D / 38.3982222; 27.1029750
Point Hotel 09.11.2009 İstanbul Şişli 201 Yükselmiş 4 VFR Özel 41°3′51.20″K 29°0′38.48″D / 41.0642222°K 29.0106889°D / 41.0642222; 29.0106889
Kocatepe 09.11.2009 Afyonkarahisar Merkez 1007 Yer Seviyesi 25 VFR Kamu 38°47′25.15″K 30°28′5.23″D / 38.7903194°K 30.4681194°D / 38.7903194; 30.4681194
Beyhekim 24.11.2009 Konya Selçuklu 1106 Yer Seviyesi 27 VFR Kamu 37°59′14.00″K 32°29′1.00″D / 37.9872222°K 32.4836111°D / 37.9872222; 32.4836111
Kartal 30.12.2009 İstanbul Kartal 42 Yer Seviyesi 20 VFR Kamu 40°54′53.11″K 29°10′23.43″D / 40.9147528°K 29.1731750°D / 40.9147528; 29.1731750
Erguvan 30.12.2009 Bursa Osmangazi 90 Yer Seviyesi 38 VFR Kamu 40°13′33.00″K 29°4′24.00″D / 40.2258333°K 29.0733333°D / 40.2258333; 29.0733333
Arçelik 01.02.2010 İstanbul Tuzla 52 Yer Seviyesi 20 VFR Özel 40°49′22.13″K 29°21′33.54″D / 40.8228139°K 29.3593167°D / 40.8228139; 29.3593167
Adana Sağlık 01.02.2010 Adana Yüreğir 24 Yer Seviyesi 50 VFR Kamu 37°0′30.00″K 35°20′28.00″D / 37.0083333°K 35.3411111°D / 37.0083333; 35.3411111
Etlik 08.02.2010 Ankara Yenimahalle 873 Yer Seviyesi 8 VFR Kamu 39°57′53.00″K 32°49′47.00″D / 39.9647222°K 32.8297222°D / 39.9647222; 32.8297222
Engürü 08.02.2010 Ankara Sincan 800 Yükseltilmiş 7 VFR Özel 39°57′24.00″K 32°02′2.36″D / 39.9566667°K 32.0339889°D / 39.9566667; 32.0339889
K.E.A.H. 08.02.2010 Ankara Keçiören 890 Yer Seviyesi 10 VFR Kamu 40°0′11.60″K 32°51′21.90″D / 40.0032222°K 32.8560833°D / 40.0032222; 32.8560833
Hızırbey 24.02.2010 Trabzon Merkez 10 Yer Seviyesi 20 VFR Kamu 40°0′11.60″K 32°51′21.90″D / 40.0032222°K 32.8560833°D / 40.0032222; 32.8560833
Kayseri 112 25.02.2010 Kayseri Melikgazi 1115 Yer Seviyesi 10 VFR Kamu 38°41′53.00″K 35°32′8.00″D / 38.6980556°K 35.5355556°D / 38.6980556; 35.5355556
Arkas 1 01.03.2010 İzmir Konak 40 Yükseltilmiş 2,5 VFR Özel 38°26′28.00″K 27°06′36.00″D / 38.4411111°K 27.1100000°D / 38.4411111; 27.1100000
Arkas 2 01.03.2010 İzmir Urla 110 Yer Seviyesi 4,5 VFR Özel 38°19′50.00″K 26°47′40.00″D / 38.3305556°K 26.7944444°D / 38.3305556; 26.7944444
Baktrans 25.03.2010 İzmir Çiğli 3 Yer Seviyesi 10 VFR Özel 38°28′40.50″K 27°1′46.40″D / 38.4779167°K 27.0295556°D / 38.4779167; 27.0295556
Anafartalar 30.03.2010 Çanakkale Merkez 50 Yer Seviyesi 20 VFR Kamu 40°9′32.50″K 26°25′9.90″D / 40.1590278°K 26.4194167°D / 40.1590278; 26.4194167
İçdaş 1 30.03.2010 Çanakkale Biga 74 Yer Seviyesi VFR Özel 40°26′51.26″K 27°8′58.39″D / 40.4475722°K 27.1495528°D / 40.4475722; 27.1495528
Sarp 04.05.2010 Eskişehir Merkez 810 Yer Seviyesi 8 VFR Özel
Sinpaş 03.08.2010 İstanbul Beşiktaş 131 Yükseltilmiş 12 VFR Özel 41°3′27.79″K 29°0′33.26″D / 41.0577194°K 29.0092389°D / 41.0577194; 29.0092389
Amerikan Hastanesi 23.08.2010 İstanbul Şişli 122 Yükseltilmiş 7 VFR Özel 41°3′10.84″K 28°59′44.42″D / 41.0530111°K 28.9956722°D / 41.0530111; 28.9956722
Ataköy Marina 14.10.2010 İstanbul Bakırköy 3 Yer Seviyesi 6 VFR Ticari 40°58′15.89″K 28°52′10.25″D / 40.9710806°K 28.8695139°D / 40.9710806; 28.8695139
Vitra 01.02.2011 Bilecik Bozüyük 769,3 Yer Seviyesi 10 VFR Özel 39°54′8.50″K 30°5′6.90″D / 39.9023611°K 30.0852500°D / 39.9023611; 30.0852500
Acıbadem Maslak 09.11.2010 İstanbul Sarıyer 117 Yer Seviyesi 15 VFR Özel 41°7′36.45″K 29°1′31.56″D / 41.1267917°K 29.0254333°D / 41.1267917; 29.0254333
İçdaş 2 01.02.2011 Çanakkale Biga 48,5 Yer Seviyesi 20 VFR Özel 40°24′39.99″K 27°3′29.44″D / 40.4111083°K 27.0581778°D / 40.4111083; 27.0581778
Polat 23.02.2011 İstanbul Şişli 171,2 Yükseltilmiş 9 VFR Özel 41°3′23.78″K 28°59′56.82″D / 41.0566056°K 28.9991167°D / 41.0566056; 28.9991167
Windowist 23.02.2011 İstanbul Sarıyer 185,83 Yükseltilmiş 6,5 VFR Ticari 41°6′30.28″K 29°1′10.48″D / 41.1084111°K 29.0195778°D / 41.1084111; 29.0195778
My Prestige 23.02.2011 İstanbul Ataşehir 126,2 Yükseltilmiş 6,5 VFR Ticari 40°59′29.21″K 29°6′12.73″D / 40.9914472°K 29.1035361°D / 40.9914472; 29.1035361
ÇPKİ 23.03.2011 İstanbul Beşiktaş 3 Yer Seviyesi 30 VFR Ticari 41°2′38.40″K 29°0′54.00″D / 41.0440000°K 29.0150000°D / 41.0440000; 29.0150000
Behport 23.03.2011 İstanbul Bağcılar 85 Yer Seviyesi 25 VFR Kamu 41°1′41.33″K 28°52′12.77″D / 41.0281472°K 28.8702139°D / 41.0281472; 28.8702139
İspark 29.03.2011 İstanbul Kadıköy 4 Yer Seviyesi 10 VFR Ticari 40°59′21.50″K 29°1′7.80″D / 40.9893056°K 29.0188333°D / 40.9893056; 29.0188333
Sönmez 13.04.2011 Bursa Osmangazi 89 Yer Seviyesi VFR Ticari 40°15′18.00″K 29°4′4.00″D / 40.2550000°K 29.0677778°D / 40.2550000; 29.0677778
D Marin 07.09.2009 Muğla Bodrum 1 Yer Seviyesi   VFR Ticari 37°00′11.00″K 27°15′43.00″D / 37.0030556°K 27.2619444°D / 37.0030556; 27.2619444
Dadaş 02.05.2011 Erzurum Yakutiye 1910 Yer Seviyesi VFR Kamu 39°53′23″K 41°14′24″D / 39.88972°K 41.24000°D / 39.88972; 41.24000
Divan 10.10.2011 İstanbul Şişli 77 Yükseltilmiş 7 VFR Ticari 41°2′27.80″K 28°59′13.30″D / 41.0410556°K 28.9870278°D / 41.0410556; 28.9870278
Gemlik Gübre 03.11.2011 Bursa Gemlik 37,9 Yer Seviyesi 10 VFR Özel 40°24′58.23″K 29°6′32.74″D / 40.4161750°K 29.1090944°D / 40.4161750; 29.1090944
Acıbadem Adana 16.11.2011 Adana Seyhan 23 Yükseltilmiş 4,5 VFR Özel 36°59′43.00″K 35°18′53.00″D / 36.9952778°K 35.3147222°D / 36.9952778; 35.3147222
İsdemir 02.01.2012 Hatay İskenderun 70,7 Yer Seviyesi VFR Özel 36°42′48.42″K 36°12′50.95″D / 36.7134500°K 36.2141528°D / 36.7134500; 36.2141528
FNH 05.01.2012 İstanbul Şişli 169 Yükseltilmiş 6,4 VFR Özel 41°4′12.98″K 28°59′1.28″D / 41.0702722°K 28.9836889°D / 41.0702722; 28.9836889
Acıbadem Bursa 29.03.2012 Bursa Nilüfer 136 Yükseltilmiş 6 VFR Özel
Ereğli 22.05.2012 Zonguldak Karadeniz Ereğli 4 Yer Seviyesi 20 VFR Özel

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle