Steven Knight

Steven Knight (d. 1959), İngiliz senarist ve film yönetmeni. University College London'da İngilizce okudu. Kapalı Devre (Closed Circuit), Kirli Tatlı Şeyler (Dirty Pretty Things) ve Şark Vaatleri (Eartern Promises) filmlerinin senaryolarını yazmıştır. Ayrıca Locke ve Çılgın Joe (Hummingbird) isimli filmlerin hem senaristliğini, hem de yönetmenliğini yapmıştır. Knight, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının İngiliz versiyonunun formatını da hazırlamıştır.

Steven Knight
Portrait of Steven Knight by Taylor Rooke, March 5th 2020.jpg
Doğum 1959
Birmingham, İngiltere
Meslek Senarist, film yönetmeni

FilmografiDüzenle

Yıl Film Notlar
1993–1997 The Detectives Yönetmen (4 bölüm), senarist (13 bölüm)
1998 Who Wants to Be a Millionaire? (Birleşik Krallık) Senarist (4 bölüm)
2002 Kirli Tatlı Şeyler Senarist
2006 Özgürlüğün Şarkısı Senarist
2007 Şark Vaatleri Senarist
2013 Çılgın Joe Yönetmen, senarist
2013 Kapalı Devre Senarist
2013–günümüz Peaky Blinders Yapımcı, senarist (18 bölüm)
2014 Locke Yönetmen, senarist
2014 Aşk Tarifi Senarist
2015 Yedinci Oğul Senarist
2015 Pawn Sacrifice Senarist
2015 Çok Pişmiş Senarist
2016 Taboo Senarist
2016 November Criminals Senarist, yapımcı
2016 Müttefik Senarist, yapımcı
2017 Dünya Savaşı Z 2 Senarist

Dış bağlantılarDüzenle