Sophie Thompson

Sophie Thompson (d. 20 Ocak 1962, Hampstead, Londra, İngiltere), İngiliz aktris.[2][3]

Sophie Thompson
Sophie Thompson 2014.jpg
Thompson 2014'te
Doğum 20 Ocak Ocak 1962 (1962-01-20) (58 yaşında)
Hampstead, Londra, İngiltere
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1977–günümüz
Evlilik Richard Lumsden (e. 1995-2015)
Çocuk(lar) 2
Akraba(lar) Eric Thompson (babası)
Phyllida Law (annesi)
Emma Thompson (kız kardeşi)[1]

YaşamıDüzenle

Thompson 29 Ocak 1962'de Hampstead, Londra'da doğdu.[4]1977'de çocuk oyuncu olarak kariyerine başladı. Oyuncu çift Eric Thompson ve Phyllida Law'ın kızı yine oyuncu olan Emma Thompson'un kız kardeşidir. 2018'den itibaren yer aldığı İngiliz televizyonlarının uzun soluklu pembe dizisi Coronation Street ile dikkat çekmiştir. 1995'te evlenip 2015'te ayrıldığı eşi Richard Lumsden'den iki çocuk sahibidir.[5]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1994: Four Weddings and a Funeral
  • 1996: Emma
  • 2001: Gosford Park
  • 2004: Fat Slags
  • 2010: Eat Pray Love
  • 2018: The Importance of Being Earnest
  • Tales from the Lodge

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1992: Phil Cool
  • 1994: Nelson's Column
  • 1997: Blind Men
  • 2001: Lee Evans: So What Now?
  • 2009: Big Top
  • 2012: Love Life
  • 2014: Detectorists
  • 2016: Jericho
  • 2016: We the Jury

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1979: Secret Orchards
  • 1989: Bomber Harris
  • 2006: A Harlot's Progress
  • 2007: A Room with a View
  • 2009: May Contain Nuts
  • 2010: Whistle and I'll Come to You
  • 2015: A Gert Lush Christmas

Video filmlerDüzenle

  • 1995: Mr Bean: Torvill and Bean
  • 1998: Dancing at Lughnasa: On Location
  • 1998: Dancing at Lughnasa: Interviews
  • 2012: Keaton Henson: You Don't Know How Lucky You Are

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Keaton Henson - You Don't Know How Lucky You Are". YouTube. 15 Haziran 2012. 16 Aralık 2012 tarihinde kaynağından (Video) arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2019. 
  2. ^ "Sophie Thompson". FilmReference.com.
  3. ^ "The Players: Sophie Thompson (actor)". The Guardian (London).
  4. ^ Haynes, Lorien (11 Haziran 2000). "Interview – Sophie Thompson: Emma, Babies and Me". Sunday Mirror. Londra. Erişim tarihi: 30 Ocak 2017. [ölü/kırık bağlantı] – via HighBeam Research (abonelik gereklidir)
  5. ^ "Sophie Thompson" 7 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. National Theatre

Dış bağlantılarDüzenle