Sıla şarkıları listesi

Sıla, 2011 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde.

Türk pop müzik şarkıcısı Sıla, günümüze kadar dört stüdyo albümü kaydetti, çeşitli şarkıcılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. 1998'de İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir yıl okudu.[1] Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı. Bu dönemde Efe Bahadır ve Kenan Doğulu ile tanıştı.[1] Doğulu'nun yedi yıl vokalistliğini yaptı.[2]

Sezen Aksu ile birlikte, 2006–08 yıllarında yayınlanan Sıla dizisinin jenerik müziğini hazırladı.[1] 2007'de "...Dan Sonra" şarkısı ile çıkış yaptı ve aynı yıl içinde ilk stüdyo albümü Sıla'yı piyasaya sürdü. Albümde yer alan şarkıların tamamının söz yazımında görev aldı; bunlardan altı tanesinin müziğinin oluşturulmasında Efe Bahadır ile birlikte çalıştı. Ayrıca Yalın, Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu'da albümün hazırlanmasında görev aldı. Mayıs 2008'de Kolombiyalı grup Ciclon ile birlikte hazırladığı Shaker albümünü piyasaya sürdü. Albümdeki "Yaz Geliyor Heyoo" şarkısını kliplendirdi. Aynı yıl hazırladığı "Ne Çok" şarkısı, Yaban Gülü dizisinin jenerik müziği olarak kullanıldı. 2009'da ikinci stüdyo albümü İmza'yı yayınladı. Albümdeki tüm şarkıların sözlerini kendisi yazdı, şarkıların bestelerini Efe Bahadır ile birlikte oluşturdu; "Sevişmeden Uyumayalım", "İnşallah", "Yara Bende" ve "Bana Biraz Renk Ver" şarkılarını kliplendirdi. Haziran 2010'da, Ozan Doğulu'nun ilk albümü 130 Bpm'de yer alan "Alain Delon" şarkısını seslendirdi.

Kasım 2010'da üçüncü stüdyo albümü Konuşmadığımız Şeyler Var'ı satışa sundu. Albümde yer alan on şarkının sözlerini tek başına kendisi yazdı, "Zamanında" şarkısının sözlerini Gözde Kansu ile birlikte yazdı. Ayrıca Ferhat Göçer'in Yolun Açık Olsun (2007) albümünde yer alan ve sözleri kendisine ait olan "Vur Kadehi Ustam" şarkısını da yeniden seslendirerek albüme kattı. Nisan 2011'de Gökhan Keser ile birlikte "Hadi Ordan" şarkısını seslendirdi. Haziran 2012'de Joker adını verdiği ilk DVD albümünü piyasaya sürdü. Albümde, "Gözlerine Teslimim" adındaki yeni bir şarkıyı, kendi albümlerinde yer alan bazı şarkıları ve başka şarkıcılar için yazdığı bazı şarkıları akustik olarak seslendirdi. Bu şarkılardan "Yoruldum"'a klip çekti. Ekim 2012'de dördüncü stüdyo albümü Vaveyla'yı yayınladı. Albüm için Linet'in Paylaşmak İstiyorum (2009) albümünde yer alan ve sözleri kendisine ait olan "Aslan Gibi" şarkısını yeniden seslendirdi.

Şarkı listesiDüzenle

İçindekiler
A · B · C · Ç · D · E · G · H · I · İ · K · L · M · N · O · Ö · P · R · S · T · U · V · Y · Z
 
Kenan Doğulu, şarkıcının "...Dan Sonra" ve "Bitse de Gitsek" şarkılarında düet şarkıcısı olarak görev aldı.[3][4]
 
Şarkıcı, Sezen Aksu ile birlikte Sıla dizisinin jenerik müziğini hazırladı.[1]
 
Mustafa Ceceli, şarkıcının ilk stüdyo albümünde yer alan "Egeli Lodos" şarkısının düzenlemesini yaptı.[3]
Renkler
  Promosyon single'ı olarak da yayınlanan şarkılar
Sıla şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(lar)ı Besteci(ler) Albüm Yıl Kay.
"Acısa da Öldürmez" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Açık Deniz" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Afitap" Sıla Gençoğlu Florent Boshnjaku Mürekkep 2016 [7]
"Ağrı" Yok Gürsel Çelik Acı 2019 [8]
"Alain Delon" Sıla Gençoğlu Ozan Doğulu 130 Bpm 2010 [9]
"Aslan Gibi" Sıla Gençoğlu Sezen Aksu Vaveyla 2012 [6]
"Ateşle Oynama"
(Erol Evgin ile düet)
Sezen Aksu Sezen Aksu Altın Düetler 2016 [10]
"Bana Biraz Renk Ver" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Bazen" (Remix)
(Gökhan Keser ile düet)
Sıla Gençoğlu Arzu Alsan Gökhan Keser 2012 [11]
"Belalım" Sezen Aksu, Zülfü Livaneli Zülfü Livaneli Livaneli 50. Yıl "Bir Kuşaktan Bir Kuşağa" 2016 [12]
"Beni Hatırla" Nazan Öncel Nazan Öncel Ve Nazan Öncel Şarkıları 2018 [13]
"Bıktım" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Bırak" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Bilmem" / "Manila"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex Shaker 2008 [14]
"Bitse de Gitsek" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Bodrum'un Suları" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Joker 2012 [15]
"Boş Yere" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Boşver" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır, Kerem Türkaydın Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Cam" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Can Dostum" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Canım Sıkılıyor Canım" Kayahan Kayahan Kayahan'ın En İyileri No.1 2014 [16]
"Cebren ve Hile ile" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Çocuk" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Doldur" Can Baydar, Sıla Gençoğlu Can Baydar Yeni Ay 2014 [17]
"Dön Demeyi Unuttum" Sıla Gençoğlu Yalın Sıla 2007 [3]
"Egeli Lodos" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"En Doğru Zaman" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Engerek" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Esaret" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Gol" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Gözlerine Teslimim" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Joker 2012 [15]
"Günaydın Sevgilim" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Hadi Ordan"
(Gökhan Keser ile düet)
Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Gökhan Keser 2012 [11]
"Halâ" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Haşa" Sıla Gençoğlu İskender Paydaş Zamansız Şarkılar 2 2014 [18]
"Haytalar Dükkanı" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Meşk 2019 [19]
"Hediye" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Her An Aksilik Çıkabilir" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Her Şey Yolunda" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Her Yaşın Bir Güzelliği Var" Fikret Şeneş Garo Mafyan Fikret Şeneş Şarkıları 2019 [20]
"Issız Ada" Sıla Gençoğlu Kerem Türkaydın Vaveyla 2012 [6]
"İmkânsız" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"İnşallah" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Kafa" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Kafoz"[A] Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Karanfil" Umut Yaşar Sarıkaya, Sıla Gençoğlu Umut Yaşar Sarıkaya, Efe Bahadır Meşk 2019 [19]
"Kenar Süsü" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Korkma"
(Efe Bahadır ile düet)
Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Köşe Yastığı" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Kurşun" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Lacivert" Yok Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Leylâ" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Malum" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Masumum" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Medet" Sıla Gençoğlu Sezen Aksu Acı 2019 [8]
"Merhabalar" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Muhbir" Sıla Gençoğlu, Mabel Matiz Mabel Matiz Albümsüz single 2017 [21]
"Münferit" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Müstehcen" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Fatih Ahıskalı, Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Ne Çok" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Ne Desem İnanırsın" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır, Yalın Sıla 2007 [3]
"Oluruna Bırak" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Öndeyiş" Yok Fatih Ahıskalı Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Özledim Onu" Sıla Gençoğlu, Gözde Kansu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Panik Atak" Sıla Gençoğlu Kerem Türkaydın Vaveyla 2012 [6]
"Pardon" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Joker 2012 [15]
"Reverans" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Rus Ruleti" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Sabır" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Acı 2019 [8]
"Saki" Sıla Gençoğlu Fatih Ahıskalı Yeni Ay 2014 [17]
"Sen De Alıp Başını Gitme" Cem Karaca Nil Burak Merhaba Gençler 2018 2018 [22]
"Sevgili Kaybım" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Sevişmeden Uyumayalım" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Sıla" Sıla Gençoğlu, Sezen Aksu Sıla Gençoğlu, Sezen Aksu Sıla 2007 [3]
"Tam da Bugün" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Tamam mıyız?" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Uşak Makamı" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Vaziyetler" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Vur Kadehi Ustam" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Yabancı" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Yan Benimle" Sıla Gençoğlu Fatih Ahıskalı Mürekkep 2016 [7]
"Yara Bende" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Yaralım"
(Nükhet Duru ile düet)
Eda Özülkü Metin Özülkü Hikayesi Var 2020 [23]
"Yaz Geliyor Heyoo" / "Pegaito"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex Shaker 2008 [14]
"Yeniden Başlasam" / "Sin Nos Volvieramos A Ver"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex, Jorge Lars Cmaon, Sergio George, Rodolfo Castillo Shaker 2008 [14]
"Yeter" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Yeni Ay 2014 [17]
"Yoruldum" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Zahmet Olmazsa"
(Emre Altuğ ile düet)
Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır, Albümsüz single 2020 [24]
"Zamanında" Sıla Gençoğlu, Gözde Kansu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Zeybek" Sezen Aksu Sezen Aksu, İlker Bayraktar Meşk 2019 [19]
"Ziyan" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Mürekkep 2016 [7]
"Zor" / "No Quieros Mas Na"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex, Carlos Mario Olivella, Jasmin Maranfo Shaker 2008 [14]
"Zor Sevdiğimden" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Vaveyla 2012 [6]
"...Dan Sonra"
(Kenan Doğulu ile düet)
Sıla Gençoğlu Ozan Doğulu Sıla 2007 [3]
"(C)esaret"[B] Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"(K)açık Deniz"[C] Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  • A ^ "Kafoz", "Kafa" şarkısının ikinci versiyonudur.[5]
  • B ^ "(C)esaret", "Esaret" şarkısının ikinci versiyonudur.[6]
  • C ^ "(K)açık Deniz", "Açık Deniz" şarkısının ikinci versiyonudur.[6]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d Dilek Dallıağ (19 Ekim 2007). "Eli testereli kadınım". Hürriyet. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 
  2. ^ "Sıla hasreti bitiyor". haberturk.com. 26 Temmuz 2011. 26 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Sıla (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2007. 886971906325.
  4. ^ a b c d e f g h i j k İmza (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2009. 886975047222.
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m Konuşmadığımız Şeyler Var (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2010. 886978263025.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o Vaveyla (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2012. 887254984122.
  7. ^ a b c d e f g h i j k "Sıla ‎– Mürekkep". Discogs. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  8. ^ a b c "Sıla ‎– Acı". Discogs. 6 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  9. ^ 130 Bpm (albüm kitapçığı). Ozan Doğulu. Doğan Music Compact. 2010. 8697407056192.
  10. ^ "Erol Evgin ‎– Altın Düetler". Discogs. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  11. ^ a b Gökhan Keser (albüm kitapçığı). Gökhan Keser. Sony Music Entertainment. 2012. 886919183023.
  12. ^ "Various ‎– Livaneli 50. Yıl - "Bir Kuşaktan Bir Kuşağa"". Discogs. 6 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  13. ^ "Various ‎– Ve Nazan Öncel Şarkıları". Discogs. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  14. ^ a b c d Shaker (albüm kitapçığı). Sıla & Ciclon. Sony Music Entertainment, Epic Records, Doğulu Productions. 2008. 8869732131244.
  15. ^ a b c Joker (CD/DVD). Sıla. Sony Music Entertainment, Columbia Records. 2012. 887254301424.
  16. ^ "Various ‎– Kayahan'ın En İyileri 1". Discogs. 6 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  17. ^ a b c d e f g h i j "Sıla ‎– Yeni Ay". Discogs. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  18. ^ "İskender Paydaş ‎– Zamansız Şarkılar II". Discogs. 27 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  19. ^ a b c "Sıla ‎– meşk". Discogs. 2 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  20. ^ "Various ‎– Fikret Şeneş Şarkıları: Kimler Geldi Kimler Geçti, CD 2". Discogs. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  21. ^ "Sıla ‎– Muhbir". Discogs. 6 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  22. ^ "Various ‎– Cem Karaca / Merhaba Gençler". Discogs. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  23. ^ "Nükhet Duru & Sıla ‎– Yaralım". Discogs. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  24. ^ "Emre Altuğ feat. Sıla ‎– Zahmet Olmazsa". Discogs. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle