Gözde Kansu

Türk oyuncu ve sunucu

Gözde Kansu (d. 23 Ağustos 1980, İzmir), Türk oyuncudur.

Gözde Kansu
Doğum23 Ağustos 1980 (43 yaşında)
İzmir, Türkiye
MeslekOyuncu

Kariyeri

değiştir

Oyunculuğa baleyle başladı. Daha sonraları okulda devamsızlık yaparak okulun tiyatro ve müzik kolu faaliyetlerinde yer aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nın ekipleri ile çalıştı ve sonra onların Antalya turnelerine davet edildi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nün sınavlarına girdi ve kazandı.[1] 2013 yılında sunduğu bir yarışma programında giydiği kıyafet Hüseyin Çelik tarafından eleştirilmiştir.[2] Bunun üzerine Kansu sunuculuktan çekilmiş, yerine Murat Başoğlu yeni sunucu olmuştur.[3]

Filmografisi

değiştir
Yıl Yapım Rol Notlar
1995 Çiçek Taksi TV dizisi
1999-2003 Ayrılsak da Beraberiz Öğretmen
2000 Abuzer Kadayıf Plajdaki kız Sinema filmi
Üzgünüm Leyla TV dizisi
2002 En Son Babalar Duyar Defne'nin arkadaşı
2002 Yeter Anne Deniz
2003 Kurşun Yarası Nefise
2004 Mürüvvetsiz Mürüvvet Sinema filmi
2004 Canım Benim TV dizisi
2005 Kısmet Ebru
2005 Haylaz Babam Sekreter Yasemin
2006 Cemile Elvan
2007-2008 Dudaktan Kalbe Nimet Başar Altuğ
2008 Issız Adam Sinem Sinema filmi
2009 Aşk Üçgeni Zeynep/Tuana
2009 Bahar Dalları Emine TV dizisi
2009 Neşeli Hayat Sinema filmi
2010 Hanımın Çiftliği Seher TV dizisi
2011 Al Yazmalım Helin Sezaioğlu
2011 Cast-ı Olanmı Var Kısa film
2013 Kutsal Bir Gün Burcu Sinema filmi
2014 Ankara'nın Dikmen'i Tilbe TV dizisi
2015 Geçmiş Esin Sinema filmi
2015 Medcezir Olcay Hanım TV dizisi
2016 Gecenin Kraliçesi Zerrin
2016-2017 İçerde Yeşim Duman
2018 Sen Anlat Karadeniz Eyșan Sayar
2019-2020 Kuaförüm Sensin Sunucu TV programı
2022-günümüz Yalı Çapkını Gülgün Korhan TV dizisi
Belirsiz Garip Bülbül Neşet Ertaş [4] Aysel Sinema filmi
Yakında Zeytin Ağacı Netflix dizisi

Kaynakça

değiştir
  1. ^ Zeynep Güler Ceylan (28 Nisan 2008). "Nimet kadınların hislerine tercüman oldu". Sabah. 19 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Hüseyin Çelik Kansu'yu mu kastetti". Hürriyet.com.tr. 22 Temmuz 2021. 13 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2013. 
  3. ^ "Yerine getirilen isim belli". Cumhuriyet. 22 Temmuz 2021. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2013. 
  4. ^ "Neşet Ertaş filmine bomba kadro". Birsen Altuntaş. 21 Haziran 2022. 21 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar

değiştir