Roy Bailey

Roy Bailey (d. 20 Ekim 1935 –ö. 20 Kasım 2018), İngiliz sosyalist görüşlü halk müziği şarkıcısı, söz yazarı ve gitaristtir.

Roy Bailey
Genel bilgiler
Doğum 20 Ekim 1935(1935-10-20)
Londra, İngiltere
Ölüm 20 Kasım 2018 (83 yaşında)
Sheffield, İngiltere
Meslekler Söz yazarı, müzisyen ve şarkıcı
Çalgılar Gitar

KariyeriDüzenle

Ses getirmiş müzik çalışmaları arasında; "Songs of Life from a Dying British Empire" ve "Gentle Men" sayılabilir. Bailey, kariyeri boyunca müzisyenler Leon Rosselson ve Robb Johnson ile çalışmıştır.

ÖlümüDüzenle

20 Ekim 1935'te Londra'da doğan İngiliz müzisyen Roy Bailey 20 Kasım 2018'de Sheffield, İngiltere'de geçirdiği kalp krizi sonucu 83 yaşında ölmüştür.[1]

DiskografiDüzenle

Solo çalışmaları :

  • 1968 Oats & Beans & Kangaroos
  • 1969 Cobweb of Dreams (EP)
  • 1971 Roy Bailey
  • 1976 New Bell Wake
  • 1982 Hard Times
  • 1982 … Freedom Peacefully
  • 1988 Leaves From A Tree
  • 1989 Why Does It Have to Be Me?
  • 1994 Business As Usual
  • 1997 New Directions in the Old
  • 2000 Coda
  • 2002 Up the Wooden Hill
  • 2003 The Writing on the Wall – Live in Cambridge 2000
  • 2005 Sit Down and Sing
  • 2009 Below the Radar

Leon Rosselson ile :

  • 1975 That’s Not the Way It’s Got to Be
  • 1977 Love, Loneliness & Laundry
  • 1979 If I Knew Who the Enemy Was …

Toplama albümleri :

  • 1991 What You Do With What You’ve Got
  • 1998 Past Masters

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Roy Bailey obituary". 23 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle