Ronald Pickup

Ronald Alfred Pickup (d. 7 Haziran 1940, Cheshire - ö. 24 Şubat 2021, Londra, İngiltere), İngiliz oyuncu.

Ronald Pickup
Ronald pickup.jpg
Doğum Ronald Alfred Pickup
7 Haziran 1940(1940-06-07)
Chester, Cheshire, İngiltere
Ölüm 24 Şubat 2021 (80 yaşında)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1964–2021
Evlilik Lans Traverse (e. 1964-2021)
Çocuk(lar) Rachel Pickup ve Simon Pickup

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Pickup 7 Haziran 1940'ta Chester, Cheshire'da doğdu. Pickup, 1964 yılında Lans Traverse ile evlendi. Bu beraberliğinden oyuncu olan Rachel Pickup adında bir kızı ve Simon Pickup adında bir oğlu vardı.[1] 1964'te başladığı oyunculuk kariyerini 2021'deki ölümüne kadar devam ettirdi. Yer aldığı yapımlar arasında; Hontar rolünde olduğu; The Mission (1986), Norman Cousins rolünde olduğu; The Best Exotic Marigold Hotel (2011) ve Başbakan Neville Chamberlain rolünde olduğu; Darkest Hour (2017) sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

Pickup 24 Şubat 2021'de uzun süren bir rahatsızlık sonrasında Londra, İngiltere'de 80 yaşında vefat etti.[2]

FilmografiDüzenle

Sinema ve TelevizyonDüzenle

  • Three Sisters (1970) – Baron Tusenbach
  • The Day of the Jackal (1973) – Forger
  • Mahler (1974) – Nick
  • Joseph Andrews (1977) – Sr. Wilson
  • The Thirty Nine Steps (1978) – Bayliss
  • Zulu Dawn (1979) – Harford
  • Nijinsky (1980) – Igor Stravinsky
  • Ivanhoe (1982) – John
  • The Letter (1982)
  • The Life of Verdi (1982) – Giuseppe Verdi
  • Never Say Never Again (1983) – Elliott
  • Wagner (1983) – Friedrich Nietzsche
  • Pope John Paul II (1984) – Jan Tryanowski
  • Camille (1984) – Jean
  • Einstein (1984) – Albert Einstein
  • Eleni (1985) – Spiro Skevis
  • The Mission (1986) – Hontar
  • The Fourth Protocol (1987) – Wynne-Evans
  • Testimony (1988) – Mikhail Tukhachevsky
  • Danny, the Champion of the World (1989) – Capt. Lancaster
  • A Dry White Season (1989) – Louw
  • Bethune: The Making of a Hero (1990) – Alan Coleman
  • Kabuto (1991) – Capt. Crawford
  • Bring Me the Head of Mavis Davis (1997) – Percy Stone
  • Lolita (1997) – Padre de Humbert
  • Breathtaking (2000) – Dr. Maclaren
  • Evilenko (2004) – Aron Richter
  • Secret Passage (2004) – Da Monte
  • The Adventures of Greyfriars Bobby (2005) – Cecil Johnson
  • A Life in Suitcases (2005) – Monsieur Moitessier
  • The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007) – William McDowell
  • Dark Floors (2008) – Tobias
  • Prince of Persia: The Sands of Time (2010) – Rey Sharaman
  • The Best Exotic Marigold Hotel (2012) – Norman Cousins
  • Doc Martin (2013) – John Moysey
  • The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015) – Norman Cousins
  • The Crown (2016) – Arzobispo de Canterbury
  • The Time of Their Lives (2017) – Frank
  • Darkest Hour (2017) – Neville Chamberlain

KaynaklarDüzenle

  1. ^ "Ronald Pickup". FilmReference.com. 6 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2021. 
  2. ^ Ronald Pickup dead: The Best Exotic Marigold Hotel star dies aged 80 after long illness

Dış bağlantılarDüzenle