Ana menüyü aç

Ron Moody (doğum adı: Ronald Moodnick ; d. 8 Ocak 1924 -ö. 11 Haziran 2015), Tanınmış İngiliz aktördür.

Ron Moody
Ron Moody.jpg
Ron Moody 1975'te
Doğum Ronald Moodnick
8 Ocak 1924(1924-01-08)
Tottenham, Londra, İngiltere
Ölüm 11 Haziran 2015 (90 yaşında)
Londra, İngiltere
Milliyet İngiliz İngiltere
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar Therese Blackbourn
Evlilik(ler) Therese Blackbourn
Ödüller Emmy Ödülü
Altın Küre Ödülü

FilmografiDüzenle

  • Follow a Star (1959)
  • Five Golden Hours (1961)
  • A Pair of Briefs (1962)
  • Summer Holiday (1963)
  • The Mouse on the Moon (1963)
  • The Sandwich Man (1966)
  • Oliver! (1968)
  • Flight of the Doves (1971)
  • Legend of the Werewolf (1975)
  • The Strange Case of the End of Civilization as We Know It (1977)
  • Dominique (1978)
  • Wrong Is Right (1982)
  • Where Is Parsifal? (1983)
  • A Kid in King Arthur's Court (1995)
  • Revelation (2001)
  • Paradise Grove (2003)

Dış bağlantılarDüzenle