Piraye Uzun

Türk sinema sanatçısı ve manken

Piraye Uzun veya gerçek adıyla Emine Piraye Uzunoğlu (1 Ocak 1949, İzmir), Türk oyuncu.

Piraye Uzun
DoğumEmine Piraye Uzunoğlu
01 Ocak 1949 (75 yaşında)
İzmir, Türkiye
MilliyetTürk
Vatandaşlık Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1968-1985

Hayatı değiştir

Sinemaya 1968 yılında, Cüneyt Arkın ile birlikte başrolleri paylaştığı Eşkiya Halil (Haydut) filmiyle başladı. 50 den fazla filmde oynamıştır. Pek çok sinema filminde başrol oynamıştır. 1985 yılında sinemayı bıraktı.

Filmografi değiştir

  • 1968: Cilalı İbo İstanbul Kaldırımlarında
  • 1968: Eşkiya Halil (Haydut)
  • 1968: Kadın Değil, Baş Belası
  • 1968: Mekansız Kurtlar
  • 1968: Sarmaşık Gülleri
  • 1969: Cingöz Recai
  • 1969: Kalbimin Sahibi
  • 1969: Mini Etekli Kızlar
  • 1969: Sarı Çizmeli
  • 1969: Sen Bir Meleksin
  • 1969: Tarkan Canavarlı Kule
  • 1969: Vatansızlar
  • 1969: Yaşamak Hakkımdır
  • 1970: Fedailer
  • 1970: İç Güveysi
  • 1970: Kaderin Pençesinde
  • 1970: Koçum Ali
  • 1971: Apo Konuşan Katır
  • 1971: Beyoğlu Kanunu
  • 1971: Bin Bela Bir Kurşun
  • 1971: Çamur Şevket
  • 1971: Caniler Uyumaz
  • 1971: Cehenneme Dolmuş Var
  • 1971: Geldi Sevdi Vurdu
  • 1971: Gurur Ve Kin
  • 1971: İbret
  • 1971: Konuşan Katır At Yarışlarında
  • 1971: Kupa Ası Maça Kızı
  • 1971: Mehmetçik Altın Çocuk
  • 1971: Seks Fırtınası
  • 1971: Seks Ve Silah
  • 1971: Suçsuz Firari
  • 1971: Yaban Ali
  • 1972: Bitirim Kemal
  • 1972: Cehenneme Postalarım
  • 1972: Delioğlan
  • 1972: Hedefte Beş Adam
  • 1972: Kaderin Pençesi
  • 1972: Öldüren Takip
  • 1972: Süper Adam Kadınlar Arasında
  • 1972: Süpermen Geliyor
  • 1972: Tophaneli Murat
  • 1972: Ustura Behçet
  • 1972: Vur Kır Geç
  • 1972: Yedi Kişi Ölecek
  • 1973: Atlıhan
  • 1985: Anadan Ayrı
  • 1985: Soykırım
  • 1985: Tapılacak Kadın
  • 1985: Tatlı Bela

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir