Pembe Mutlu

Türk sinema oyuncusu

Pembe Mutlu, ya da doğum adıyla Pembe Gül (01 Ocak 1955, Denizli), Türk oyuncu.

Pembe Mutlu
Doğum 1 Ocak 1955 (1955-01-01) (68 yaşında)
Denizli
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1973 - 1993

HayatıDüzenle

Gerçek adı Pembe Gül olan sinema oyuncusu Pembe Mutlu 1955 yılında Denizli'de dünyaya geldi. Baba tarafı aslen Giresun'ludur. Poz verdiği çeşitli dergilerden sonra yapımcıların teklifleriyle seksenli yıllarda Yeşilçam'a geçmiş ve damga vuran yıldızlardan biri oldu. Pembe Mutlu dönemin usta yönetmenleriyle çalıştı ve aralarında İlyas Salman ile oynadığı ''Çiçek Abbas'',''Şaşkın Ördek'', Kemal Sunal ile oynadığı ''Davaro'', Yusuf Kurçenli'nin filmi ''Ve Recep ve Zehra ve Ayşe'' gibi ünlü filmlerinde bulunduğu çok sayıda filmde oynadı. 1986 yılının yılbaşısında Erkekçe dergisine poz verdi.

Pembe Mutlu sonraki yıllarda sinemayı ve sektörü tamamen bıraktı.

FilmografiDüzenle

  • 1973: Silah Arkadaşları
  • 1981: Davaro
  • 1981: Feryada Gücüm Yok
  • 1981: Kanlı Nigar
  • 1981: Makber
  • 1981: Şaka Yapma
  • 1982: Baş Belası
  • 1982: Çayda Çıra
  • 1982: Çiçek Abbas
  • 1982: Çiçek Dağı
  • 1982: Elveda Dostum
  • 1982: Gurbet Kuşları
  • 1982: Islak Mendil
  • 1982: Soğukoluk
  • 1982: Son Akın
  • 1982: Tohum ve Toprak
  • 1983: Ah Şu Kadınlar
  • 1983: Badi
  • 1983: Dönme Dolap
  • 1983: Kaderimiz
  • 1983: Şalvar Davası
  • 1983: Şaşkın Ördek
  • 1983: Ve Recep ve Zehra ve Ayşe
  • 1984: Çılgın Arzular
  • 1984: Gurbet
  • 1984: Sensiz Olamam
  • 1985: Çileli Damat
  • 1985: Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
  • 1985: Gözlerden Kalbe
  • 1985: Halime Gülme
  • 1985: Köfteci Holding
  • 1985: Mavi Mavi
  • 1985: Muhteşem
  • 1985: Para Babası
  • 1985: Sana Öyle Hasretim Ki
  • 1985: Sensiz Yaşayamam
  • 1986: Ana Hasreti
  • 1986: Çapkın Baba
  • 1986: Garip (2)
  • 1986: Hatırladıkça
  • 1986: Hesap Günü
  • 1986: Kabadayı
  • 1986: Keko Garsonlar Kralı
  • 1986: Yunus Emre
  • 1987: Acı Çekenler
  • 1987: Acı Hayat
  • 1987: Bitmeyen Zulüm
  • 1987: Cüzzamlı
  • 1987: Ezilenler
  • 1987: Füze Nuri
  • 1987: Kan Çiçek Açtı
  • 1987: Mesela Muzaffer
  • 1987: Şehirde İki Kadın
  • 1987: Sevgili Bebeklerim
  • 1988: Aptal Aşık
  • 1988: Kalbim Ağlıyor
  • 1988: Kurtdereli Mehmet Pehlivan
  • 1988: Melekler Şahidimdir
  • 1988: Yaşamak
  • 1989: Sabahın İlk Işıkları
  • 1990: Kiralık Anne
  • 1991: Git Gidebilirsen
  • 1992: Aliye
  • 1993: Katil Aramızda

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle