Patrick Fiori

Patrick Jean-François Chouchayan ya da sahne adıyla Patrick Fiori (d. 23 Eylül 1969, Marsilya), Fransız şarkıcıdır.

Patrick Fiori
Genel bilgiler
Doğum adı Patrick Jean-François Chouchayan
Doğum 23 Eylül 1969 (1969-09-23) (51 yaşında)
Fransa Marsilya, Fransa
Tarzlar Pop
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 1987-günümüz
Müzik şirketi Sony Music Columbia
İlişkili hareketler Garou, Tina Arena, Daniel Lavoie, Luc Plamondon, Jean-Jacques Goldman, Lara Fabian, Notre-Dame de Paris
Resmî site patrickfiori.net

Ermeni asıllı Fransız bir baba ile Korsikalı bir anneden dünyaya gelen Fiori, 1993 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa'yı "Mama Corsica" adlı yarı Fransızca yarı Korsikaca şarkıyla temsil etmiştir ve dördüncü olmuştur.[1]

DiskografisiDüzenle

  • 1994։ Puisque c'est l'heure
  • 1995։ Le cœur à l'envers
  • 1998։ Prends moi
  • 2000։ Chrysalide
  • 2002։ Patrick Fiori
  • 2005։ Si on chantait plus fort
  • 2008։ Les choses de la vie
  • 2010։ L'instinct masculin
  • 2014: Choisir
  • 2017: Promesse

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Eurovision Song Contest 1993" (İngilizce). eurovision.tv. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle

Önce gelen:
Kali
"Monté la riviè"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa
1993
Sonra gelen:
Nina Morato
"Je suis un vrai garçon"