Pierre Garand veya sahne adıyla Garou (d. 26 Haziran 1972, Sherbrooke, Québec), Kanadalı şarkıcı.

Garou
Garou
Genel bilgiler
Doğum adı Pierre Garand
Doğum 26 Haziran 1972 (1972-06-26) (49 yaşında)
Başladığı yer Quebec QuébecKanada
Tarzlar Pop, blues
Resmî site https://garouofficiel.com/

HayatıDüzenle

1992'de Untucables isimli bir grup kurdu. 1997'de Sherbrooke'taki küçük barlarda şarkı söylerken Luc Plamondon tarafından keşfedilen sanatçı Notre Dame De Paris Müzikali'nde Quasimodo rolünü oynamasıyla tam anlamıyla bir star oldu. Müzikal sonrası Kanada'nın yanı sıra Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde uluslararası bir pop şarkıcısı olarak iyi bir başarı elde etti.

2000 yılında Céline Dion'la Sous le Vent adlı bir düet şarkı seslendirdi. İngilizce ilk albümü için müzik piyasasındaki Rob Thomas, Guy Chambers and Enrique Iglesias gibi isimlerle çalıştı.

2001 yılında Amelie isimli kızı doğdu.

DiskografiDüzenle

  • Seul (2000)
  • Reviens (2003)
  • Garou (2006)
  • Piece of My Soul (2008)
  • Gentleman cambrioleur (2009)
  • Version intégrale (2010)
  • Rhythm and Blues (2012)
  • Au milieu de ma vie (2013)
  • It's Magic! (2014)
  • Soul City (2019)

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle