Ozan Uygun

Ozan Uygun (d. 25 Eylül 1996, İstanbul), Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

Ozan Uygun
Doğum 25 Eylül 1996 (1996-09-25) (24 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek sinema, dizi, reklam oyuncusu ve eSpor oyuncusu.
Ödüller Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.

Eğitim durumu : Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi 2014 mezunu.

Reha Erdem'in yönetmenliğini yaptığı "Korkuyorum Anne" isimli filmdeki "Çetin" rolüyle 16. Ankara Film Festivali'nde "Umut Veren yeni erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

Sinema ve dizi filmlerde seslendirme sanatçılığı da yapan Ozan oynadığı bütün rollerin dublajını da kendisi yapmıştır.

FilmografiDüzenle

Televizyon dizileriDüzenle

  • Aşk Oyunu - Muzo - 2005
  • Bir Demet Tiyatro - Mükremin Junior/Berk - 2006
  • Kapalıçarşı - Mehmet Ali - 2009
  • Küstüm Çiçeği - Kenan - 2010
  • Kolej Günlüğü - 2011
  • Uçurum - 2012
  • Hom Ofis - Burak - 2014

Bir bölüm konuk oyuncu olarak oynadığı dizilerDüzenle

  • Dadı
  • Çat Kapı
  • Tarık ve Diğerleri
  • Emret Komutanım
  • Annem
  • Sıla

Sinema filmleriDüzenle

  • Korkuyorum Anne - Çetin - 2004
  • Hokkabaz - Küçük İskender - 2006
  • Hoşçakal Güzin - Serkan (İsmail Hacıoğlu'nun küçüklüğü) - 2008
  • Çıngıraklı Top - Zeki - (Vizyon 18 Eylül 2009)
  • Usta - Uğur - (Vizyon 8 Mayıs 2009)
  • Dersimiz Atatürk - (Atatürk'ün manevi oğlu Abdürrahim Tuncak'ın küçüklüğü) - (Vizyon Mart 2010)
  • Eşrefpaşalılar - Abdullah- (Vizyon Mart 2010)
  • Hür Adam - 2010
  • Yabancı - Yiğit - 2012
  • Kelebeğin Rüyası - 2013

ReklamlarDüzenle

  • Panda Stix (2004)
  • Permatik (2005)
  • Eti Çikolata Keyfi (2005)
  • TTNet (2007)

Dış bağlantılarDüzenle