Osman Sonant

Türk oyuncu

Osman Sonant (d. 1 Mart 1979, İstanbul), Türk oyuncudur.[1]

Osman Sonant
Doğum1 Mart 1979 (45 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, Müzisyen
Etkin yıllar2003-günümüz
EvlilikDamla Sonant
Çocuk(lar)1

1997 yılında Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda Yılmaz Gruda'dan aldığı oyunculuk eğitimi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır. 1998 yılında Ferhan Şensoy'un yönetimindeki Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro'da çalışmalarını devam ettirmiş ve 1999 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünde oyunculuk lisans eğitimini tamamlamıştır. Çeşitli tiyatro oyunlarında, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde yer alan oyuncu, 2009 yılında, Yeşim Ustaoğlu'nun Altın İstiridye ödüllü Pandora'nın Kutusu adlı filmindeki Mehmet rolü ile 16. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır. Leyla ile Mecnun dizisinde Yavuz karakterini canlandırmıştır. 2015 yılının Şubat ayında başlayan ve Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı Beş Kardeş dizisindeki kardeşlerden dördüncüsü olan Orhan rolünü canlandırmıştır.[2]

Sahip olduğu ödüller değiştir

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2001 Yılan Hikâyesi Polis memuru
2007 Görünen Adam İsfendiyar
2008 Annem
2010 Ustalar, Alimler ve Sultanlar II. Mehmed Belgesel
Türk Malı Suphi / Süpo
2011 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Yavuz
2011-2013 Leyla ile Mecnun Yavuz
2013-2014 Ben de Özledim Kendisi
2015 Beş Kardeş Orhan
2018-2019 Ufak Tefek Cinayetler Kerim Adil Sağlam
2019 Zengin ve Yoksul Aziz Erdemli
2020 Ya İstiklal Ya Ölüm Ali Fuat Cebesoy
Uyanış: Büyük Selçuklu Andreas
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
2017 Fi Sadık Murat Kolhan
2020 Rise of Empires: Ottoman Loukas Notaras
2021-2023 Leyla ile Mecnun Yavuz
2022 Sıcak Kafa Murat Siyavuş
2023 Bihter Adnan
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Kurtlar Vadisi Irak Amerikan Çavuş 2
2008 Pandora'nın Kutusu Mehmet Festival filmi
2011 Yangın Var Koşman
2014 İtirazım Var Cihan Demir
2015 Kırık Kalpler Bankası Ece
2016 Memleket Kıney
Son Takla Cemil
Yolsuzlar Çetesi
2019 Bir Aşk İki Hayat Sadi Yaşar
Yakında Mukadderat Nevzat

Tiyatro oyunları değiştir

Şarkıları değiştir

Sıra Şarkı Bilgi
1 Bu Kıza Kadar Ali Atay ve Serkan Keskin ile düet
2 Kolpa Ali Atay, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cengiz Bozkurt ile düet
3 Gökte Yıldız Ay misun Ali Atay ve Serkan Keskin ile düet
4 Elindedir Bağlama Ali Atay ve Serkan Keskin ile düet
5 Yeniden
6 İtirazım Var Ali Atay ve Serkan Keskin ile düet
7 Batsın Bu Dünya Ali Atay ve Serkan Keskin ile düet
8 Ağla Gözüm
9 Kalenin Bedenleri Ali Atay, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cengiz Bozkurt ile düet
10 Yokluğunda Leyla The Band
11 Aşk Bitti Leyla The Band
12 Çaldı Çaldı Beş Kardeş dizisinde
13 Ben Aşık Oldum Beş Kardeş dizisinde

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Osman Sonant kimdir? Osman Sonant kaç yaşında? - Güncel Haberler Milliyet". www.milliyet.com.tr. 6 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2021. 
  2. ^ "Bu kardeşin bir tahtası eksik!". Hürriyet. 22 Şubat 2015. 24 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2015. 

Dış bağlantılar değiştir