Opus (müzik grubu)

Opus, 1973'te kurulmuş Avusturyalı bir pop-rock grubu. En ünlü şarkıları 1985'te yayınladıkları Live Is Life 'tır. Şarkı birkaç Avrupa ülkesinde Top 10'da yer almaktadır.

Opus Grubu
Opus, Viyana, 2008 performansı
Genel bilgiler
Başladığı yer Avusturya, Graz
Tarzlar Pop-rock
Etkin yıllar 1973-günümüz
Müzik şirketi Philips, OK Musica, RCA Victor, Polydor, Dino Music
Resmî site [1]
Üyeler Herwig Rüdisser (vokal)
Ewald Pfleger (gitar)
Kurt-Rene Plisnier (org)
Günter Grasmuck (bateri)

Grubun TarihiDüzenle

Grup, ilk liste yapan teklisi Flyin' High 'ı 1982'de çıkarmıştır; ama Almanya, Avusturya ve İsviçre dışında pek ses getirmemiştir. 1985'te çıkardıkları Live Is Life adlı teklileri, tüm dünyada ses getirmiştir. ABD ve İngiltere'de ilk 40'a yerleşmiştir. Birkaç sanatçı tarafından coverları çıkmıştır. Halen bu şarkı popülerliliğini yitirmemiştir.

Opus halen aktif bir grup olmasına karşın, Almanya, Avusturya ve İsviçre dışında şarkıları pek satmamaktadır.

DiskografiDüzenle

  • Daydreams (1980)
  • Eleven (1981)
  • Opusition (1982)
  • Up And Down (1984)
  • Live Is Life (1984)
  • Solo (1985)
  • Opus (1987)
  • Magical Touch (1990)
  • Walkin' On Air (1992)
  • Jubileé (1993
  • Love, God & Radio (1996)
  • Flyin' Higher (Best Of Albümü) (2003)
  • The Beat Goes On (2004)
  • Back to Future (2. Best Of Albümü) (2008)

KaynakçaDüzenle

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Opus_(Austrian_band)# 23 Ocak 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. adresinden çeviri yapıldı.