Neslihan Yeldan

Türk oyuncu

Neslihan Yeldan (d. 25 Şubat 1969, İstanbul), Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Neslihan Yeldan
Doğum25 Şubat 1969 (55 yaşında)[1]
İstanbul, Türkiye
Eğitimİstanbul Üniversitesi
MeslekOyuncu, seslendirme
Evlilik
Leo James Felix Pollock
(e. 2007; b. 2019)
Çocuk(lar)1

Hayatı değiştir

Neslihan Yeldan, 25 Şubat 1969 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 1987 yılında Ortaoyuncular topluluğunda sanat yaşamına başladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. 2007 yılında Leo James Felix Pollock ile evlendi ve bir erkek çocuğu sahibi oldu. 2019 yılında Leo James Felix Pollock ile boşandı.

Filmografisi değiştir

Film
Yıl Yapım Rol
1998 Kaçıklık Diploması
2003 Kaçıklık Diploması
2005 Organize İşler Lalezar
2006 Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak Yunus'un patronu
2011 Vücut Meltem
2014 Karınca Kapanı Münevver Sarıselimoğlu
2016 Deliormanlı Ümit Hanım
2024 Arap Kadri ve Tarzan
Televizyon
Yıl Yapım Rol
1993 Yaz Evi Alev
1996 Tatlı Kaçıklar Serap
1997, 2006 Bir Demet Tiyatro Füreyya İşbilir
1998 Tele Dadı
Ruhsar Sevda
2000 Kırık Zar
Güneş Yanıkları
2002 Vaka-i Zaptiye Saadet
2003 Yuvam Yıkılmasın Derya
Şapkadan Babam Çıktı
2004 Sahra Nil
Dişi Kuş
Her Şey Yolunda
2006 Sahte Prenses Vicdan
2008 Peri Masalı Pamira
2010-2011 Dürüye'nin Güğümleri Hakime Handan
2010 Kavak Yelleri Nur
2011-2012 Bir Kadın Tanıdım Füsun Öztürk
2012-2013 Kuzey Güney Aynur
2013 Saklı Kalan Nevin Cevher
2014 Burada Laf Çok Kendisi
2014-2015 Kiraz Mevsimi Önem Dinçer
2016 Arkadaşlar İyidir Candan Subaşı
2017-2019 İstanbullu Gelin Senem
2018-2019 Bizim Hikaye Hayat Aslısu
2020-2021 Sen Çal Kapımı Aydan Bolat
2021 Memet Özer ile Mutfakta Kendisi
Evlilik Hakkında Her Şey Süreyya
2023 Gelsin Hayat Bildiği Gibi Asuman Yılmaz
2024 Gaddar Oya Güneş

Tiyatro oyunları değiştir

Tiyatro
Yıl Yapım Notlar
1988 İstanbul'u Satıyorum Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular
1990 Soyut Padişah Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular
1996 Arapsaçı Georges Feydeau - Dormen Tiyatrosu
1997 Otogargara Yılmaz Erdoğan - BKM
1998 Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? Yılmaz Erdoğan - BKM
2001 Bana Bir Şeyhler Oluyor Yılmaz Erdoğan - BKM
Tatlı Kaçık John Fatrick
2011 Paçi Burak Akyüz - İstanbul Halk Tiyatrosu
2013 Nafile Dünya Emre Kınay - Duru Tiyatro
2014 2'si 1 Arada Ahmet Kazanbal - Gate Production
2020 Anlaşılmaz Konuşmalar

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Neslihan Yeldan". sinematurk.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 

Dış bağlantılar değiştir