Nejat Gürçen

Nejat Gürçen (5 Nisan 1929,[1] İzmir[2] – 1 Kasım 1996,[3] İstanbul[3]), Türk sinema oyuncusu.

Nejat Gürçen
Nejat Gürçen.jpg
Doğum 5 Nisan 1929(1929-04-05)[1]
İzmir, Türkiye[2]
Ölüm 1 Kasım 1996 (67 yaşında)[3]
İstanbul, Türkiye[3]
Milliyet Türk
Meslek Sinema oyuncusu
Etkin yıllar 1967-1995

1970'li ve 1980'li yıllardaki jön rollerinin yanında, gerek Kemal Sunal ve Cüneyt Arkın filmlerinin patron, gazinocu, Bizanslı rollerini canlandıran yardımcı oyunculardan biri olmuştur.

Gülen Gözler filminde inşaatı çöken Müteahhit Yunus, Gazeteci filminde fabrikatör Talip, Kara Murat Devler Savaşıyor filminde Bizanslı Moralı, Süpermenler filminde Macaroni, Gerzek Şaban filminde mahallelinin borçlu olduğu Hamdi, Umudumuz Şaban filminde Müteahhit Sadullah, Korkusuz Korkak filminde Mülayim Sert'in patronu gibi birçok rolleri oynamıştır. Nejat Gürçen 1996 yılında ölmüştür.

FilmografisiDüzenle

Filografi
Yıl Yapım Tür Oyuncu Karakter Notlar
1983 En Büyük Yumruk Film Evet
1980 Gerzek Şaban Film Evet Hamdi
1979 Korkusuz Korkak Film Evet Patron
1979 Umudumuz Şaban Film Evet Müteahhit Sadullah
1977 Gülen Gözler Film Evet Müteahhit Yunus


KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Mülayim'in 'Kötü Patronu' Nejat Gürçen'in Kötü Biten Hikayesi.Ayağının Kesileceği Korkusu Sonu Oldu 90s". 2 Ekim 2021. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  2. ^ a b "Mülayim'in 'Kötü Patronu' Nejat Gürçen'in Kötü Biten Hikayesi.Ayağının Kesileceği Korkusu Sonu Oldu 84s". 2 Ekim 2021. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  3. ^ a b c d "Mülayim'in 'Kötü Patronu' Nejat Gürçen'in Kötü Biten Hikayesi.Ayağının Kesileceği Korkusu Sonu Oldu 403s". 2 Ekim 2021. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 

Dış bağlantılarDüzenle