Nauru devlet başkanları listesi

Nauru devlet başkanı, Büyük Okyanus'ta Mikronezya ada öbeği içerisinde yer alan Nauru'da 1968 yılından bu yana devlet başkanlığı makamında bulunan kişiye verilen unvandır.

ListeDüzenle

N İsim

(Doğum–Ölüm)

Resim Göreve başlama Görevi bırakma Siyasi parti
1 Hammer DeRoburt

(1922–1992)

  31 Ocak 1968 22 Aralık 1976 Bağımsız
2 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  22 Aralık 1976 19 Nisan 1978 Nauru Partisi
3 Lagumot Harris

(1938–1999)

  19 Nisan 1978 15 Mayıs 1978 Bağımsız
4 Hammer DeRoburt

(1922–1992)

  15 Mayıs 1978 17 Eylül 1986 Bağımsız
5 Kennan Adeang

(1942–2011)

  17 Eylül 1986 1 Ekim 1986 Nauru Partisi
6 Hammer DeRoburt

(1922–1992)

  1 Ekim 1986 12 Aralık 1986 Bağımsız
7 Kennan Adeang

(1942–2011)

  12 Aralık 1986 22 Aralık 1986 Nauru Partisi
8 Hammer DeRoburt

(1922–1992)

  22 Aralık 1986 17 Ağustos 1989 Bağımsız
9 Kenos Aroi

(1942–1991)

  17 Ağustos 1989 12 Aralık 1989 Bağımsız
10 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  12 Aralık 1989 22 Kasım 1995 Demokratik Parti
11 Lagumot Harris

(1938–1999)

  22 Kasım 1995 11 Kasım 1996 Bağımsız
12 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  11 Kasım 1996 26 Kasım 1996 Demokratik Parti
13 Kennan Adeang

(1942–2011)

  26 Kasım 1996 19 Aralık 1996 Demokratik Parti
14 Ruben Kun

(1942–2014)

  19 Aralık 1996 13 Şubat 1997 Bağımsız
15 Kinza Clodumar

(1945–)

  13 Şubat 1997 18 Haziran 1998 Merkez Parti
16 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  18 Haziran 1998 27 Nisan 1999 Demokratik Parti
17 René Harris

(1947–2008)

  27 Nisan 1999 20 Nisan 2000 Bağımsız
18 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  20 Nisan 2000 20 Nisan 2000 Demokratik Parti
19 René Harris

(1947–2008)

  20 Nisan 2000 20 Nisan 2000 Demokratik Parti
20 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  20 Nisan 2000 30 Mart 2001 Demokratik Parti
21 René Harris

(1947–2008)

  30 Mart 2001 9 Ocak 2003 Bağımsız
22 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  9 Ocak 2003 17 Ocak 2003 Demokratik Parti
23 René Harris

(1947–2008)

  17 Ocak 2003 18 Ocak 2003 Bağımsız
24 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

  18 Ocak 2003 10 Mart 2003 Demokratik Parti
25 Derog Gioura

(1932–2008)

  10 Mart 2003 29 Mayıs 2003 Bağımsız
26 Ludwig Scotty

(1948–)

  29 Mayıs 2003 8 Ağustos 2003 Bağımsız
27 René Harris

(1947–2008)

  8 Ağustos 2003 22 Haziran 2004 Bağımsız
28 Ludwig Scotty

(1948–)

  22 Haziran 2004 19 Aralık 2007 Bağımsız
29 Marcus Stephen

(1969–)

  19 Aralık 2007 10 Kasım 2011 Bağımsız
30 Freddie Pitcher

(1967–)

  10 Kasım 2011 15 Kasım 2011 Bağımsız
31 Sprent Dabwido

(1972–)

  15 Kasım 2011 11 Haziran 2013 Bağımsız
32 Baron Waqa

(1959–)

  11 Haziran 2013 27 Ağustos 2019 Bağımsız
33 Lionel Aingimea

(1959–)

  27 Ağustos 2019 Görevde Bağımsız

Dış bağlantılarDüzenle