Ana menüyü aç

Molly Peters (15 Mart 1942 - 30 Mayıs 2017), İngiliz oyuncu. Rol aldığı 1965 yapımı James Bond serisi film Thunderball ile bilinir.

Molly Peters
Doğum Mollie Peters
15 Mart 1942
Walsham-le-Willows, Suffolk, İngiltere
Ölüm 30 Mayıs 2017 (75 yaşında)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1964-1967

İçindekiler

KariyeriDüzenle

Mollie Peters kariyerine model olarak başladı ve film yönetmeni Terence Young tarafından keşfedilerek oyunculuğa teşvik edildi.

1960'lı yıllarda sadece üç filmde göründü. En iyi bilinen rolü 1965 yapımı James Bond serisi filmi Thunderball (1965)'da sağlık ocağında tatil yaparken James Bond'a (Sean Connery) bakan Bond kızı hemşire Patricia Fearing ya da bilinen adıyla Pat rolüdür.[1][2] Aktris Molly Peters Bond serisi filmlerde ekranda elbiselerini çıkartan ilk Bond kızı olarak da bilinir.

Peters Playboy'un Kasım 1965 sayısında yer aldı. Görünüşü itibarıyla Richard Maibaum tarafından yazılan "James Bond'un Kızları" başlıklı resimsel bir makalenin parçası olmuştur.[3]

"Thunderball" adlı özel basım DVD'sine göre, Peters'in kısa film kariyerinin ayrıntıları ortaya çıkmayan ajan ile arasındaki anlaşmazlık sonucuydu. Peters'e göre, 'Thunderball' dönemindeki menajeri, 1965'te dördüncü James Bond filminin başarılı meşhur gişe istihkamından dolayı temsil sözleşmesini imzalamıştı. O yıllarda gelen şöhret, cazibe ve kaos "Thunderball" projesi bitince serbest kalmıştı, sözleşmesi sona erdi ve bu nedenle dışarıdan film ve modellik tekliflerini değerlendirmeye almıştır.

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

Gençken, evlat edinmeyi düşünsede evlenip kendi kızını Dünya'ya getirmiştir. Peters evliliği süresince eşiyle birlikte Suffolk'un Ipswich şehrinde yaşıyordu. Kocasından bir oğlu olan Molly Peters eşini 2011'de kaybettikten sonra köşesine çekilmiş ve 30 Mayıs 2017'de 75 yaşında ölmüştür. [4][5]

FilmografiDüzenle

  • Peter Studies Form (1964)
  • Thunderball (1965)
  • Target for Killing (1966)
  • Das Experiment (1966) (TV)
  • Armchair Theatre (1967)
  • Baker's Half-Dozen (1967)
  • The Naked World of Harrison Marks (1967)
  • Don't Raise the Bridge, Lower the River (1968)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ ""Bond Girls" through the years". cbsnews.com. CBS Interactive Inc. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 July 2015. 
  2. ^ "Patricia Fearing (Molly Peters)". jamesbondmm.co.uk. James Bond MM. 27 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 July 2015. 
  3. ^ "MAG – PLAYBOY". 007collector.com. 007collector.com. Erişim tarihi: 26 July 2015. 
  4. ^ O'Connor, Rory (30 May 2017). "Molly Peters dead: Sean Connery's Bond girl dies aged 75". Express (İngilizce). Erişim tarihi: 30 May 2017. 
  5. ^ "Bond girl Molly Peters dies aged 75". Williston Herald (İngilizce). 30 May 2017. Erişim tarihi: 30 May 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle