Ana menüyü aç

Michael Schenker

Alman müzisyen, gitarist

Michael Schenker (d. 10 Ocak 1955) Alman hard rock/heavy metal gitaristi, UFO' nun eski üyesi, Scorpions' ın ve Michael Schenker Group' un (M.S.G) kurucusu. Aynı zamanda Scorpions' ın gitaristi Rudolf Schenker' ın kardeşi.

Michael Schenker
Genel bilgiler
Doğum 10 Ocak 1955 (1955-01-10) (64 yaşında)
Sarstedt, Almanya
Tarzlar Hard rock, heavy metal
Çalgılar Gitar
Etkin yıllar 1974 - günümüz
Müzik şirketi BMG
İlişkili hareketler MSG, UFO, Scorpions
Resmî site Resmi Websitesi

DiskografiDüzenle

Scorpions ileDüzenle

  • Lonesome Crow (1972)
  • Lovedrive (1979)

UFO ileDüzenle

  • Phenomenon (1974)
  • Force It (1975)
  • No Heavy Petting (1976)
  • Lights Out (1977)
  • Obsession (1978)
  • Strangers in the Night (1979)
  • The Best Of (1992)
  • Walk on Water (1995)
  • Covenant (2000)
  • Sharks (2002)

Michael Schenker Group/McAuley Schenker Group ileDüzenle

  • The Michael Schenker Group (1980)
  • M.S.G. II (1981)
  • One Night at Budokan (1981)
  • Assault Attack (1982)
  • Built To Destroy (1983)
  • Rock Will Never Die (1984)
  • Perfect Timing (McAuley Schenker Group) (1987)
  • Save Yourself (McAuley Schenker Group) (1989)
  • M.S.G. (McAuley Schenker Group) (1992
  • Nightmare : The Acoustic M.S.G. (McAuley Schenker Group) (1992)
  • M.S.G. Unplugged (McAuley Schenker Group) (1993)
  • Written in the Sand (1996)
  • The Unforgiven (1999)
  • The Unforgiven World Tour (2000)
  • Be Aware Of Scorpions (2002)
  • Arachnophobiac (2003)
  • Heavy Hitters (2005)
  • Tales Of Rock'n'Roll (2006)

SoloDüzenle

  • Thank You (1993)
  • Thank You 2 (1998)
  • Adventures of the Imagination (2000)
  • The Odd Trio (2000)
  • Thank You 3 (2001)
  • Dreams And Expressions (2001)
  • Thank You 4 (2003)

Dİğer Schenker projeleriDüzenle

  • Contraband (1991)
  • The Plot (2003)
  • Under Construction (2003)
  • Schenker-Pattison Summit - The Endless Jam (2004)
  • Schenker-Pattison Summit - The Endless Jam Continues (2005)
  • Siggi Schwarz and Michael Schenker - Live Together 2004

Dış bağlantılarDüzenle