Ana menüyü aç

Melisa Aslı Pamuk

Türk model

Melisa Aslı Pamuk (d. 14 Nisan 1991, Haarlem) Türk kökenli, Hollanda vatandaşı oyuncu ve model.

Melisa Aslı Pamuk
Doğum adı Melisa Aslı Pamuk
Doğum 14 Nisan 1991 (1991-04-14) (28 yaşında)
Haarlem, Hollanda
Uyruk  Türkiye
Boyu 1,76 m (5 ft 9 12 in)
Kilosu 58 kg (128 lb)
Saç rengi Siyah
Göz rengi Kahverengi
Ölçüleri 85-62-90
Giysi bedeni 36
Ajansı Cem Tatlıtuğ Management
IMDb'de Melisa Aslı Pamuk

Hayatı ve kariyeriDüzenle

2011 Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması olan ve L'Oréal Paris sponsorluğunda FOX'da yayınlanan ve finali 3 Haziran 2011'de İstanbul'da gerçekleşen Miss Turkey yarışması birincisidir. Miss Turkey 2011 tacını bir önceki yılın birincisi Gizem Memiç'ten alan ve aday numarası 10 olan Pamuk, organizasyonun yeni aldığı format değişikliği kararı ile Türkiye'yi 2011 yılının eylül ayında Brezilya'nın São Paulo şehrinde düzenlenecek olan Miss Universe (Kâinat Güzellik Yarışması)'te temsil etmiştir. Ayrıca kendisi 2009 yılında Best Model of Turkey (Türkiye'nin en iyi mankeni) adlı yarışmada Best Promising (Umut/Gelecek Vaat Eden Model) unvanını elde etmiştir. İyi seviyede Türkçe, İngilizce, Felemenkçe, Almanca ve orta seviyede Fransızca konuşabilen Pamuk, Hollanda'da Amsterdam Üniversitesi'nde Psikoloji eğitimine başlamıştır ancak Miss Turkey kariyeri için okulunu dondurmuştur. 1,76 cm boyunda ve 58 kg olan Pamuk, 85-62-90 vücut ölçülerine sahiptir. Modelliğe on dört[1] yaşında iken başlamıştır.

Pamuk, henüz on üç yaşında iken, 2004 yılında bir "Bos Bros. Film & TV Productions" ve "Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON)" ortak yapımı olan, yönetmenliğini Tamara Miranda'nın yaptığı ve Hollanda'da yayınlanan Dat zit wel snor adlı kısa filmde başrolde Hayal adlı karakteri canlandırmıştır.[kaynak belirtilmeli] Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde "Temel Oyunculuk" dersleri almıştır[2]. Türkiye deki oyunculuk kariyeri ise ilk olarak bir gsm reklamında oynamasıyla başlamış.Daha sonra 3. sezonunda olan Yer Gök Aşk adlı diziye diğer başrollerin diziden ayrılması üzerine başrol olarak geçmiştir. Aynı yıl G.D.O. KaraKedi adlı ilk sinema filminde yer almıştır.

FilmografiDüzenle

Başlangıç Yapım Rol Notlar
  Hollanda 2004 Dat zit wel snor Hayal Başrol oyuncusu,[kaynak belirtilmeli] Sinema filmi
  Türkiye 2012 G.D.O. KaraKedi Elmas Yardımcı Oyuncu, Sinema filmi
  Türkiye 2012-2013 Yer Gök Aşk Sevda Başrol Oyuncusu, Kanal: FOX TV , Televizyon dizisi
  Türkiye 2014 Kurt Seyit ve Şura Ayşe Başrol Oyuncusu, Kanal: Star TV , Televizyon dizisi
  Türkiye 2014 Her Sevda Bir Veda Azade Başrol Oyuncusu, Kanal: Show TV , Televizyon dizisi
  Türkiye 2014-2015 Ulan İstanbul Zeynep Konuk Oyuncu, Televizyon dizisi , Kanal D
  Türkiye 2015-2017 Kara Sevda Asu Kozcuoğlu Televizyon dizisi , Star TV
  Türkiye 2018-2019 Çarpışma Cemre Gür Televizyon dizisi , Show TV

ÖdülleriDüzenle

  • Pantene Altın Kelebek Ödülleri, 2016, Yıldızı Parlayanlar Kara Sevda
  • Ayaklı Gazete Ödülleri, 2017, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kara Sevda, Asu Kozcuoğlu

Ödüller ve başarılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kıbrıs Gazetesi Resmî Sitesi - Magazin; 10 Ekim 2009 Cumartesi Melisa Pamuk'un gözü yükseklerde başlıklı röportaj
  2. ^ Caner Sipahi Casting Agency - Melisa Pamuk Sayfası Detaylı bilgi için tıklayın! bölümünü takip edin. Oyuncu Melisa Pamuk hakkında ayrıntılı bilgi

Dış bağlantılarDüzenle