Ana menüyü aç

Mehmet Keskinoğlu

Mehmet Keskinoğlu (d. 25 Mart 1945 - ö. 3 Mayıs 2002), Türk tiyatro,sinema ve seslendirme sanatçısı; şair .

Mehmet Keskinoğlu
Mehmetkeskinoglu.jpg
Doğum 25 Mart 1944
Türkiye
Ölüm 3 Mayıs 2002 (57 yaşında)
Türkiye
Meslek Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı, şair
Etkin yıllar 1974-2002

[Saint Joseph Lisesi'nden sonra Ankara Devlet Konservatuvarına devam etmiş, daha sonra DTCF Fransız Dili ve Ed. Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mimar Sinan Üniversitesinde Tiyatro masteri yapmıştır. Ankara Sanat Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları gibi topluluklarda çalışan sanatçı, TRT'de Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı dizide (1973) başrol oynadı. AST'ta Guner Sumer döneminde yönetmen yardımcılığı ve dramaturgluk görevinde bulundu. 1974 yılında TRT Şiir ödülünü kazandı.

FilmografisiDüzenle

  • Eltiler - 1997 (dizi)
  • Yağmur Beklerken - 1992
  • Şöhret Budalası - 1975 (film)
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz - 1973 (dizi)
  • Açlık - 1974 (film)
  • Aç Gözünü Mehmet - 1974 (film)

Dış bağlantılarDüzenle