Max Wall

Max Wall (doğum adı : George Maxwell Lorimer ; d. 12 Mart 1908; Stockwell, Londra-ö. 21 Mayıs 1990, Westminster, Londra) ,İngiliz komedyen ve oyuncu.[1] Sinema, tv ve tiyatro çalışmalarında bulundu.

Max Wall 'ın Highgate Mezarlığı'ndaki kabri.

Evli olup 5 çocuk sahibi olan sanatçı 21 Mayıs 1990'da Westminster'da yemek yediği bir restoranda rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede 82 yaşında öldü.[2]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1968 : Chitty Chitty Bang Bang
  • 1975 : Objectif Lotus
  • 1977 : Jabberwocky
  • 1978 : Baskerville'rin Köpeği
  • 1979 : Guerre et Passion
  • 1988 : La Petite Dorrit

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Max Wall". 19 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2017. 
  2. ^ "Max Wall, 82, Is Dead; Acted in Beckett Plays". The New York Times. 24 Mayıs 1990. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle