Ana menüyü aç
Maurice Gibb

Maurice Ernest Gibb (d. 22 Aralık 1949 – ö. 12 Ocak 2003) Birleşik Krallık doğumlu müzisyen. Diğer iki kardeşi Barry Gibb (ağabeyi) ve Robin Gibb (ikizi) ile birlikte Bee Gees grubunun üyesidir.

Bu üçlü önceleri "Brothers Gibb" (Gibb kardeşler) adıyla Avustralya'da müzik hayatına başladılar. Daha sonra İngiltere'ye dönen kardeşler müzik dünyasının önemli gruplarından biri oldu. Maurice Gibb, ABD'de Miami'de 12 Ocak 2003'te hayatını kaybetti.

DiskografisiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • 1970: The Loner
  • 1981: Strings and Things
  • 1984: A Breed Apart

Single'larıDüzenle

  • 1970: "Railroad"
  • 1984: "Hold Her In Your Hand"
  • 2001: "The Bridge"

Film müzikleriDüzenle

MüzikalleriDüzenle

ProdüksiyonlarıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Including the #20 Billboard USA hit Toast and Marmalade for Tea.

Dış bağlantılarDüzenle