Mathilda May

Fransız aktresi

Mathilda May (doğum ismi Karima Mathilda Haïm; (d. 8 Şubat 1965, Paris) Fransız sinema oyuncusu.

Mathilda May Cannes Film Festivali'nde, 2010

İlk yıllarıDüzenle

Babası Türk ve Yunan asıllı Yahudi olan oyun yazarı Victor Haim, Annesi ise İsveçli bale öğretmeni ve koreograf Margareta Hanson'dur. Mathilda May, 16 yaşında "Premier Prix du Conservatoire de Danse de Paris" (Paris Dans Konservatuvarı Birincilik Ödülü) kazandı.

KariyeriDüzenle

ABD'de onun en iyi performansını sergilediği ve filmin çoğu sahnesinde çıplak oynadığı Tobe Hooper'ın yönettiği 1985 yılı yapımı bilimkurgu-korku filmi Lifeforce'da yabancı bir "vampir" rolüyle tanındı. Başrollerini Bruce Willis ve Richard Gere'nin oynadığı 1997 yılı yapımı aksiyon filmi Çakal'da Isabella karakterini oynadı.

Özel hayatıDüzenle

Mathilda May üç kez evlendi: İlk kocası Paul Powell ve ikinci kocası Gérard Darmon'du. İki çocuk sahibidir: Kızı Sarah (17 Ağustos 1994 doğumlu) ve oğlu Jules (4 Mart 1997 doğumlu).

FilmografiDüzenle

  • A Girl Cut in Two (2007)
  • La-bas...mon pays (2000)
  • Çakal (1997)
  • Le Voleur et la menteuse (1994)
  • Dead Tired (1994)
  • The Tit and the Moon (1994)
  • Toutes Peines Confondues (1992)
  • Becoming Colette (1992)
  • Naked Tango (1991)
  • Schrei aus Stein (1991)
  • La Barbare (1989)
  • Trois places pour le 26 (1988)
  • La Passerelle (1988)
  • La Vie dissolue de Gerard Floque (1987)
  • The Cry of the Owl (1987)
  • Lifeforce (1985)
  • Les Rois du Gag (1985)
  • Letters to an Unknown Lover (1984)
  • Nemo (1984)

Televizyon dizileriDüzenle

  • Back to Top
  • Erich Segal's Only Love (1998)
  • Whipping Boy (1994)

Dış bağlantılarDüzenle