Mantar (müzik grubu)

Mantar, Alman sludge metal grubu. 2012'de Hamburg'ta kurulan grubun üyeleri arasında Türk asıllı davulcu Erinç Sakarya ve gitarist/vokalist Hanno Klänhard bulunmaktadır. İlk albümü Death by Burning'i 2014'te Svart Records aracılığıyla yayımlayan Mantar, daha sonra Nuclear Blast ile anlaşmış ve bu plak şirketindeki ilk albümü Ode to the Flame'i 2016'da yayımlamıştır.[1] Üçüncü albümü The Modern Art of Setting Ablaze'i 2018'de çıkaran grup,[2] 2020'de Grungetown Hooligans II isimli bir cover albümü yayımlamıştır.[3]

Mantar
Mantar, 2018'teki Rock am Ring festivalinde
Genel bilgiler
Başladığı yer Hamburg, Almanya
Tarzlar Sludge metal
Etkin yıllar 2012–günümüz
Müzik şirketi
Resmî site mantarband.com
Üyeler
  • Erinç Sakarya
  • Hanno Klänhard

AllMusic yazarı James Christopher Monger grubun tarzını "punk etkileşimli doom metal ile black metal'in harmanlanması" olarak betimlemiştir.[1] Grubun etkilendiği sanatçılar arasında Melvins, Darkthrone, Motörhead ve The Jesus Lizard bulunmaktadır.[1][4]

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Death by Burning (2014)
  • Ode to the Flame (2016)
  • The Modern Art of Setting Ablaze (2018)
  • Grungetown Hooligans II (2020)
Konser albümleri
  • St. Pauli Sessions (2016)
EP'ler
  • The Spell (2017)
Tekliler
  • "Cross the Cross" (2016)
  • "Conquest of Rats" (2018)
Müzik videoları
  • "White Nights" (2015)
  • "Cross the Cross" (2016)
  • "Age of the Absurd" (2018)
  • "Seek + Forget" (2018)
  • "Ghost Highway" (2020)
  • "100%" (2020)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Monger, James Christopher. "Mantar biography". AllMusic. 13 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  2. ^ Gordon, Connie (28 Ağustos 2018). "Mantar – The Modern Art Of Setting Ablaze album review". Louder Sound. 29 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  3. ^ "Mantar'ın 90'ları: "Grungetown Hooligans II"". Bant Mag. 21 Mayıs 2020. 29 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  4. ^ O'Connor, Andy (13 Şubat 2014). "Mantar - Death By Burning". Pitchfork. 14 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle