The Jesus Lizard

The Jesus Lizard, Amerikalı noise rock grubu. 1987'de Austin, Teksas'ta kurulmuş olan grup, faaliyetlerini 1989 itibari ile Chicago'da sürdürmüştür. Kurucu üyeleri arasında vokalist David Yow, bas gitarist David Wm. Sims ve gitarist Duane Denison bulunan grup, kariyeri boyunca sıklıkla yapımcı Steve Albini ile çalışmıştır. Davulcu Mac McNeilly'nin gruba 1989 yılında katılması ile The Jesus Lizard ilk EP'si Pure'u bu senede Touch & Go plak şirketinden çıkarmıştır.[1]

The Jesus Lizard
The Jesus Lizard, 2009
Genel bilgiler
Başladığı yer Austin, Teksas, A.B.D.
Tarzlar Noise rock, post hardcore, alternatif rock
Etkin yıllar 1987–1999, 2008–2010, 2017–günümüz
Müzik şirketi Touch and Go, Capitol
İlişkili hareketler Scratch Acid, Rapeman
Üyeler
  • David Yow
  • David Wm. Sims
  • Duane Denison
  • Mac McNeilly
Eski üyeler
  • Jim Kimball
  • Brendan Murphy

The Jesus Lizard, 90'lardaki Amerikan yeraltı müzik sahnesinin öncü noise rock gruplarından biri olarak tanınmaktadır. 1991'deki ikinci albümleri Goat ile kritik bir başarı yakalayan grup, bu dönemlerde gürültülü ve vahşetli konserleri ile ün salmıştır. 1992'de Nirvana ile bir tekli çıkaran The Jesus Lizard, 1995'te Capitol Records ile anlaşmıştır.[1] 1998'de son albümü Blue'yu çıkaran grup, 1999'de dağılmış ve daha sonraki seneler konserler için yeniden bir araya gelmiştir.[2][3]

Grup üyeleriDüzenle

Günümüzdeki üyeler
  • David Yow – vokaller (1987–1999, 2008–2010, 2017–günümüz)
  • Duane Denison – gitar (1987–1999, 2008–2010, 2017–günümüz)
  • David Wm. Sims – bas gitar (1987–1999, 2008–2010, 2017–günümüz)
  • Mac McNeilly – davul (1989–1996, 2008–2010, 2017–günümüz)
Eski üyeler
  • Jim Kimball – davul (1996–1998)
  • Brendan Murphy – davul (1998–1999)
Zaman çizelgesi

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Head (1990)
  • Goat (1991)
  • Liar (1992)
  • Down (1994)
  • Shot (1996)
  • Blue (1998)
EP'ler
  • Pure (1989)
  • Lash (1993)
  • The Jesus Lizard (1998)
Tekliler
  • "Chrome" (1989)
  • "Mouth Breather" (1990)
  • "Wheelchair Epidemic" (1992)
  • "Gladiator" (1992)
  • "Gladiator" / "Boilermaker" (1992)
  • "(Fly) On (The Wall)" (1993)
  • "Puss / "Oh, The Guilt" (1993)
  • "Puss" (1993)
Toplama albümleri
  • Bang (2000)
  • Inch (2009)
Konser albümleri
  • Show (1994)
  • Club (2011)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Erlewine, Stephen Thomas. "The Jesus Lizard". AllMusic. 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  2. ^ Khanna, Vish (Aralık 2009). "Conversations: The Jesus Lizard's Mac McNeilly". Exclaim!. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  3. ^ "The Jesus Lizard Announce First Tour In 8 Years!". New Noise Magazine. 4 Ekim 2017. 5 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle