Malcolm Dixon

Malcolm Dixon (1 Eylül 1953, Crook, Durham, İngiltere - 9 Nisan 2020, Londra, İngiltere), İngiliz aktör.

Malcolm Dixon
Malcolm dixon.jpg
Doğum 1 Eylül 1953
Crook, Durham, İngiltere
Ölüm 09 Nisan 2020 (66 yaşında)
Londra
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1966-1997
Evlilik Anita Dixon
Çocuk(lar) 2

YaşamıDüzenle

Dixon 1 Eylül 1953'te Crook, Durham, İngiltere'de doğdu. 1981 yapımı Time Bandits adlı filmde canlandırdığı "Strutter" rolüyle hatırlanır.[1][2] Yer aldığı yapımlar arasında; Flash Gordon (1980), Time Bandits (1981), Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983), ve Labyrinth (1986) sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

İngiliz oyuncu Malcolm Dixon 9 Nisan 2020'de Londra, İngiltere'de 66 yaşında ölmüştür.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1980: Flash Gordon
  • 1981: Time Bandits
  • 1983: Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
  • 1986: Labyrinth

TelevizyonDüzenle

  • 1966: Snow White and the Seven Dwarfs

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "There are now just three Munchkins alive". News.com.au. 11 Kasım 2011. 1 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2017. 
  2. ^ "The Time Bandits...30 Years On". Thepeoplesmovies.com. 31 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle