Ana menüyü aç

Loleatta Holloway

Loleatta Holloway (5 Kasım 1946 - 21 Mart 2011), Amerikalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Gospel türü şarkılar icra eden Holloway, 1971'den beri müzik hayatında yer almaktaydı.

Loleatta Holloway
Doğum adı Loleatta Holloway
Doğum 5 Kasım 1946(1946-11-05)
Chicago, Illinois, ABD
Ölüm 21 Mart 2011 (64 yaşında)
Tarzlar Soul, Disko, Dans
Meslekler Şarkıcı, söz yazarı
Etkin yıllar 1971-2011
Müzik şirketi Gold Mind
Salsoul
Resmî site http://www.myspace.com/

Şarkıcı hakkındaDüzenle

Holloway, müziğe annesiyle beraber şarkı söyleyerek adım attı. Sanatçı sonrasında 25 yaşında Galaxy Records ile anlaşarak ilk albümü "Loleatta"yı 1973'te yayımladı. İlk albümleriyle uluslararası ses getiremeyen Holloway, 1980'lerin başlarında "Love Sensation" adlı albümüyle büyük bir yankı uyandırdı. "Love Sensation" adlı aynı adı taşıyan şarkı ile dans listelerinin zirvesine oturan Holloway, 1980'ler boyunca sürekli olarak çalışmalarını sürdürdü.

1990'ların ilk yarısında da çalışmaları bulunan Holloway, 1991'de Marky Mark and the Funky Bunch adlı hip hop grubuyla "Good Vibrations" adlı şarkıda düet yaparak Amerikan müzik listesinde zirveye oturdu. 1990'ların sonlarında çalışmalarını yavaşlatan sanatçı, 1996'da bir derleme albüm yayımladı. Ardından dokuz yıl boyunca müzikten uzak kaldı. 2005'te tekrar bir derleme albümü piyasaya sürdü.

Sanatçı 21 Mart 2011 tarihinde 64 yaşında kalp krizi nedeniyle öldü.

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • 1973 – Loleatta
  • 1975 – Cry to Me
  • 1976 – Loleatta
  • 1978 – Queen of the Night
  • 1979 – Loleatta Holloway
  • 1980 – Love Sensation