Leyla Tanlar

Leyla Tanlar (d. 13 Aralık 1997, İstanbul[1]), Türk oyuncudur.[2]

Leyla Tanlar
Doğum 13 Aralık 1997 (1997-12-13) (24 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2014-günümüz
Ödüller 2014 Gelişim Üniversitesi En Çok Gelecek Vaad Eden Oyuncu Ödülü

Hayatı ve kariyeriDüzenle

13 Aralık 1997 tarihinde İstanbul'da doğan Leyla Tanlar, İtalyan lisesinden mezun oldu. Eğitimine Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde devam etmektedir. Oyunculuk kariyerine ise Akademi 35Buçuk'ta aldığı eğitimden sonra 2014 yılında Paramparça dizisiyle başlamıştır.[3] Aynı yıl Gelişim Üniversitesinden 'En Çok Gelecek Vaat Eden Oyuncu Ödülü'nü almıştır.[4] Şahin Tepesi dizisinden[5] En son Fox Tv'de yayımlanan Ferhat İle Şirin dizisinde başrolde Şirin karakterini canlandırdı.[6]

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2014-2017 Paramparça Cansu Gürpınar Başrol oyuncusu
2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi Esleme Yardımcı oyuncu
2018 Şahin Tepesi Deniz Akdora Başrol oyuncusu
2019 Ferhat ile Şirin Şirin Başrol oyuncusu
2022-günümüz Kaçış Başrol Oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Leyla Tanlar". 24 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 
  2. ^ "Ferhat ile Şirin dizisinin Şirin karakteri Leyla Tanlar kimdir, kaç yaşında?". 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 
  3. ^ "'Paramparça' dizisinin Cansu'su Leyla Tanlar bilinmeyenleri anlattı". 8 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 
  4. ^ "Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu". 27 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 
  5. ^ "Şahin Tepesi'nin genç yıldızı Leyla Tanlar formunu bakın neye borçlu!". 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 
  6. ^ "Leyla Tanlar 'Ferhat ile Şirin'deki rolünü anlattı!". 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle