Lewis Hamilton'ın kazandığı Formula 1 Grand Prix'leri listesi

Vikimedya liste maddesi

Lewis Hamilton, İngiliz yarış pilotu ve yedi kez Formula 1 dünya şampiyonudur. Formula 1'e 2007'de, toplamda 21 Grand Prix kazandığı McLaren ile giriş yapan Hamilton; 2013'te şu ana kadar 82 yarış zaferi elde ettiği Mercedes'e katılmıştır. 2022 Abu Dabi Grand Prix itibarıyla 103 yarış zaferi bulunan Hamilton, 2020 Portekiz Grand Prix'de 91 zaferi bulunan Michael Schumacher'in rekorunu kırarak en çok yarış kazanan pilot olmuştur.[1] Ayrıca 2021 Rusya Grand Prix'de kariyerinin 100. yarış zaferini elde eden Hamilton, 100 yarış kazanan ilk Formula 1 pilotu olmuştur.[2] 2007'den 2021'e kadar yarıştığı her sezonda en az 1 Grand Prix kazanma başarısı gösteren Hamilton, kariyerinin tamamını dominant araçlarla geçirmemesine rağmen bu başarıyı elde edebilmiştir.[3][4][5]

Kazandığı yarışlarDüzenle

Anahtar
# Hamilton'ın kaçıncı zaferi olduğunu belirtir.
Yarış Hamilton'ın kaçıncı yarışı olduğunu belirtir.
Grid Hamilton'ın yarışa kaçıncı sıradan başladığını belirtir.
Fark Hamilton'ın ikinci ile arasındaki farkı dakika:saniye.milisaniye formatında belirtir.
  Hamilton'ın o sezon dünya şampiyonu olduğunu belirtir.
Grand Prix zaferleri[6][7][8]
# Yarış Tarih Sezon Grand Prix Pist Grid Fark Takım Motor Şasi Kay.
1 6 10 Haziran 2007 2007   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 1 0:04.343 McLaren Mercedes MP4-22 [9]
2 7 17 Haziran 2007   Birleşik Devletler   Indianapolis Motor Speedway 1 0:01.518 [10]
3 11 5 Ağustos 2007   Macaristan   Hungaroring 1 0:00.715 [11]
4 15 30 Eylül 2007   Japonya   Fuji Speedway 1 0:08.377 [12]
5 18 16 Mart 2008 2008    Avustralya   Albert Park Pisti 1 0:05.478 MP4-23 [13]
6 23 25 Mayıs 2008   Monako   Circuit de Monaco 3 0:03.064 [14]
7 26 6 Temmuz 2008   Britanya   Silverstone Pisti 4 1:08.577 [15]
8 27 20 Temmuz 2008   Almanya   Hockenheimring 1 0:05.586 [16]
9 34 19 Ekim 2008   Çin   Şanghay Uluslararası Pisti 1 0:14.925 [17]
10 45 26 Temmuz 2009 2009   Macaristan   Hungaroring 4 0:11.529 MP4-24 [18]
11 49 27 Eylül 2009   Singapur   Marina Bay Sokak Pisti 1 0:09.634 [19]
12 59 30 Mayıs 2010 2010   Türkiye   İstanbul Park 2 0:02.645 MP4-25 [20]
13 60 13 Haziran 2010   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 1 0:02.254 [21]
14 65 29 Ağustos 2010   Belçika   Circuit de Spa-Francorchamps 2 0:01.571 [22]
15 74 17 Nisan 2011 2011   Çin   Şanghay Uluslararası Pisti 3 0:05.198 MP4-26 [23]
16 81 24 Temmuz 2011   Almanya   Nürburgring 2 0:03.980 [24]
17 89 13 Kasım 2011   Abu Dabi   Yas Marina Pisti 2 0:08.457 [25]
18 97 10 Haziran 2012 2012   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 2 0:02.513 MP4-27 [26]
19 101 29 Temmuz 2012   Macaristan   Hungaroring 1 0:01.032 [27]
20 103 9 Eylül 2012   İtalya   Autodromo Nazionale di Monza 1 0:04.356 [28]
21 109 18 Kasım 2012   Birleşik Devletler   Circuit of the Americas 2 0:00.675 [29]
22 120 28 Temmuz 2013 2013   Macaristan   Hungaroring 1 0:10.938 Mercedes F1 W04 [30]
23 131 30 Mart 2014 2014    Malezya   Sepang Uluslararası Pisti 1 0:17.313 F1 W05 Hybrid [31]
24 132 6 Nisan 2014   Bahreyn   Bahreyn Uluslararası Pisti 2 0:01.085 [32]
25 133 20 Nisan 2014   Çin   Şanghay Uluslararası Pisti 1 0:18.062 [33]
26 134 11 Mayıs 2014   İspanya   Circuit de Barcelona-Catalunya 1 0:00.636 [34]
27 138 6 Temmuz 2014   Britanya   Silverstone Pisti 6 0:30.135 [35]
28 142 7 Eylül 2014   İtalya   Autodromo Nazionale di Monza 1 0:03.175 [36]
29 143 21 Eylül 2014   Singapur   Marina Bay Sokak Pisti 1 0:13.534 [37]
30 144 5 Ekim 2014   Japonya   Suzuka Pisti 2 0:09.180 [38]
31 145 12 Ekim 2014   Rusya   Sochi Autodrom 1 0:13.657 [39]
32 146 2 Kasım 2014   Birleşik Devletler   Circuit of the Americas 2 0:04.314 [40]
33 148 23 Kasım 2014   Abu Dabi   Yas Marina Pisti 2 0:02.576 [41]
34 149 15 Mart 2015 2015    Avustralya   Albert Park Pisti 1 0:01.360 F1 W06 Hybrid [42]
35 151 12 Nisan 2015   Çin   Şanghay Uluslararası Pisti 1 0:00.714 [43]
36 152 19 Nisan 2015   Bahreyn   Bahreyn Uluslararası Pisti 1 0:03.380 [44]
37 155 7 Haziran 2015   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 1 0:02.285 [45]
38 157 5 Temmuz 2015   Britanya   Silverstone Pisti 1 0:10.956 [46]
39 159 23 Ağustos 2015   Belçika   Circuit de Spa-Francorchamps 1 0:02.058 [47]
40 160 6 Eylül 2015   İtalya   Autodromo Nazionale di Monza 1 0:25.042 [48]
41 162 27 Eylül 2015   Japonya   Suzuka Pisti 2 0:18.964 [49]
42 163 11 Ekim 2015   Rusya   Sochi Autodrom 2 0:05.953 [50]
43 164 25 Ekim 2015   Birleşik Devletler   Circuit of the Americas 2 0:02.850 [51]
44 173 29 Mayıs 2016 2016   Monako   Circuit de Monaco 3 0:07.252 F1 W07 Hybrid [52]
45 174 12 Haziran 2016   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 1 0:05.011 [53]
46 176 3 Temmuz 2016   Avusturya   Red Bull Ring 1 0:05.719 [54]
47 177 10 Temmuz 2016   Britanya   Silverstone Pisti 1 0:08.250 [55]
48 178 24 Temmuz 2016   Macaristan   Hungaroring 2 0:01.977 [56]
49 179 31 Temmuz 2016   Almanya   Hockenheimring 2 0:06.996 [57]
50 185 23 Ekim 2016   Birleşik Devletler   Circuit of the Americas 1 0:04.520 [58]
51 186 30 Ekim 2016   Meksika   Autódromo Hermanos Rodríguez 1 0:08.354 [59]
52 187 13 Kasım 2016   Brezilya   Autódromo José Carlos Pace 1 0:11.455 [60]
53 188 27 Kasım 2016   Abu Dabi   Yas Marina Pisti 1 0:00.439 [61]
54 190 9 Nisan 2017 2017    Çin   Şanghay Uluslararası Pisti 1 0:06.250 F1 W08 EQ Power+ [62]
55 193 14 Mayıs 2017   İspanya   Circuit de Barcelona-Catalunya 1 0:03.490 [63]
56 195 11 Haziran 2017   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 1 0:19.783 [64]
57 198 16 Temmuz 2017   Britanya   Silverstone Pisti 1 0:14.063 [65]
58 200 27 Ağustos 2017   Belçika   Circuit de Spa-Francorchamps 1 0:02.358 [66]
59 201 3 Eylül 2017   İtalya   Autodromo Nazionale di Monza 1 0:04.471 [67]
60 202 17 Eylül 2017   Singapur   Marina Bay Sokak Pisti 5 0:04.507 [68]
61 204 8 Ekim 2017   Japonya   Suzuka Pisti 1 0:01.211 [69]
62 205 22 Ekim 2017   Birleşik Devletler   Circuit of the Americas 1 0:10.143 [70]
63 212 29 Nisan 2018 2018    Azerbaycan   Bakü Şehir Pisti 2 0:02.460 F1 W09 EQ Power+ [71]
64 213 13 Mayıs 2018   İspanya   Circuit de Barcelona-Catalunya 1 0:20.593 [71]
65 216 24 Haziran 2018   Fransa   Circuit Paul Ricard 1 0:07.090 [72]
66 219 22 Temmuz 2018   Almanya   Hockenheimring 14 0:04.535 [73]
67 220 29 Temmuz 2018   Macaristan   Hungaroring 1 0:17.123 [74]
68 222 2 Eylül 2018   İtalya   Autodromo Nazionale di Monza 3 0:08.705 [75]
69 223 16 Eylül 2018   Singapur   Marina Bay Sokak Pisti 1 0:08.961 [76]
70 224 30 Eylül 2018   Rusya   Sochi Autodrom 2 0:02.545 [77]
71 225 7 Ekim 2018   Japonya   Suzuka Pisti 1 0:12.919 [78]
72 228 11 Kasım 2018   Brezilya   Autódromo José Carlos Pace 1 0:01.469 [79]
73 229 25 Kasım 2018   Abu Dabi   Yas Marina Pisti 1 0:02.581 [80]
74 231 31 Mart 2019 2019    Bahreyn   Bahreyn Uluslararası Pisti 3 0:02.980 F1 W10 EQ Power+ [81]
75 232 14 Nisan 2019   Çin   Şanghay Uluslararası Pisti 2 0:06.552 [82]
76 234 12 Mayıs 2019   İspanya   Circuit de Barcelona-Catalunya 2 0:04.074 [83]
77 235 26 Mayıs 2019   Monako   Circuit de Monaco 1 0:02.602 [84]
78 236 9 Haziran 2019   Kanada   Circuit Gilles Villeneuve 2 0:03.658 [85]
79 237 23 Haziran 2019   Fransa   Circuit Paul Ricard 1 0:18.056 [86]
80 239 14 Temmuz 2019   Britanya   Silverstone Pisti 2 0:24.928 [87]
81 241 4 Ağustos 2019   Macaristan   Hungaroring 3 0:17.796 [88]
82 245 29 Eylül 2019   Rusya   Sochi Autodrom 2 0:03.829 [89]
83 247 27 Ekim 2019   Meksika   Autódromo Hermanos Rodríguez 3 0:01.766 [90]
84 250 1 Aralık 2019   Abu Dabi   Yas Marina Pisti 1 0:16.772 [91]
85 252 12 Temmuz 2020 2020    Steiermark   Red Bull Ring 1 0:13.719 F1 W11 EQ Performance [92]
86 253 19 July 2020   Macaristan   Hungaroring 1 0:08.702 [93]
87 254 2 Ağustos 2020   Britanya   Silverstone Pisti 1 0:05.856 [94]
88 256 16 Ağustos 2020   İspanya   Circuit de Barcelona-Catalunya 1 0:24.177 [95]
89 257 30 Ağustos 2020   Belçika   Circuit de Spa-Francorchamps 1 0:08.448 [96]
90 259 13 Eylül 2020   Toskana   Mugello Uluslararası Pisti 1 0:04.880 [97]
91 261 11 Ekim 2020   Eifel   Nürburgring 2 0:04.470 [98]
92 262 25 Ekim 2020   Portekiz   Algarve Uluslararası Pisti 1 0:25.592 [99]
93 263 1 Kasım 2020   Emilia Romagna   Autodromo Enzo e Dino Ferrari 2 0:05.783 [100]
94 264 15 Kasım 2020   Türkiye   İstanbul Park 6 0:31.633 [101]
95 265 29 Kasım 2020   Bahreyn   Bahreyn Uluslararası Pisti 1 0:01.254 [102]
96 267 28 Mart 2021 2021   Bahreyn   Bahreyn Uluslararası Pisti 2 0:00.745 F1 W12 E Performance [103]
97 269 2 Mayıs 2021   Portekiz   Algarve Uluslararası Pisti 2 0:29.148 [104]
98 270 9 Mayıs 2021   İspanya   Circuit de Barcelona-Catalunya 1 0:15.841 [105]
99 276 18 Temmuz 2021   Britanya   Silverstone Pisti 2 0:03.871
100 281 26 Eylül 2021   Rusya   Sochi Autodrom 4 0:53.271 [106]
101 285 14 Kasım 2021   São Paulo   Autódromo José Carlos Pace 10 0:10.496 [107]
102 286 21 Kasım 2021   Katar   Losail Uluslararası Pisti 1 0:25.743 [108]
103 287 5 Aralık 2021   Suudi Arabistan   Jeddah Corniche Pisti 1 0:21.825 [109]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Hamilton breaks Schumacher's win record". BBC Sport (İngilizce). 12 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2021. 
  2. ^ Morse, Ben. "Lewis Hamilton claims historic 100th Formula 1 victory at Russian Grand Prix". CNN. 26 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2021. 
  3. ^ Maltby, Matt. "Hamilton x5: The stats that prove his greatness". formula1.com. Formula One World Championship Limited. 1 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2018. 
  4. ^ Nicholls, Jack. "Hamilton just has the best car, doesn't he?". bbc.co.uk/sport. BBC Sport. 12 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2018. 
  5. ^ "Lewis Hamilton: Why the all-time F1 great shines above the numbers". BBC. 30 Ekim 2017. 5 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2017. 
  6. ^ "Lewis Hamilton: Wins". StatsF1. 16 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2019. 
  7. ^ "All championship race entries, by Lewis Hamilton, finishing 1st" (1, 2). ChicaneF1. 17 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2021. 
  8. ^ "Lewis Hamilton Formula One Series Results (races)". Racing-Reference. 17 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2021. 
  9. ^ "2007 Canadian GP review: Hamilton wins amid carnage - F1 Fanatic". RaceFans (İngilizce). 10 Haziran 2007. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2021. 
  10. ^ "2007 United States Grand Prix results". ESPN. 8 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  11. ^ "2007 Hungarian Grand Prix results". ESPN. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  12. ^ "2007 Japanese Grand Prix results". ESPN. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  13. ^ "2008 Australian Grand Prix results". ESPN. 29 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  14. ^ "2008 Monaco Grand Prix results". ESPN. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  15. ^ "2008 British Grand Prix results". ESPN. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  16. ^ "2008 German Grand Prix results". ESPN. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  17. ^ "2008 Chinese Grand Prix results". ESPN. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  18. ^ "2009 Hungarian Grand Prix results". ESPN. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  19. ^ "2009 Singapore Grand Prix results". ESPN. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  20. ^ "2010 Turkish Grand Prix results". ESPN. 21 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  21. ^ "2010 Canadian Grand Prix results". ESPN. 21 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  22. ^ "2010 Belgian Grand Prix results". ESPN. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  23. ^ "2011 Chinese Grand Prix results". ESPN. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  24. ^ "2011 German Grand Prix results". ESPN. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  25. ^ "2011 Abu Dhabi Grand Prix results". ESPN. 25 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  26. ^ "2012 Canadian Grand Prix results". ESPN. 25 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  27. ^ "2012 Hungarian Grand Prix results". ESPN. 29 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  28. ^ "2012 Italian Grand Prix results". ESPN. 29 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  29. ^ "2012 United States Grand Prix results". ESPN. 29 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  30. ^ "2013 Hungarian Grand Prix results". ESPN. 29 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  31. ^ "2014 Malaysian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  32. ^ "2014 Bahrain Grand Prix results". ESPN. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  33. ^ "2014 Chinese Grand Prix results". ESPN. 2 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  34. ^ "2014 Spanish Grand Prix results". ESPN. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  35. ^ "2014 British Grand Prix results". ESPN. 27 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  36. ^ "2014 Italian Grand Prix results". ESPN. 19 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  37. ^ "2014 Singapore Grand Prix results". ESPN. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  38. ^ "2014 Japanese Grand Prix results". ESPN. 29 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  39. ^ "2014 Russian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  40. ^ "2014 United States Grand Prix results". ESPN. 13 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  41. ^ "2014 Abu Dhabi Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  42. ^ "2015 Australian Grand Prix results". ESPN. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  43. ^ "2015 Chinese Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  44. ^ "2015 Bahrain Grand Prix results". ESPN. 17 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  45. ^ "2015 Canadian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  46. ^ "2015 British Grand Prix results". ESPN. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  47. ^ "2015 Belgian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  48. ^ "2015 Italian Grand Prix results". ESPN. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  49. ^ "2015 Japanese Grand Prix results". ESPN. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  50. ^ "2015 Russian Grand Prix results". ESPN. 16 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  51. ^ "2015 United States Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  52. ^ "2016 Monaco Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  53. ^ "2016 Canadian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  54. ^ "2016 Austrian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  55. ^ "2016 British Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  56. ^ "2016 Hungarian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  57. ^ "2016 German Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  58. ^ "2016 United States Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  59. ^ "2016 Mexican Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  60. ^ "2016 Brazilian Grand Prix results". ESPN. 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  61. ^ "2016 Abu Dhabi Grand Prix results". ESPN. 12 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  62. ^ "2017 Chinese Grand Prix results". ESPN. 11 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  63. ^ "2017 Spanish Grand Prix results". ESPN. 28 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  64. ^ "2017 Canadian Grand Prix results". ESPN. 12 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  65. ^ "2017 British Grand Prix results". ESPN. 16 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2017. 
  66. ^ "2017 Belgian Grand Prix results". ESPN. 27 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2017. 
  67. ^ "2017 Italian Grand Prix results". ESPN. 2 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2017. 
  68. ^ "2017 Singapore Grand Prix results". ESPN. 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2017. 
  69. ^ "2017 Japanese Grand Prix results". ESPN. 8 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2017. 
  70. ^ "2017 United States Grand Prix results". BBC. 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2017. 
  71. ^ a b "2018 Azerbaijan Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 29 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2018. 
  72. ^ "2018 French Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 24 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2018. 
  73. ^ "2018 German Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 23 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2018. 
  74. ^ "2018 Hungarian Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 28 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2018. 
  75. ^ "2018 Italian Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 3 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2018. 
  76. ^ "2018 Singapore Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 18 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2018. 
  77. ^ "2018 Russian Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 29 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2018. 
  78. ^ "2018 Japanese Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 6 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2018. 
  79. ^ "2018 Brazilian Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 14 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2018. 
  80. ^ "2018 Abu Dhabi Grand Prix results". Formula1.com. Formula One Administration. 26 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2018. 
  81. ^ "Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2019 – Race Result". Formula1.com. 10 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2019. 
  82. ^ "Formula 1 Heineken Chinese Grand Prix 2019 – Race Result". Formula1.com. 28 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2019. 
  83. ^ "Formula 1 Emirates Gran Premio de España 2019 – Race Results". Formula1.com. 6 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2019. 
  84. ^ "Monaco Grand Prix 2019 – F1 Race". Formula1.com. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2019. 
  85. ^ "Vettel penalty hands record 7th Canada win to Hamilton". Formula1.com. 26 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2019. 
  86. ^ "Formula 1 Pirelli Grand Prix De France 2019". Formula1.com. 23 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2019. 
  87. ^ "Formula 1 Rolex British Grand Prix 2019 – Race Result". Formula1.com. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2019. 
  88. ^ "Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj Grand Prix 2019 – Race Result". Formula1.com. 29 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2019. 
  89. ^ "Formula 1 VTB Russian Grand Prix 2019 – Race Result". Formula1.com. 26 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2019. 
  90. ^ "Formula 1 Gran Premio de Mexico 2019 – Race Result". Formula1.com. 18 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2019. 
  91. ^ "Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix 2019 – Race Result". Formula1.com. 1 Aralık 2019. 2 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2019. 
  92. ^ Bradley, Charles (12 Temmuz 2020). "2020 F1 Styrian Grand Prix race results". Motorsport.com. 13 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2020. 
  93. ^ "Formula 1 Aramco Magyar Nagydíj 2020 – Race Result". Formula1.com. 19 Temmuz 2020. 20 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  94. ^ "British Grand Prix 2020 race report and highlights: Lewis Hamilton limps to victory at Silverstone after late tyre drama". www.formula1.com. 2 Ağustos 2020. 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2020. 
  95. ^ "Dominant Hamilton eases to fifth Spanish GP win as Verstappen splits Mercedes". www.formula1.com. 16 Ağustos 2020. 19 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2020. 
  96. ^ "Hamilton takes masterful fourth win at Spa from Bottas as Ferrari finish out of the points". www.formula1.com. 30 Ağustos 2020. 30 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2020. 
  97. ^ "Hamilton beats Bottas to win crazy Tuscan GP, as Albon secures maiden podium". www.formula1.com. 13 Eylül 2020. 13 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 
  98. ^ "Hamilton takes record-equalling 91st victory as Ricciardo claims first Renault podium at Eifel GP". www.formula1.com. 11 Ekim 2020. 1 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2020. 
  99. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; :0 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  100. ^ "Hamilton wins wild race in Imola as Mercedes clinch seventh-straight constructors' title". www.formula1.com. 1 Kasım 2020. 19 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  101. ^ "Hamilton seals historic 7th title with peerless wet-weather victory in Turkey". www.formula1.com. 15 Kasım 2020. 17 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020. 
  102. ^ "Hamilton wins Bahrain GP interrupted by huge Grosjean crash, as Perez suffers late heartbreak". www.formula1.com. 29 Kasım 2020. 29 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2020. 
  103. ^ "Hamilton wins epic season opener by just 0.7s after thrilling battle with Verstappen in Bahrain". www.formula1.com. 28 Mart 2021. 28 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2021. 
  104. ^ "Hamilton takes victory in Portugal after crucial overtakes on Verstappen and Bottas". www.formula1.com. 2 Mayıs 2021. 2 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2021. 
  105. ^ "Late pass secures Hamilton victory in Spain after race-long battle with Verstappen". www.formula1.com. 9 Mayıs 2021. 9 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2021. 
  106. ^ "Hamilton takes 100th F1 victory after late rain shower denies long-time leader Norris at Sochi". www.formula1.com (İngilizce). 26 Eylül 2021. 26 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2021. 
  107. ^ "Formula 1 Heineken Grande Prêmio de São Paulo 2021 – Race Result". Formula1.com. 14 Kasım 2021. 5 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2021. 
  108. ^ "Standings". Formula 1® - The Official F1® Website (İngilizce). 6 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2021. 
  109. ^ "Standings". Formula 1® - The Official F1® Website (İngilizce). 5 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2021.