Lance James

Lance James Liebenberg (18 Temmuz 1938 – 2 Mart 2020), Tanınmış Güney Afrikalı country şarkıcısı ve radyo sunucusu (Springbok Radyosu, 1954–1985). Seslendirdiği hit olmuş bazı parçaları arasında; Thank You, Vicki ve Ahoy, Madagaskar Ahoy! sayılabilir. Huisgenoot Dergisi tarafından 2009'da düzenlenen Şarkı Yarışması'nda (diğer dokuz şarkıcıyla birlikte) Afrika ve Güney Afrika müziğine ömür boyu katkılarından dolayı onurlandırılmıştır.

Lance James
Doğum adı Lance James Liebenberg
Doğum 18 Temmuz 1938(1938-07-18)
Germiston, Güney Afrika
Ölüm 2 Mart 2020 (81 yaşında)
Johannesburg, Güney Afrika
Tarzlar Country
Meslekler Şarkıcı, Radyocu
Çalgılar Gitar
Etkin yıllar 1961-2020
Resmî site lancejames.co.za

DiskografiDüzenle

Albümler[1][2]Düzenle

  • Call Me, 1966, Brigadiers
  • Aandlied Van Die Voëls, 1967, Brigadiers
  • Bymekaar, LP, 1968 GALLO
  • Silwer & Blou, 1969 (Heruitgereik op CD in 2013)
  • Gebed aan 'n Jong Meisie, 1969
  • Ahoy, Madagaskar Ahoy!, 1969 (Heruitgereik op CD in 2013)
  • Gee My Jou Hand!, 1970
  • Verlang na My, Min Shaw en Lance James, 1970
  • Vicki, klankbaan (rolprent, 1970)
  • Sweethearts of Yesterday LP, 1973
  • Very Special Love Songs, 1974, EMI-Brigadiers
  • Min en Lance Sing, 1974
  • Min And Lance Country Music, 1977
  • Barbara & Lance, Barbara Ray en Lance James, 1978
  • After The Fire Has Gone, 1978, met Barbara Ray
  • Welcome To My World, Barbara Ray en Lance James, 1979
  • Keep It Country, 1980
  • Weer Bymekaar, Min Shaw en Lance James, 1982
  • Most Of All (Country Greats of Lance James), 1982 (Heruitgereik op CD in 2013)
  • Now, 1987
  • Lance James sing DANKIE en ander Treffers, 1997
  • Vriendskap, 1998
  • 20 Gewildste Treffers, 1999 VAT VYF
  • The Heart & Soul of Lance James, 1999 CRESCENDO
  • Somewhere Between, saam met Barbara Ray, 2000 VAT VYF
  • No Charge, 2001 VAT VYF
  • Till a Tear Becomes a Rose, saam met Joey Lane, 2003
  • Treffers deur die Jare, met Min Shaw, 2003
  • One Day at a Time, 2004 STETSON MUSIC
  • 50 Goue Jare, 2006 STETSON MUSIC
  • 50 Goue Jare DVD, 2007 SELECT
  • Collections, 2007
  • It Is No Secret, 2008 KOSMOS
  • The Old Rugged Cross – 23 Grootste Country Gospel Treffers, 2013
  • For Tears to Come", 2013
  • SA Country Gold (The Very Best of Lance James), 2014
  • Die Stem Op Spesiale Versoek, 2014
  • One Day at a Time (Golden Gospel Favourites), 2014
  • It Is No Secret (A Lifetime of Country Gospel Hits), 2014
  • Super 12 Treffers, 2015
  • Vintage Afrikaans, 2016
  • 60 Goue Jare, 2017
  • SwanSong, 2019, Just Music

Tekliler (Single)[3]Düzenle

  • Bloedrooi die Rose / Lief Moedertjie 7
  • Hey Good Lookin', 1963, EMI
  • Baby You've Got It Made, 1963, EMI – with Zona Visser
  • When Will I Be Loved, 1964, Brigadiers
  • Call Me, 1966, Brigadiers
  • Sweethearts Of Yesterday, 1969, Brigadiers
  • Ahoy Madagaskar Ahoy, 1969, Brigadiers
  • Eiland Van Die Wind, 1969, Brigadiers
  • Dankie, 1969, Brigadiers
  • Aandlied Van Die Voëls, 1969, Brigadiers – with Min Shaw
  • Goeiemôre, 1970, Brigadiers
  • Vicki, 1971, Brigadiers (titelsnit van die film)
  • Mary Madonna, 1973, EMI-Brigadiers
  • What's Your Mama's Name Child, 1973, EMI-Brigadiers
  • Marialena Bianca, 1976, EMI
  • After The Fire Is Gone, 1978, RCA – with Barbara Ray
  • Walk Right Back, 1978, RCA
  • Today I Started Loving You, 1979, RCA
  • Delia And The Dealer, 1980, WEA

Ödülleri Düzenle

  • Lance James ve Min Shaw "En İyi Şarkı Ekibi" dalında Sarie Ödülü (1969)[4]
  • Ahoy Madagaskar Ahoy! "Yılın Albümü" dalında Sarie Ödülü (1970)
  • Vicki "Yılın Albümü" dalında Sarie Ödülü (1971)
  • Tevex Entertainment'a Katkı Ödülü (1976)
  • After The Fire Has Gone "Yılın Albümü" dalında Sarie Ödülü (1978)
  • Lance James ve Barbara Ray "En İyi Şarkı Ekibi" dalında Sarie Ödülü (1979)
  • Country Müziği'ne katkılarından dolayı Fiestaland Ödülü (1980/81)
  • Yerel Müziğe katkılarından dolayı Yeni-Kıvılcım Ödülü (2007)[5]
  • Güney Afrika Müziği'ne ömür boyu katkılarından dolayı Huisgenoot Skouspel Ödülü (2009)[6]
  • Yerel Müziğe ömür boyu katkılarından dolayı SAMA Ödülü (2011)[7]
  • Güney Afrika Müziği'ne katkılarından dolayı iki ATKV Onur Ödülü
  • Güney Afrika Müziği'ne katkılarından dolayı Beeld Ödülü
  • Müziğe Katkı Dayanışma Ödülü

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle