Muhittin Kerem Yılmazer (2 Şubat 1945, Babadağ - 20 Kasım 2003, İstanbul), Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Kerem Yılmazer
Keremyilmazer.jpg
Doğum Muhittin Kerem Yılmazer
2 Şubat 1945
Babadağ, Denizli, Türkiye
Ölüm 20 Kasım 2003 (58 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu, Seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1969-2003
Evlilik(ler) Göksel Kortay (1979–2003)

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan sanatçı, sanata yatkınlığı nedeniyle mesleğini sürdürmedi. 1960'lı ve 70'li yıllarda şarkıcılık yaptı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda konuk oyuncu olarak tiyatroya adım attı (1988) ve iki yıl sonra ekibin kadrolu oyuncusu oldu. Dormen Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları'nda da rol aldı. Oyuncu Göksel Kortay'la evlendi. En son, II. Uluslararası Beyoğlu Buluşması etkinlikleri kapsamında Kerem Yılmazer, Nazım Hikmet ile Yunan şair Yannis Ritsos’un şiirlerini yorumlamıştı. Akbank Kültür Sanat Merkezi’ndeki şiir dinletisine Esin Afşar ve Yunan sanatçılar da şarkılarıyla eşlik ettiler. Yılmazer, sinema filmlerinde de rol aldı.

Oyunculuğunun yanında, NTV'deki program ve belgesel seslendirmeleriyle de tanınan Yılmazer, 20 Kasım 2003'te, İstanbul, Levent'te gerçekleşen bombalı saldırı sırasında hayatını kaybetti.[1] İstanbul Şehir Tiyatroları, Üsküdar'daki sahnesine sanatçının adını vermiştir.

İçindekiler

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

FilmografiDüzenle

  • 2002: Çekirdek Aile
  • 2001: Pembe Panjurlu Ev
  • 1995: Ölümsüz Karanfiller
  • 1993: Üç Kişilik Dünya
  • 1988: Kızım ve Ben 2
  • 1987: Yarın Yarın
  • 1987: Yarın Artık Bugündür
  • 1986: Yoksul
  • 1986: Kızlar Sınıfı Tatilde
  • 1982: O Kadın
  • 1976: Güngörmüşler
  • 1973: Ben Doğarken Ölmüşüm
  • 1976: Gelin ('The Bride' olarak da bilinir) drama
  • 1972: Gökçe Çiçek
  • 1972: Yaralı Kurt ('The Wounded Wolf' olarak da bilinir)
  • 1969: Eşkıya Aşkı
  • 1969: Kirli Yüzlü Melek

45'likleriDüzenle

  • Uzaktayım Ben / Sensiz Yaşamak (Odeon-1970) [2]
  • Hadi Geli Geliver / Gel Gör Beni Aşk Neyledi (Ef-1973)
  • Unut Derdini / Allayın Kızlar (Ef-1974)
  • Ah Sen Sen Sen / Hayat Boş (Nova-1976)
  • Dünya Dünya / Yalnız Adam (Hop-1978)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Altuntaş, Birsen (21 Kasım 2003). "Dublaja giderken öldü". Milliyet (İstanbul): ss. 4. 
  2. ^ Kerem Yılmazer diskografisi, Diskotek (14 Ocak 2016)

Dış bağlantılarDüzenle