Kenan Çoban

Kenan Çoban, (d. 22 Ocak 1975, Elazığ), Türk[1] sinema ve televizyon oyuncusu.

Kenan Çoban
Doğum 22 Ocak 1975 (1975-01-22) (45 yaşında)
Palu, Elazığ, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Sinema ve Televizyon oyuncusu
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik Dilek Özkan (2011-2012)

HayatıDüzenle

Kenan Çoban 22 Ocak 1975 tarihinde Elazığ'da Türk[1] bir ailede doğmuştur. Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerindeki Abdülhey Çoban karakteriyle tanınır. Çoban, diziye 2004 yılında dahil olmuş ve 10 yıl boyunca devam etmiştir. 2014-2015 sezonunda Beyaz Karanfil adlı dizide başrol oynamıştır. Dizi 27 Kasım 2014 tarihinde 6. bölümü ile final yapmıştır. 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine dahil olmuştur.[2]

KariyeriDüzenle

Uzun yıllar Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide Abdülhey Çoban karakterini canlandırmış ve ünlenmiştir. Abdülhey'in gerçek adı Zülfü Yüksel'dir. Devlet tarafından Polat Alemdar'ın yanına denetlemek ve yanlış yaparsa öldürülme emrini yerine getirmek üzere yerleştirilmiş ; sonradan Polat Alemdar ve ekibindekiler ile abi-kardeş ilişkisi kurmuştur. Abdülhey ofiste yapılan bombalı saldırı sonucu dizide öldürülmüş ve Kenan Çoban sonradan Beyaz Karanfil adlı diziye geçmiş ama dizi uzun süre dayanamamış ve final yapmıştır. 2015 itibariyle Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine Fahri Baba karakterini canlandırmak üzere katılmıştır. Fahri ; devlet tarafından Hızır Reis'i koğuşta korumak üzere görevlendirilmiştir. Hapiste onun hayatını kurtarınca dost olmuşlardır. Sadık bir görev adamıdır.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2006 Kurtlar Vadisi Irak Abdülhey Yardımcı Başrol Oyuncusu
2011 Kurtlar Vadisi Filistin Abdülhey Yardımcı Başrol Oyuncusu
Televizyon
Yılı Adı Rolü Notlar
2007 Halil İbrahim Sofrası Kendisi Konuk oyuncu
2003 - 2005 Kurtlar Vadisi Abdülhey Yardımcı Başrol Oyuncusu
2007 Ayrılık Kerem Başrol Oyuncusu
2007 Kurtlar Vadisi Terör Abdülhey Yardımcı Başrol Oyuncusu
2007 - 2014 Kurtlar Vadisi Pusu Abdülhey Yardımcı Başrol Oyuncusu
2014 Beyaz Karanfil Zülfü Başrol Oyuncusu
2015 - günümüz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Fahri Yardımcı Başrol Oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Abdülhey Kenan Çoban'ın çok şaşıracağınız hikayesi". yenisafak.com. 25 Ekim 2014. 21 Ocak 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2017. 
  2. ^ "Beyaz Karanfil final bölümü ekrana geldi". Mynet. 28 Kasım 2014. 11 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle