Kenan Çoban

Kenan Çoban (d. 22 Ocak 1975; Palu, Elazığ) Türk oyuncu.

Kenan Çoban
Doğum 22 Ocak 1975 (1975-01-22) (45 yaşında)
Palu, Elazığ, Türkiye
Eğitim Elazığ Ticaret ve Meslek Lisesi
Etkin yıllar 2003–günümüz
Boy 1,89 m (6 ft 2 12 in)
Kilo 76 kg (168 lb)[1]
Evlilik
Dilek Özkan
(e. 2011; b. 2012)

Helin Nazlı (e. 2017)
[2]

YaşamıDüzenle

Kenan Çoban 22 Ocak 1975 tarihinde Palu, Elazığ'da dünyaya geldi.[3]

Kurtlar Vadisi serisinde Abdülhey Çoban karakterini canlandırdı. Öncesinde sette çalışanlardan biri olan Çoban, dizide ilk kez Ali Candan'ın mevlitinde gözükmüş ve limonata dağıtmıştı. Diziye 2003 yılında dahil oldu ve 11 yıl boyunca devam etti.

2014 yılında Beyaz Karanfil adlı dizide başrol oynadı. Dizi 27 Kasım 2014 tarihinde 6. bölümüyle final yaptı. 2015-2020 yılları arasında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Fahri karakterini canlandırdı.

2018 yılında Bal Kaymak filminde rol aldı.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Kurtlar Vadisi Irak Abdülhey Çoban Yardımcı karakter
2011 Kurtlar Vadisi Filistin Abdülhey Çoban Yardımcı karakter
2018 Bal Kaymak Asker Yardımcı karakter
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2003–2005 Kurtlar Vadisi Abdülhey Çoban Yardımcı karakter
2007 Kurtlar Vadisi Terör Abdülhey Çoban Yardımcı karakter
2007 Ayrılık Kerem Başrol oyuncusu
2007–2014 Kurtlar Vadisi Pusu Abdülhey Çoban Yardımcı karakter
2011 Halil İbrahim Sofrası Kendisi Konuk oyuncu
2014 Beyaz Karanfil Zülfü Korkmaz Başrol oyuncusu
2015–2020 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Fahri Yardımcı karakter

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Kenan Çoban kimdir? Kenan Çoban nereli ve kaç yaşında?". Sözcü. 5 Mart 2020. 8 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2020. 
  2. ^ "Kenan Çoban ikinci kez evlendi". NTV. 16 Ekim 2017. 8 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2020. 
  3. ^ "Abdülhey Kenan Çoban'ın çok şaşıracağınız hikayesi". Yeni Şafak. 25 Ekim 2014. 21 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle