Kenan Çoban

Kenan Çoban, (d. 22 Ocak 1975, Elazığ), Türk[1] sinema ve televizyon oyuncusu.

Kenan Çoban
Doğum 22 Ocak 1975 (1975-01-22) (45 yaşında)
Palu, Elazığ, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Sinema ve Televizyon oyuncusu
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik Dilek Özkan (2011-2012)

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Kenan Çoban 22 Ocak 1975 tarihinde Elazığ'da Türk[1] bir ailede doğmuştur. Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerindeki Abdülhey Çoban karakterini canlandırmıştır. Çoban, diziye 2004 yılında dahil olmuş ve 10 yıl boyunca devam etmiştir. 2014-2015 sezonunda Beyaz Karanfil adlı dizide başrol oynamıştır. Dizi 27 Kasım 2014 tarihinde 6. bölümü ile final yapmıştır. 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine Fahri karakteriyle dahil olmuştur.[2]

Dizilerle birlikte sinema filmlerinde de oynamıştır. Kurtlar Vadisi serisinin filmleri olan Kurtlar Vadisi Irak ve Kurtlar Vadisi Filistin gibi filmlerde Abdülhey Çoban karakterini tekrar canlandırmıştır. 2018 yılında da Bal Kaymak filminde rol almıştır.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2006 Kurtlar Vadisi Irak Abdülhey Yardımcı karakter
2011 Kurtlar Vadisi Filistin Abdülhey Yardımcı karakter
2018 Bal Kaymak Yardımcı karakter
Televizyon
Yılı Adı Rolü Notlar
2011 Halil İbrahim Sofrası Kendisi Konuk oyuncu
2003 - 2005 Kurtlar Vadisi Abdülhey Yardımcı karakter
2007 Ayrılık Kerem Başrol Oyuncusu
2007 Kurtlar Vadisi Terör Abdülhey Yardımcı karakter
2007 - 2014 Kurtlar Vadisi Pusu Abdülhey Yardımcı karakter
2014 Beyaz Karanfil Zülfü Başrol oyuncusu
2015 - günümüz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Fahri Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Abdülhey Kenan Çoban'ın çok şaşıracağınız hikayesi". yenisafak.com. 25 Ekim 2014. 21 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2017. 
  2. ^ "Beyaz Karanfil final bölümü ekrana geldi". Mynet. 28 Kasım 2014. 11 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle