Kayakla atlamada Dünya Kayak Şampiyonası madalyası kazananlar listesi

Vikimedya liste maddesi

Dünya Kayak Şampiyonası, kayakla atlama madalya listesi.

Erkekler Kayakla AtlamaDüzenle

Uzun Tepe BireyselDüzenle

1925'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1925 Johannisbad   Willen Dick (TCH)   Henry Ljungmann (NOR)   František Wende (TCH)
1926 Lahti   Jacob Tullin Thams (NOR)   Otto Aasen (NOR)   Georg Østerholt (NOR)
1927 Cortina d'Ampezzo   Tore Edman (SWE)   Willen Dick (TCH)   Bertil Carlsson (SWE)
1929 Zakopane   Sigmund Ruud (NOR)   Kristian Johansson (NOR)   Hans Kleppen (NOR)
1930 Oslo   Gunnar Andersen (NOR)   Reidar Andersen (NOR)   Sigmund Ruud (NOR)
1931 Oberhof   Birger Ruud (NOR)   Fritz Kaufmann (SUI)   Sven Eriksson (SWE)
1933 Innsbruck   Marcel Reymond (SUI)   Rudolf Burkert (TCH)   Sven Eriksson (SWE)
1934 Sollefteå   Kristian Johansson (NOR)   Arne Hovde (NOR)   Sven Eriksson (SWE)
1935 Vysoké Tatry   Birger Ruud (NOR)   Reidar Andersen (NOR)   Alf Andersen (NOR)
1937 Chamonix   Birger Ruud (NOR)   Reidar Andersen (NOR)   Sigurd Sollid (NOR)
1938 Lahti   Asbjørn Ruud (NOR)   Stanisław Marusarz (POL)   Hilmar Myhra (NOR)
1939 Zakopane   Josef 'Sepp' Bradl (GER)   Birger Ruud (NOR)   Arnholdt Kongsgaard (NOR)
1950 Lake Placid   Hans Bjørnstad (NOR)   Thure Lindgren (SWE)   Arnfinn Bergmann (NOR)
1954 Falun   Matti Pietikäinen (FIN)   Veikko Heinonen (FIN)   Bror Östman (SWE)
1958 Lahti   Juhani Kärkinen (FIN)   Ensio Hyytiä (FIN)   Helmut Recknagel (GDR)
1962 Zakopane   Helmut Recknagel (GDR)   Nikolay Kamenskiy (URS)   Niilo Halonen (FIN)
1966 Oslo   Bjørn Wirkola (NOR)   Takashi Fujisawa (JPN)   Kjell Sjöberg (SWE)
1970 Vysoké Tatry   Gariy Napalkov (URS)   Jiří Raška (TCH)   Stanisław Gąsienica (POL)
1974 Falun   Hans-Georg Aschenbach (GDR)   Heinz Wossipiwo (GDR)   Rudolf Höhnl (TCH)
1978 Lahti   Tapio Räisänen (FIN)   Alois Lipburger (AUT)   Falko Weißpflog (GDR)
1982 Oslo   Matti Nykänen (FIN)   Olav Hansson (NOR)   Armin Kogler (AUT)
1985 Seefeld   Per Bergerud (NOR)   Jari Puikkonen (FIN)   Matti Nykänen (FIN)
1987 Oberstdorf   Andreas Felder (AUT)   Vegard Opaas (NOR)   Ernst Vettori (AUT)
1989 Lahti   Jari Puikkonen (FIN)   Jens Weißflog (GDR)   Matti Nykänen (FIN)
1991 Val di Fiemme   Franci Petek (YUG)   Rune Olijnyk (NOR)   Jens Weißflog (GER)
1993 Falun   Espen Bredesen (NOR)   Jaroslav Sakala (CZE)   Andreas Goldberger (AUT)
1995 Thunder Bay   Tommy Ingebrigtsen (NOR)   Andreas Goldberger (AUT)   Jens Weißflog (GER)
1997 Trondheim   Masahiko Harada (JPN)   Dieter Thoma (GER)   Sylvain Freiholz (SUI)
1999 Ramsau   Martin Schmitt (GER)   Sven Hannawald (GER)   Hideharu Miyahira (JPN)
2001 Lahti   Martin Schmitt (GER)   Adam Małysz (POL)   Janne Ahonen (FIN)
2003 Val di Fiemme   Adam Małysz (POL)   Matti Hautamäki (FIN)   Noriaki Kasai (JPN)
2005 Oberstdorf   Janne Ahonen (FIN)   Roar Ljøkelsøy (NOR)   Jakub Janda (CZE)
2007 Sapporo   Simon Ammann (SUI)   Harri Olli (FIN)   Roar Ljøkelsøy (NOR)
2009 Liberec   Andreas Küttel (SUI)   Martin Schmitt (GER)   Anders Jacobsen (NOR)
2011 Oslo   Gregor Schlierenzauer (AUT)   Thomas Morgenstern (AUT)   Simon Ammann (SUI)
2013 Val di Fiemme   Kamil Stoch (POL)   Peter Prevc (SLO)   Anders Jacobsen (NOR)
2015 Falun   Severin Freund (GER)   Gregor Schlierenzauer (AUT)   Rune Velta (NOR)
2017 Lahti   Stefan Kraft (AUT)   Andreas Wellinger (GER)   Piotr Żyła (POL)
2019 Innsbruck   Markus Eisenbichler (GER)   Karl Geiger (GER)   Killian Peier (SUI)

Normal Tepe BireyselDüzenle

1962'den itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1962 Zakopane   Toralf Engan (NOR)   Antoni Łaciak (POL)   Helmut Recknagel (GDR)
1966 Oslo   Bjørn Wirkola (NOR)   Dieter Neuendorf (GDR)   Paavo Lukkariniemi (FIN)
1970 Vysoké Tatry   Gariy Napalkov (URS)   Yukio Kasaya (JPN)   Lars Grini (NOR)
1974 Falun   Hans-Georg Aschenbach (GDR)   Dietrich Kampf (GDR)   Aleksey Borovitin (URS)
1978 Lahti   Matthias Buse (GDR)   Henry Glaß (GDR)   Aleksey Borovitin (URS)
1982 Oslo   Armin Kogler (AUT)   Jari Puikkonen (FIN)   Ole Bremseth (NOR)
1985 Seefeld   Jens Weißflog (GDR)   Andreas Felder (AUT)   Per Bergerud (NOR)
1987 Oberstdorf   Jiří Parma (TCH)   Matti Nykänen (FIN)   Vegard Opaas (NOR)
1989 Lahti   Jens Weißflog (GDR)   Ari-Pekka Nikkola (FIN)   Heinz Kuttin (AUT)
1991 Val di Fiemme   Heinz Kuttin (AUT)   Kent Johanssen (NOR)   Ari-Pekka Nikkola (FIN)
1993 Falun   Masahiko Harada (JPN)   Andreas Goldberger (AUT)   Jaroslav Sakala (CZE)
1995 Thunder Bay   Takanobu Okabe (JPN)   Hiroya Saito (JPN)   Mika Laitinen (FIN)
1997 Trondheim   Janne Ahonen (FIN)   Masahiko Harada (JPN)   Andreas Goldberger (AUT)
1999 Ramsau   Kazuyoshi Funaki (JPN)   Hideharu Miyahira (JPN)   Masahiko Harada (JPN)
2001 Lahti   Adam Małysz (POL)   Martin Schmitt (GER)   Martin Höllwarth (AUT)
2003 Val di Fiemme   Adam Małysz (POL)   Tommy Ingebrigtsen (NOR)   Noriaki Kasai (JPN)
2005 Oberstdorf   Rok Benkovič (SLO)   Jakub Janda (CZE)   Janne Ahonen (FIN)
2007 Sapporo   Adam Małysz (POL)   Simon Ammann (SUI)   Thomas Morgenstern (AUT)
2009 Liberec   Wolfgang Loitzl (AUT)   Gregor Schlierenzauer (AUT)   Simon Ammann (SUI)
2011 Oslo   Thomas Morgenstern (AUT)   Andreas Kofler (AUT)   Adam Małysz (POL)
2013 Val di Flemme   Anders Bardal (NOR)   Gregor Schlierenzauer (AUT)   Peter Prevc (SVN)
2015 Falun   Rune Velta (NOR)   Severin Freund (GER)   Stefan Kraft (AUT)
2017 Lahti   Stefan Kraft (AUT)   Andreas Wellinger (GER)   Markus Eisenbichler (GER)
2019 Seefeld   Dawid Kubacki (POL)   Kamil Stoch (POL)   Stefan Kraft (AUT)

Uzun Tepe TakımDüzenle

1982'den itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1982 Oslo Johan Sætre
Per Bergerud
Ole Bremseth
Olav Hansson
  Norveç
Hans Wallner
Hubert Neuper
Armin Kogler
Andreas Felder
  Avusturya
Keijo Korhonen
Jari Puikkonen
Pentti Kokkonen
Matti Nykänen
  Finlandiya
1984 Engelberg Markku Pusenius
Pentti Kokkonen
Jari Puikkonen
Matti Nykänen
  Finlandiya
Ulf Findeisen
Matthias Buse
Klaus Ostwald
Jens Weißflog
  Doğu Almanya
Ladislav Dluhoš
Vladimír Podzimek
Jiří Parma
Pavel Ploc
  Çekoslovakya
1985 Seefeld Tuomo Ylipulli
Pentti Kokkonen
Matti Nykänen
Jari Puikkonen
  Finlandiya
Andreas Felder
Armin Kogler
Günther Stranner
Ernst Vettori
  Avusturya
Frank Sauerbrey
Manfred Deckert
Klaus Ostwald
Jens Weißflog
  Doğu Almanya
1987 Oberstdorf Matti Nykänen
Ari-Pekka Nikkola
Tuomo Ylipulli
Pekka Suorsa
  Finlandiya
Ole Christian Eidhammer
Hroar Stjernen
Ole Gunnar Fidjestøl
Vegard Opaas
  Norveç
Ernst Vettori
Richard Schallert
Franz Neuländtner
Andreas Felder
  Avusturya
1989 Lahti Ari-Pekka Nikkola
Jari Puikkonen
Matti Nykänen
Risto Laakkonen
  Finlandiya
Magne Johansen
Clas-Brede Bråthen
Ole Gunnar Fidjestøl
Jon Inge Kjørum
  Norveç
Jiří Parma
Martin Švagerko
Ladislav Dluhoš
Pavel Ploc
  Çekoslovakya
1991 Val di Fiemme Heinz Kuttin
Ernst Vettori
Stefan Horngacher
Andreas Felder
  Avusturya
Ari-Pekka Nikkola
Raimo Ylipulli
Vesa Hakala
Risto Laakonen
  Finlandiya
Heiko Hunger
André Kiesewetter
Dieter Thoma
Jens Weißflog
  Almanya
1993 Falun Bjørn Myrbakken
Helge Brendryen
Øyvind Berg
Espen Bredesen
  Norveç
Martin Švagerko
  Slovakya
František Jež
Jiří Parma
Jaroslav Sakala
  Çekya
Ernst Vettori
Heinz Kuttin
Stefan Horngacher
Andreas Goldberger
  Avusturya
1995 Thunder Bay Jani Soininen
Janne Ahonen
Mika Laitinen
Ari-Pekka Nikkola
  Finlandiya
Jens Weißflog
Gerd Siegmund
Hansjörg Jäkle
Dieter Thoma
  Almanya
Takanobu Okabe
Jinya Nishikata
Hiroya Saito
Naoki Yasuzaki
  Japonya
1997 Trondheim Ari-Pekka Nikkola
Jani Soininen
Mika Laitinen
Janne Ahonen
  Finlandiya
Kazuyoshi Funaki
Takanobu Okabe
Masahiko Harada
Hiroya Saito
  Japonya
Christof Duffner
Martin Schmitt
Hansjörg Jäkle
Dieter Thoma
  Almanya
1999 Ramsau Sven Hannawald
Christof Duffner
Dieter Thoma
Martin Schmitt
  Almanya
Noriaki Kasai
Hideharu Miyahira
Masahiko Harada
Kazuyoshi Funaki
  Japonya
Andreas Widhölzl
Martin Höllwarth
Reinhard Schwarzenberger
Stefan Horngacher
  Avusturya
2001 Lahti Sven Hannawald
Michael Uhrmann
Alexander Herr
Martin Schmitt
  Almanya
Risto Jussilainen
Jani Soininen
Ville Kantee
Janne Ahonen
  Finlandiya
Andreas Goldberger
Wolfgang Loitzl
Martin Höllwarth
Stefan Horngacher
  Avusturya
2003 Val di Fiemme Janne Ahonen
Tami Kiuru
Arttu Lappi
Matti Hautamäki
  Finlandiya
Kazuyoshi Funaki
Akira Higashi
Hideharu Miyahira
Noriaki Kasai
  Japonya
Tommy Ingebrigtsen
Lars Bystøl
Sigurd Pettersen
Bjørn Einar Romøren
  Norveç
2005 Oberstdorf Wolfgang Loitzl
Andreas Widhölzl
Thomas Morgenstern
Martin Höllwarth
  Avusturya
Risto Jussilainen
Tami Kiuru
Matti Hautamäki
Janne Ahonen
  Finlandiya
Bjørn Einar Romøren
Sigurd Pettersen
Lars Bystøl
Roar Ljøkelsøy
  Norveç
2007 Sapporo Wolfgang Loitzl
Gregor Schlierenzauer
Andreas Kofler
Thomas Morgenstern
  Avusturya
Tom Hilde
Anders Bardal
Anders Jacobsen
Roar Ljøkelsøy
  Norveç
Shohhei Tochimoto
Takanobu Okabe
Daiki Ito
Noriaki Kasai
  Japonya
2009 Liberec Wolfgang Loitzl
Martin Koch
Thomas Morgenstern
Gregor Schlierenzauer
  Avusturya
Anders Bardal
Tom Hilde
Johan Remen Evensen
Anders Jacobsen
  Norveç
Shohhei Tochimoto
Takanobu Okabe
Daiki Ito
Noriaki Kasai
  Japonya
2011 Oslo Gregor Schlierenzauer
Martin Koch
Andreas Kofler
Thomas Morgenstern
  Avusturya
Anders Jacobsen
Bjoern Einar Romoeren
Anders Bardal
Tom Hilde
  Norveç
Peter Prevc
Jurij Tepeš
Jernej Damjan
Robert Kranjec
  Slovenya
2013 Val di Fiemme Wolfgang Loitzl
Manuel Fettner
Thomas Morgenstern
Gregor Schlierenzauer
  Avusturya
Andreas Wank
Severin Freund
Michael Neumayer
Richard Freitag
  Almanya
Maciej Kot
Piotr Żyła
Dawid Kubacki
Kamil Stoch
  Polonya
2015 Falun Anders Bardal
Anders Jacobsen
Anders Fannemel
Rune Velta
  Norveç
Stefan Kraft
Michael Hayböck
Manuel Poppinger
Gregor Schlierenzauer
  Avusturya
Piotr Żyła
Klemens Murańka
Jan Ziobro
Kamil Stoch
  Polonya
2017 Lahti Piotr Żyła
Dawid Kubacki
Maciej Kot
Kamil Stoch
  Polonya
Anders Fannemel
Johann André Forfang
Daniel-André Tande
Andreas Stjernen
  Norveç
Michael Hayböck
Manuel Fettner
Gregor Schlierenzauer
Stefan Kraft
  Avusturya

Team normal hillDüzenle

Debuted: 2001. Not held: 2003. Resumed: 2005. Not held: 2007-9. Resumed: 2011.

Branş Altın Gümüş Bronz
2001 Lahti Wolfgang Loitzl
Andreas Goldberger
Stefan Horngacher
Martin Höllwarth
  Avusturya
Matti Hautamäki
Risto Jussilainen
Ville Kantee
Janne Ahonen
  Finlandiya
Sven Hannawald
Michael Uhrmann
Alexander Herr
Martin Schmitt
  Almanya
2005 Oberstdorf Wolfgang Loitzl
Andreas Widhölzl
Thomas Morgenstern
Martin Höllwarth
  Avusturya
Michael Neumayer
Martin Schmitt
Michael Uhrmann
Georg Späth
  Almanya
Primož Peterka
Jure Bogataj
Rok Benkovič
Jernej Damjan
  Slovenya
2011 Oslo Gregor Schlierenzauer
Martin Koch
Andreas Kofler
Thomas Morgenstern
  Avusturya
Anders Jacobsen
Bjørn Einar Romøren
Anders Bardal
Tom Hilde
  Norveç
Martin Schmitt
Michael Neumayer
Michael Uhrmann
Severin Freund
  Almanya

Bayanlar Kayakla AtlamaDüzenle

Normal Tepe KişiselDüzenle

2009'dan itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
2009 Liberec   Lindsey Van (USA)   Ulrike Grässler (GER)   Anette Sagen (NOR)
2011 Oslo   Daniela Iraschko (AUT)   Elena Runggaldier (ITA)   Coline Mattel (FRA)
2013 Val di Fiemme   Sarah Hendrickson (USA)   Sara Takanashi (JPN)   Jacqueline Seifriedsberger (AUT)
2015 Falun   Carina Vogt (GER)   Yuki Ito (JPN)   Daniela Iraschko-Stolz (AUT)

Karma Kayakla AtlamaDüzenle

Normal Tepe TakımDüzenle

2013'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
2013 Val di Fiemme Yuki Ito
Daiki Ito
Sara Takanashi
Taku Takeuchi
  Japonya
Chiara Hölzl
Thomas Morgenstern
Jacqueline Seifriedsberger
Gregor Schlierenzauer
  Avusturya
Ulrike Gräßler
Richard Freitag
Carina Vogt
Severin Freund
  Almanya
2015 Falun Carina Vogt
Richard Freitag
Katharina Althaus
Severin Freund
  Almanya
Line Jahr
Anders Bardal
Maren Lundby
Rune Velta
  Norveç
Sara Takanashi
Noriaki Kasai
Yuki Ito
Taku Takeuchi
  Japonya

Madalya tablosuDüzenle

Table 2015 Championships ardından güncellendi.

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1   Norveç 21 22 21 64
2   Avusturya 18 17 17 52
3   Almanya (1925-39, 1991-present) 14 13 8 35
4   Finlandiya 13 12 9 35
5   Polonya 7 4 5 16
6   Doğu Almanya (1954-89) 6 6 4 16
7   Japonya 5 11 11 27
8    İsviçre 3 2 4 9
9   Çekoslovakya (1925–91) 2 3 4 9
10   Sovyetler Birliği (1954–91) 2 1 2 5
11   ABD 2 0 0 2
12   İsveç 1 1 6 8
13   Slovenya (1993–present) 1 1 3 5
14   Yugoslavya (1925–91) 1 0 0 1
15   Çekya (1993–present) 0 3 2 5
16   İtalya 0 1 0 1
  Slovakya (1993–present) 0 1 0 1
18   Fransa 0 0 1 1
Toplam madalya sayısı 86 87 86 259

Dış bağlantılarDüzenle