Ana menüyü aç

Kandemir Konduk

Kandemir Konduk , (d. 4 Eylül 1945, İstanbul), oyun yazarı, senarist.

Edirne Lisesi mezunu olan Kandemir Konduk, gençlik yıllarında muhasebe, tekstil, seyyar satıcılık, tiyatro oyunculuğu gibi çeşitli işlerde çalıştı. Kısa öyküler yazmaya başlayan Konduk'un yazdığı gülmece yazıları, gazete ve dergilerde yayımlandı. 1982 yılında Müjdat Gezen'le beraber "Güldürü Üretim Merkezi" (GÜM) adı altında bir oluşumda çalışmalar yaptı. Devekuşu Kabare oyuncuları tarafından sahnelenen birçok oyun yazdı. Senaristlik de yapan yazar, bir filmin yapımcılığını üstlenmiştir.

Yapıtları[1]Düzenle

FilmografiDüzenle

  • Aman Annem Görmesin - 2008
  • Tatil Aşkları - 2004
  • Abuzer Kadayıf - 2000
  • Yarı Şakı Yarı Ciddi - 2000
  • Ona Bakma Bana Bak - 2000
  • Hayvanlara Dokunduk - 1997
  • Ana Kuzusu - 1997
  • Mesela Dedik - 1996
  • Palavra Aşklar - 1995
  • Herkesin Hayali - 1992
  • Mahallenin Muhtarları - 1992
  • Ana - 1991
  • Kobay - 1986
  • Perihan Abla - 1986
  • Gülümseyen Dünya - 1984
  • Çalsın Sazlar - 1984

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ [1]
  2. ^ "Tatil Köyü". Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. 19 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2014.