Ana menüyü aç

Kadri Ögelman,   (d. 1906, Denizli - ö. 1986, İstanbul)   tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen, senarist, yapımcı.

Kadri Ögelman
Kadriogelman.jpg
Doğum 1906
Denizli, Türkiye
Ölüm 1986 (80 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro ve sinema oyuncusu
Etkin yıllar 1924-1984

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olan sanatçı, sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başladı. Oyun senaryoları yazdı. Tiyatro dışında, kamera karşısına geçerek oyunculuk da yapan Ögelman, daha sonra sinema alanında da senaryo yazarak, yönetmenlik yaptı, bir filmde yapımcılık girişiminde bulundu.

FilmografisiDüzenle

  • Parkta Bir Sonbahar Günüydü - 1984
  • Yakalarsam Severim - 1975
  • Sarı Kız - 1973
  • Hayat Bayram Olsa - 1973
  • Akrep Mustafa - 1972
  • Kaçak - 1972
  • Hazreti İbrahim - 1972
  • Sen Alın Yazımsın - 1972
  • Donkişot Sahte Şövalye - 1971
  • Öksüz Gülnaz - 1970
  • Aşk Sürgünü - 1970
  • Kadın Paylaşılmaz - 1969
  • Büyük Öç - 1969
  • Günahsızlar - 1968
  • Kahveci Güzeli - 1968
  • Akşam Yıldızı - 1967
  • Allahaısmarladık İstanbul - 1966
  • Ay Yıldız Fedaileri - 1966
  • Kanlı Pazar - 1966
  • Kardeş Belası - 1965
  • Kan Ve Gurur - 1964
  • Çapkınım Hovardayım - 1964
  • Son Karar - 1964
  • Aşka Tövbe - 1963
  • Bir Aşk Günahı - 1962
  • Bir Milyonluk Macera - 1962
  • İkimize Bir Dünya - 1962
  • Acı Zeytin - 1961
  • Cambaz Kızın Aşkı - 1961
  • Can Mustafa - 1960
  • Serseri - 1959
  • Feryat - 1959
  • Günahkarlar Cenneti - 1958
  • Hayat Cehennemi - 1958
  • Kör Kuyu - 1957
  • Lejyon Dönüşü - 1957
  • Namus Düşmanı - 1957
  • Evlat Hasreti - 1956
  • Battal Gazi Geliyor - 1955
  • Garibin Aşkı - 1954
  • Tek Kollu Canavar - 1954
  • Üvey Ana / Bar Kadını - 1954
  • Balıkçı Güzeli / 1002. Gece - 1953
  • Kaldırım Çiçeği - 1953
  • Halıcı Kız - 1953
  • Kanlı Para - 1953
  • Kanun Namına - 1952
  • Kahpenin Kızı - 1952
  • Demir Perde - 1951
  • Barbaros Hayrettin Paşa - 1951
  • Çete - 1950
  • Akdeniz Korsanları - 1950
  • Kanlı Döşek - 1949
  • Er Meydanı - 1949
  • Çıldırtan Kadın - 1948
  • Silik Çehreler - 1948
  • Kahraman Mehmet - 1948
  • Büyük İtiraf - 1947
  • Karanlık Yollar - 1947
  • Senede Bir Gün - 1946
  • Kızılırmak-Karakoyun - 1946
  • Harman Sonu (Köy Güzeli) - 1946
  • Köroğlu - 1945
  • Şehvet Kurbanı - 1940
  • Akasya Palas - 1940
  • Aynaroz Kadısı - 1938
  • Leblebici Horhor Ağa - 1933
  • Sözde Kızlar - 1924

Dış bağlantılarDüzenle