Joan Dowling (d. 6 Ocak 1928 – ö. 31 Mart 1954), İngiliz karakter kadın sinema oyuncusudur.[1][2]

Joan Dowling
Doğum 6 Ocak 1928(1928-01-06)
Chertsey, Surrey, İngiltere
Ölüm 31 Mart 1954 (26 yaşında)
Londra, İngiltere
Ölüm sebebi Gaz zehirlenmesine bağlı asfiksi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1945-1954
Evlilik
Harry Fowler (e. 1951–1954)

KariyeriEdit

Rol aldığı yapımlar arasında; Hue and Cry (1947), No Room at the Inn (1948), Bond Street (1948), ve Affair in Monte Carlo (1952) sayılabilir.[3]

ÖlümüEdit

Oyuncu Dowling 31 Mart 1954'te Londra, İngiltere'de 26 yaşında yaşamını sonlandırmıştır. Cenazesi Londra'daki Golders Green Krematoryumu'nda yakılmıştır.[4]

FilmografiEdit

SinemaEdit

  • 1947: Hue and Cry
  • 1948: No Room at the Inn
  • 1948: Bond Street
  • 1949: A Man's Affair
  • 1950: Murder Without Crime
  • 1952: Affair in Monte Carlo

KaynakçaEdit

  1. ^ Anthony Hawtrey (editor) (1946). Embassy Successes II. London: Sampson, Low, Marston & Co. 
  2. ^ Daily Mirror 1 April 1954 pp 8-9, "Tragedy of Farmer Street's Happy Child"
  3. ^ Hayward, Anthony (9 Ocak 2012). "Harry Fowler: Prolific screen actor known for his 'cheerful cockney' characters". The Independent. independent.co.uk. 20 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2017. 
  4. ^ Daily Mirror 6 April 1954 page 6, "No one in the world for me but Joan, says Harry Fowler"

Dış bağlantılarEdit