Ana menüyü aç

Jessie Cave (d. 5 Mayıs 1987 doğum yeri: Londra), İngiliz aktris. Harry Potter ve Melez Prens filmindeki Lavender Brown rolüyle ünlü olmuştur.

Jessie Cave
Doğum 5 Mayıs 1987 (1987-05-05) (32 yaşında)
Londra, İngiltere
Etkin yıllar 2007 - günümüz

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Jessie Cave, beş çocuklu bir ailenin ikinci en büyük çocuğudur. Babası pratisyen hekimdir.Londra'daki Kingston Üniversitesi'nde İllüstrasyon ve Animasyon okudu.Ayrıca Manchester Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Büyükbabası Sör Charles Philip Haddon-Cave, Hong Kong'un eski başkanıdır.

Cornelia Funke'ın Inkheart (Türkçe:Mürekkep Yürek) adlı kitabının sinema uyarlamasında su perisini canlandırdı.Haziran 2009'da West End, Londra'daki Duke of York's Tiyatrosu'nda Tom Stoppard'ın Arcadia adlı oyununda oynadı.Cave, Harry Potter ve Melez Prens filmindeki Lavender Brown rolü için başvuran yaklaşık 7.000 kızı geçerek rolü elde etti. Film, Türkiye'de 15 Haziran 2009'da vizyona girdi.

FilmografiDüzenle

  • 2007: Cranford
  • 2008: Summerhill (Stella rolünde)
  • 2008: Inkheart
  • 2009: Harry Potter ve Melez Prens
  • 2011: Harry Potter Ölüm Yadigarları Part 2

Dış bağlantılarDüzenle