Jean-François Calvé

Jean-François Calvé 23 Eylül 1925 Athis-Mons (Fransa) doğumlu Fransız oyuncu. Conservatoire national supérieur d'art dramatique'tan 1948 yılında mezun olmuştur.

FilmografiDüzenle

  • 1947 : Les Chouans yönetmen Henri Calef
  • 1951 : Identité judiciaire, yönetmen Hervé Bromberger
  • 1952 : Manina la fille sans voiles yönetmen Willy Rozier : Gérard Morère
  • 1953 : C'est arrivé à Paris yönetmen Henri Lavorel et John Berry
  • 1955 : Les Révoltés (Il Mantello rosso) yönetmen Giuseppe Maria Scotese
  • 1955 : Le Pain vivant yönetmen Jean Mousselle : Valmy
    • 1955 : Marguerite de la nuit yönetmen Claude Autant-Lara : Georges Faust
  • 1956 : La mariée est trop belle yönetmen Pierre Gaspard-Huit : Patrice
  • 1962 : Adorable Menteuse yönetmen Michel Deville : Simon
  • 1963 : Commandant X yönetmen Jean-Paul Carrère (Tv dizisi) : Hans
  • 1964 : L'Appartement des filles yönetmen Michel Deville
  • 1964 : La Dérive yönetmen Paula Delsol
  • 1965 : Seule à Paris yönetmen Robert Guez (feuilleton TV) : Marc
  • 1966 : Illusions perdues yönetmen Maurice Cazeneuve (feuilleton TV)
  • 1966 : La Fausse Suivante ou le Fourbe puni de Marivaux, réalisation Jean-Paul Sassy
  • 1966 : À la belle étoile yönetmen Pierre Prévert
  • 1967 : Les Habits noirs (feuilleton TV) yönetmen René Lucot : Lecoq
  • 1968 : Le Tribunal de l'impossible yönetmen Michel Subiela (série TV) : Dick
  • 1968 : Turcaret de Lazare Iglesis (TV) : Le marquis
  • 1968 : Les Chevaliers du ciel de François Villiers (série TV)
  • 1969 : Un jeune couple de René Gainville : Charles
  • 1970 : Au théâtre ce soir : Douze hommes en colère de Reginald Rose, mise en scène Michel Vitold, réalisation Pierre Sabbagh, Théâtre Marigny
  • 1972 : L'Attentat d'Yves Boisset
  • 1973 : Traitement de choc d'Alain Jessua : Gassin
  • 1972 : Au théâtre ce soir : Le Gendre de Monsieur Poirier de Jules Sandeau et Emile Augier, mise en scène Robert Manuel, réalisation Pierre Sabbagh, Théâtre Marigny
  • 1972 : Au théâtre ce soir : Noix de coco de Marcel Achard, mise en scène Jean Meyer, réalisation Pierre Sabbagh, Théâtre Marigny
  • 1973 : L'Étang de la Breure de Claude Grinberg (série TV) : Bertrand
  • 1973 : Molière pour rire et pour pleurer de Marcel Camus (feuilleton TV) : Duc de Créqui
  • 1973 : Poly en Tunisie (feuilleton TV) de Cécile Aubry : Forestier
  • 1974 : L'Affaire Bernardy de Sigoyer de Régis Forissier (TV) : Bernardy de Sigoyer
  • 1974 : La Mort d'un enfant de Jean-Louis Muller (TV) : Gigny
  • 1974 : La Logeuse de Luc Godevais (TV) : Pierre
  • 1975 : Au théâtre ce soir : Demandez Vicky de Marc-Gilbert Sauvajon, mise en scène Jacques-Henri Duval, réalisation Pierre Sabbagh, Théâtre Édouard VII
  • 1975 : Erreurs judiciaires d'Alain Franck et Jean Laviron (série TV) : M. Orcel
  • 1977 : Au théâtre ce soir : Les Choutes de Pierre Barillet et Jean-Pierre Grédy, mise en scène Michel Roux, réalisation Pierre Sabbagh, Théâtre Marigny : Georges
  • 1978 : Au théâtre ce soir : Le Sac d'André Lang, mise en scène Jacques Ardouin, réalisation Pierre Sabbagh, Théâtre Marigny
  • 1979 : Le Procès de Riom d'Henri Calef (TV) : L'attaché de cabinet de Pétain
  • 1980 : Le Guignolo de Georges Lautner : Le Ministre
  • 1980 : La Vie des autres : La Part des ténèbres de Jean-Luc Moreau : L'avocat général
  • 1982 : Commissaire Moulin de Claude Boissol, Le patron (série TV) : Jean-Marie Liévant
  • 1983 : Secret diplomatique de Denys de La Patellière (série TV) : Marc Sombreuil
  • 1984 : Aéroport : Le ciel et le feu de Roger Burckhardt (TV) : Jean Freymond
  • 1984 : La Fuite de Pierre Bureau (TV) : Le docteur Duchemin
  • 1985 : Madame et ses flics (série TV)
  • 1986 : La Guerre des femmes de Pierre Bureau (série TV) : Duc d'Epernon
  • 1988 : Les Enquêtes du commissaire Maigret de Pierre Bureau, épisode : Le chien jaune (série TV) : Le maire
  • 1997 : Crime d'amour d'Alain Corneau (TV) : Magistrat Favard