Idrissa Ouedraogo

Idrissa Ouédraogo (d. 21 Ocak 1954 – ö. 18 Şubat 2018) ,Burkina Fasolu film yönetmeni, yapımcısı ve senaristtir.

Idrissa Ouedraogo
Idrissa Ouedraogo , Cines del Sur 2007 (cropped).jpg
Idrissa Ouédraogo, 2007'de
Doğum 21 Ocak 1954(1954-01-21)
Banfora, Yukarı Volta
(şimdiki : Banfora, Burkina Faso)
Ölüm 18 Şubat 2018 (64 yaşında)
Ouagadougou, Burkina Faso
Meslek Film yönetmeni, senarist ve yapımcıdır.

FilmografiDüzenle

Kısa filmlerDüzenle

  • Pourquoi? (1981)
  • Poko (1981)
  • Les Écuelles (1983)
  • Les Funérailles du Larle Naba (1984)
  • Ouagadougou, Ouaga deux roues (1985)
  • Issa le tisserand (1985)
  • Obi (1991)
  • Africa, mon Afrique (1994)
  • Gorki (1994)
  • Les Parias du cinemas (1997)
  • Scenarios from the Sahel (2001)

FilmlerDüzenle

  • Yam Daabo (1986)
  • Yaaba (1989)
  • Tilaï (1990)
  • Samba Traoré (1993)
  • The Heart's Cry (1994)
  • Kini and Adams (1997)
  • Anger of the Gods (2003)
  • Kato Kato (2006)

TelevizyonDüzenle

  • Entre l'arbre et l'ecorce (1999)
  • Kadi Jolie (2001)

Dış bağlantılarDüzenle