Hakan Eratik

Türk oyuncu, foto model, manken ve televizyon sunucusu

Hakan Eratik (d. 7 Eylül 1977, İstanbul), Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve fotomodel, manken, televizyon sunucusudur.[1][2][3][4]

Hakan Eratik
Doğum7 Eylül 1977 (46 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek
Etkin yıllar1996-günümüz
AjansYelda Gürkan Menajerlik
Evlilik
Yeşim Salkım
(e. 2009; b. 2015)
Çocuk(lar)Ada Eratik
Resmî sitehttp://www.hakaneratik.com/

Hayatı değiştir

Kariyer hayatı değiştir

7 Eylül 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu.[5][6][7] Lise hayatını bilgisayar alanında tamamlamış ve üniversiteye yerleşmiş fakat oyunculuk konusunda karar verdiği için eğitimini bırakmıştır. Oyunculuğa başlamadan önce 1996-2002 yılları arasında sunuculuk ve program yapımcılığı yapmıştır.[8][9] Mankenlik ve fotomodellik ile uğraştı. 2005 yılında Kanal D'de yayınlanan Ödünç Hayat dizisinde “Tolga”, 2006 yılında Star TV'de yayımlanan Sırça Köşk dizisinde "Aziz Derman", 2007 yılında Star TV'de yayımlanan Geniş Zamanlar adlı dizide “Ahmet”,[10][11][12] yine aynı yıl atv'de yayımlanan Sessiz Gemiler adlı dizide “Talat” karakterine hayat verdi. 2016-2018 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Kalbimdeki Deniz adlı dizide “Alihan Öztuna” karakterini canlandıran Hakan Eratik,[13][14][15] 2021 yılında Exxen platformunda yayımlanan Olağan Şüpheliler dizisiyle ekran karşısına geçti.[16][17][18][19]

Kişisel hayatı değiştir

2009 yılında Yeşim Salkım ile evlenen Eratik'in 9 Nisan 2011 tarihinde kızı Ada doğdu. 2015 yılında Yeşim Salkım'dan boşanmıştır.[20][21][22]

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Yayın türü Kanal Notlar
2023 1973: Biltmore Oteli Cinayeti İnternet dizisi tabii Yardımcı oyuncu
2022 Kadere Karşı Dizi TV8 Başrol oyuncusu
Yönetmen: Canan Çelik & Mete Şener
2021 Olağan Şüpheliler İnternet dizisi Exxen Yönetmen: Yüksel Aksu
2019 Yan Etki Cem Sinema - Yönetmen: Pekin Azer
2017 Kalbimdeki Deniz Alihan Dizi FOX Başrol oyuncusu
Yönetmen: Aysun Akyüz
2016 Yüzyıllık Mühür Eleni TRT 1 Yönetmen: Mehmet Bahadır Er
Tutmayın Beni Ozan Film - Başrol oyuncusu
Yönetmen: Semra Dündar
Evli ve Öfkeli Yıldırım Dizi atv Başrol oyuncusu
Yönetmen: Sadullah Çelen
Filinta Ajan 001 Janti TRT 1 Yönetmen : Osman Kaya
2015 Kara Kutu Hasan Kanal D Başrol oyuncusu
Yönetmen: Serdar Akar
Evlenmeden Olmaz Mert Sinema - Başrol oyuncusu
Yönetmen: Yasemin Türkmenli
2014 Umutsuz Ev Kadınları Sar Dizi FOX Yönetmenler: Özlem Bayşu Ünlü - Barış Erçetin
2013 Bir Gece Aziz Sinema - Başrol oyuncusu
Yönetmen: Ulaş Ülker
2012 Huzur Sokağı Kerim Dizi atv Başrol oyuncusu
Yönetmen: Şenol Sönmez
Ben Bilmem Eşim Bilir Kendisi Televizyon programı Kanal D Yarışma
2011 Beni Sev Recep Sinema - Yönetmen: Ali Özgentürk
Bekle Beni Yarın Üsteğmen - Yönetmen: Alphan Dikmen
Bitmeyen Şarkı Cihan Dizi atv Yönetmen: Yasemin Türkmenli
2010 Görünmeyen Recep Sinema - Başrol oyuncusu
Yönetmen: Ali Özgentürk
Yüreğine Sor Mehmet - Yönetmen: Yusuf Kurçenli
2009 Cam Kırıkları Ahmet Dizi TRT 1 Yönetmen: Onur Tan
2008 Sürgün Hayatlar Efe Yönetmen: Şahin Gök
2007 Sessiz Gemiler Talat atv Yönetmen: Filiz Kaynak
Geniş Zamanlar Ahmet Star TV Yönetmen: Serdar Akar
2006 Sırça Köşk Aziz Derman Star TV Başrol oyuncusu
Yönetmen: Gülçin Gülbahçe
2005 Ödünç Hayat Tolga Kanal D Yönetmen: Nihat Durak
2004 Şarkılar Susmasın Civan Yönetmen: Özgür Emre Yıldırım
Kaynak:[23][24][25][26][27]

Sunuculuk değiştir

Kanal Yayın Türü
Super FM Radyo
Radyo Tatlıses
Tatlıses TV Televizyon programı
TV8 Ekolife

Konuk olduğu programlar değiştir

Yıl Yapım Kanal/Platform Kaynak
2009 Mehmet'in Gezegeni Kral TV [28]
2012 Ben Bilmem Eşim Bilir Kanal D [29]
2. Sayfa Kanaltürk [30]
Uykusuz Gece A Haber [31]
2014 Süper Star Life Star TV [32]
2019 Uykusuzlar Kulübü TV100 [33]
2021 Erratic - 1 YouTube [34]
2022 Babalar Günü Özel Skyland HOM [35]

Tiyatro oyunları değiştir

Yıl Oyun Rol Notlar
2009 Gizli Özne Eray Başrol oyuncusu
Yönetmen : Arda Esen
2017 Bedel Walter Başrol oyuncusu
Yönetmen : Göksel Kortay
Amiral Battı Batıyorusss Kemal Ertürk Başrol oyuncusu

Yönetmen : Göksel Kortay

Kaynak:[36]

Reklamlar değiştir

Marka
Coca Cola
Nescafe
Eti Soho
Vakıfbank
Calx Ayakkabı
Taç Perde
Yapı Kredi Bankası
Ülker Golf Choxx Dondurma (2 ayrı film)
Evy Lady
Banvit
Marc
Kaynak:[37]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Hakan Eratik Boşanır Boşanmaz Sarışın Güzelle Yakalandı". Haberler.com. 31 Ağu 2015. 1 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Evlilik değil zaman aşkı öldürüyor | Köşe Yazıları". www.hurriyet.com.tr. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Olağan Şüpheliler'in kadrosu tamam". m.gunes.com. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Ankara Haberleri - 'Evlenmeden Olmaz' çok eğlendirecek - Yerel Haberler". www.hurriyet.com.tr. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Mütevazi Hakan". hthayat.haberturk.com. 23 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Asmalımescit'te görüntülendiler". hthayat.haberturk.com. 6 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Hakan Eratik: 'Kızımız boşandığımızı hissetmedi'". Sabah. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Ünlü Oyuncu Hakan Eratik 80 Bin Liralık Mütevazi Arabasıyla Görüntülendi". www.magazinburada.net. 19 Eylül 2020. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Huzur Sokagi". www.comedycast.tv. 27 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Hakan Eratik, evlilik sorusuna yanıt verdi". www.sozcu.com.tr. 20 Mart 2017. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Hakan Eratik: Aşka kapıları kapatmak imkansız - Magazin Haberleri - Milliyet". www.milliyet.com.tr. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Hakan Eratik: 'Yeşim Salkım ile öpüşme sahnelerinde zorlanıyorum' | Yeşim Salkım, Hakan Eratik". beyazgazete. 16 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Hakan Eratik Salkım'sız". www.sozcu.com.tr. 2 Ağustos 2014. 5 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Yeşim Salkım ve Hakan Eratik'in boşanma sonrası Bodrum tatili". www.sozcu.com.tr. 13 Temmuz 2016. 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Hakan Eratik Boşanmadan Sonra İlk Kez Konuştu". Haberler.com. 12 Eyl 2015. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Kolunu kırdı - Magazin Haberleri - Milliyet". www.milliyet.com.tr. 8 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Hakan'dan canlı performans". www.sozcu.com.tr. 3 Nisan 2017. 3 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "Hakan Eratik, pastasını kızı Ada'yla birlikte kesti". m.haberturk.com. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ "Hakan Eratik: Bunun Hesabını Sorarım - Son Dakika Magazin". www.sondakika.com. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ "Beşinci kez evlendi - Son Dakika Haberleri İnternet". www.hurriyet.com.tr. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Yine evleniyor!". www.gazetevatan.com. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Yeşim Salkım ile Hakan Eratik tek celsede boşandı". Sabah. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ Kitchen, Xhtml. "Hakan Eratik ~ Sinematurk.com". www.sinematurk.com. 5 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "Hakan Eratik". IMDb. 15 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  25. ^ "Hakan Eratik oynadığı diziler". Diziler.com. 
  26. ^ "Hakan Eratik". Beyazperde. 31 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "Hakan Eratik Filmleri - Sinemalar.com". m.sinemalar.com. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  28. ^ "Mehmet'in Gezegeni - Yeşim Salkım & Hakan Eratik (31 Aralık 2009)". 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  29. ^ "Ben Bilmem Eşim Bilir Ünlüler - Yeşim Salkım Hakan Eratik Tanışma". 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  30. ^ "Kanaltürk". 11 Ara 2022 – Wikipedia vasıtasıyla. 
  31. ^ "Huzur Sokağı oyuncularından Hakan Eratik, A Haber'e konuk oldu". 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  32. ^ "YEŞİM SALKIM VE HAKAN ERATİK STAR LİFE KAMERALARINA YAKALANDI". 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  33. ^ "Masa 1: Okan Bayülgen - Kadir Doğulu - Yeliz Şar - Hakan Eratik - Çiğdem Batur". 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  34. ^ "Hakan Eratik Youtube / erratic - 1". 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  35. ^ "Babalar Günü Özel l Hakan Eratik". 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  36. ^ "Hakan Eratik | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 8 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  37. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2021. 

Dış bağlantılar değiştir