Hafsanur Sancaktutan

Türk oyuncu

Hafsanur Sancaktutan (d. 20 Mart 2000, İstanbul), Türk oyuncudur.

Hafsanur Sancaktutan
Doğum20 Mart 2000 (23 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2015-günümüz
ÖdüllerListe

Yaşamı ve kariyeri değiştir

20 Mart 2000'de İstanbul'da doğdu. Baba tarafından aslen Rizelidir.[1] Küçük yaşta oyunculuk ve tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Yer aldığı tiyatro oyunlarında çeşitli kategorilerde ödül aldı.[2] 2018-2019 yılları arasında Gülperi adlı dizide "Fidan" karakterini canlandırdı.[3] 2019 yılında Aşk Ağlatır adlı dizide "Ada Meryem Varlı" karakterini canlandırdı. 2021 yılında ise Son Yaz adlı dizide "Yağmur Kara" karakterini canlandırdı. Dizi bittikten sonra birçok reklam filminde rol aldı, gençlik uygulaması Bana Bak'ın reklam yüzü oldu. 2022 yılında yayımlanan Dünyayla Benim Aramda adlı dizide "Sinem" karakterini canlandırdı. Günümüzde ise, Ya Çok Seversen adlı dizide rol almaktadır.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2018-2019 Gülperi Fidan Taşkan Yardımcı oyuncu Show TV
2019 Aşk Ağlatır Ada Meryem Varlı Başrol oyuncusu
2021 Son Yaz Yağmur Kara FOX
2022 Darmaduman Derin
2023 Ya Çok Seversen Leyla Köksal Kanal D
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2022 Dünyayla Benim Aramda Sinem Başrol oyuncusu Disney+

Tiyatro oyunları[4] değiştir

Yıl Oyun Yazar
2015 Kuralla Kuraldışı Bertolt Brecht
2016 Otobüs Sevilay Saral

Ödülleri ve adaylıkları değiştir

Yıl Ödül Kategori Proje Sonuç
2015 Rotary Kulübü Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Kuralla Kuraldışı Kazandı
2015 14. PAM Ödülleri Övgüye Değer Oyuncu Kazandı
2015 İstek Okulları En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kazandı
2016 Terakki Vakfı Okulları Övgüye Değer Oyuncu Otobüs Kazandı
2021 9. TV Yıldızları Ayaklı Gazete Ödülleri[5] Yılın Yükselen Yıldızı Son Yaz Kazandı
2021 İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü Yılın Çıkış Yapan Yeteneği Kazandı
2023 9. Elle Stil Ödülleri Yılın Stil Keşfi Kazandı
49. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Romantik Komedi Oyuncusu Ya Çok Seversen Kazandı

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2023. 
  2. ^ Hafsanur Sancaktutan: Aşk beni iyileştirdi! | Hakan Gence ile Sıkı Muhabbet. Hürriyet. 8 Ekim 2021. 15 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2021. 
  3. ^ "Hafsanur Sancaktutan: "Son Yaz benim içimde hep küçük bir çocuğu anımsatıyor"". Episode Dergi. 28 Ağustos 2021. 28 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2021. 
  4. ^ "Hafsanur Sancaktutan ile Röportaj". Instyle. 26 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022. 
  5. ^ "'9. TV YILDIZLARI AYAKLI GAZETE ÖDÜLLERİ' SAHİPLERİNİ BULDU". tvyildizlariayakligazete.com.tr. 23 Kasım 2021. 24 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2022. 

Dış bağlantılar değiştir