Hüseyin Kağıt

Türk şarkıcı

Hüseyin Kağıt, 1982 yılında Ankara'nın Haymana ilçesinde dünyaya gelmiş, Türk müzisyen, söz yazarı, bestekâr ve oyuncudur.

Hüseyin Kağıt
Doğum1982 (41-42 yaşında)
Haymana, Ankara, Türkiye
TarzlarArabesk, Oyun havası
MesleklerŞarkıcı, Besteci, Söz yazarı, Oyuncu
ÇalgılarBağlama
Etkin yıllar(2008–günümüz)
Müzik şirketiCihan Plak
Aşk Müzik
İlişkili hareketlerVeli Erdem Karakülah
Resmî sitehuseyinkagit.com.tr
Çocukları4

Hakkında değiştir

2013 yılı itibarıyla, Hüseyin Kağıt'ın 200'e yakın şarkısı bulunmaktadır. Ancak Tayfun Soydemir'in sözlerini yazdığı ve Hüseyin Kağıt ile birlikte Özkan Özcan'ın 2012 yılında seslendirdiği Hayatı Tesbih Yapmışım şarkı, sosyal medyada 4 ayda 4,5 milyondan fazla tıklanması müzisyenin popülerliğini daha da arttırmıştır.[1] Sanatçı halen çeşitli etkinliklerde konserler vermeye devam etmekte ve sahne almaktadır.[2][3]

Diskografi değiştir

Albümleri

  • 2009: Akıllı Ol / Alçak
  • 2011: Öbür Dünyada Sen Yan
  • 2012: Deli Deli / Çok Kötüymüşsün
  • 2013: Böyle Olsun İstemezdim
  • 2016: Zamanı Geldi
  • 2017: Neyleyim
  • 2018: Yıldız Düetler
  • 2019: Bıkarsın Evlenince
  • 2019: Oy Yar
  • 2020: İçiyorum Gece Gündüz
  • 2020: Hıçkırık Tuttu Beni
  • 2021: Düşlerimde Sabahlarsın

EP'leri

  • 2020: Karadır Kaşların

Single'ları

  • 2020: Hıçkırık & Kızlar Dura Dura (Ahmet Kaya ile)
  • 2021: Gelin Olduğun Gece[4][5][6][7]

Katıldığı Albümler değiştir

  • 2009 - Ankaralı Devlerin canlı oturak alemi
  • 2010 - Arabesk- Elektro Bağlamalı anadolu arabeskleri
  • 2010 - Anılarla Reco Baba
  • 2011 - Öbür Dünyada Sen Yan
  • 2012 - Çılgın Ankaralılar-Osmanlıdan Günümüze
  • 2012 - Kurtlar Sofrası
  • 2012 - Sönmez Anadolu Yıldızları

Filmografi değiştir

  • Ankara Kazan Biz Kepçe - (2014-2015) - (İnternet dizisi)[8]
  • Baba Mirası - (2016)[9][10]
  • Karışma Benle - (2019)[11]
  • Ev Kuşu - (19/04/2015 - 61. Bölüm) - (Bölüm oyuncusu) - (TV programı)[12]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Hayatı tesbih yapmışım". haberturk. 5 Kasım 2012. 14 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2013. 
  2. ^ "22. Ceviz Kültür ve San At Etkinlikleri Ön Hazırlık Çalışmaları Başladı". sondakika. 26 Ağustos 2013. 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2013. 
  3. ^ "Kırşehir 22. Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'ne Hazırlanıyor". sondakika. 17 Eylül 2013. 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2013. 
  4. ^ "Bütün albümlerinin kaynağı". 2 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Bütün albümlerinin kaynağı". 9 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Bütün albümlerinin kaynağı". 2 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Bütün albümlerinin kaynağı". 3 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Hüseyin Kağıt'ın oynadığı Ankara Kazan Biz Kepçe dizisinin kaynağı". 18 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Hüseyin Kağıt'ın oynadığı Baba Mirası filminin kaynağı". 18 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Hüseyin Kağıt'ın oynadığı Baba Mirası filminin kaynağı". 13 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Hüseyin Kağıt'ın oynadığı Karışma Benle filminin kaynağı". 2 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Hüseyin Kağıt'ın oynadığı Ev Kuşu programının kaynak videosu". 2 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi.