Gülen Kıpçak

Türk aktris

Gülen Kıpçak (2 Mart 1937, Hakkâri - 12 Ekim 2017, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gülen Kıpçak
Doğum 2 Mayıs 1937(1937-05-02)
Hakkâri, Türkiye
Ölüm 12 Ekim 2017 (80 yaşında)[1]
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1949-2000

HayatıDeğiştir

Şehir Tiyatroları kadrosunda yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan sanatçı Gülen Kıpçak, tiyatro çalışmalarının yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Kıpçak, aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır. 12 Ekim 2017'de İstanbul'da 73 yaşında ölen Kıpçak'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Tiyatro oyunlarıDeğiştir

FilmografisiDeğiştir

  • xxxx: Asfalt Rıza
  • 1949: Ölünceye Kadar Seninim
  • 1962: Aşk Bekliyor
  • 1962: Gümüş Gerdanlık
  • 1965: Babasız Yaşayamam
  • 1966: Pembe Kadın
  • 1966: Ölüm Tarlası

ÖdüllerDeğiştir

KaynakçaDeğiştir

  1. ^ "Sanatçı Gülen Kıpçak hayatını kaybetti". http://www.haberturk.com/. Haberturk.com sitesi, 12 Ekim 2017. 15 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2017.  |website= dış bağlantı (yardım)

Dış bağlantılarDeğiştir