Gülen Kıpçak

Türk aktris

Gülen Kıpçak (d. 1944, Hakkâri- ö. 12 Ekim 2017; İstanbul, Türkiye), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gülen Kıpçak
Doğum 1944
Hakkâri, Türkiye
Ölüm 12 Ekim 2017[1]
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1949-2000

Şehir Tiyatroları kadrosunda yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan sanatçı Gülen Kıpçak, tiyatro çalışmalarının yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Kıpçak, aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır. 12 Ekim 2017'de İstanbul'da 73 yaşında ölen Kıpçak'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.

ÖdülleriDüzenle

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

FilmografisiDüzenle

  • Ölüm Tarlası - 1966
  • Pembe Kadın - 1966
  • Babasız Yaşayamam - 1965
  • Gümüş Gerdanlık - 1962
  • Aşk Bekliyor - 1962
  • Ölünceye Kadar Seninim - 1949
  • Asfalt Rıza

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sanatçı Gülen Kıpçak hayatını kaybetti". http://www.haberturk.com/. Haberturk.com sitesi, 12 Ekim 2017. 15 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2017.  |website= dış bağlantı (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle