Gökçe Akyıldız

Türk dizi oyuncusu

Gökçe Akyıldız (d. 30 Ekim 1992, Sinop),[1] Türk oyuncudur.

Gökçe Akyıldız
Gökçe Akyıldız (cropped).jpg
2013 yılında Gökçe Akyıldız
Doğum 30 Ekim 1992 (1992-10-30) (28 yaşında)
Sinop, Türkiye
Eğitim Haliç Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2002-günümüz
Evlilik
Mustafa Özyurt
(e. 2017; b. 2020)
Çocuk(lar) Ömer Aslan Özyurt
Ebeveyn(ler) Fatma Akyıldız, Cemil Akyıldız

BiyografiDüzenle

30 Ekim 1992 yılında Sinop'ta doğdu.[2] Dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğudur.[3] Çocukluk döneminde oyunculuğa olan ilgisini belli eden[4] Gökçe Akyıldız'ın ilk reklam filmi bir siyasi parti reklamıdır.[2] 2002 yılında yayınlanan Bir Tutam Baharat filminde Saime karakterini canlandırmıştır.[5]

Daha sonra STV ekranlarında yayınlanan Sırlar Dünyası, Büyük Buluşma ve Beşinci Boyut gibi dizilerde yer almıştır.[6] 2005 yılında farklı bir çalışma ile Zeynep dizisinde yer almıştır.[7] 2006 yılında Ezo Gelin dizisinde Tekgül karakterini canlandırmıştır.[8]

Parmaklıklar Ardında, Gazi ve Kollama gibi yapımlarda da kamera karşısına geçmiştir.[9] 2011 yılında yayınlanan Hayat Devam Ediyor dizisi ile asıl çıkışını yakalamış ve sonraki süreçte Kötü Yol, Bizim Okul gibi dizilerde yer almıştır.[10]

2013 yılında başlayan Fatih Harbiye dizisinde Aslı karakterini canlandırmış.[11] Dizi 2014 yılında final yapmıştır.[12] 29 Haziran 2015'te ATV'de yayına geçen ve 12 Mart 2018'de sona eren Kırgın Çiçekler dizisinde Songül karakterini canlandırdı.[13] Ayrıca Lipton reklamında oynamıştır.[14]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002 Bir Tutam Baharat Saime Başrol
2009 Konak Selma Yardımcı Karakter
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2003 Büyümüş de Küçülmüş Gizem Yardımcı Karakter
Çınaraltı Gökçe Yardımcı Karakter
2004 Büyük Buluşma Selcan Başrol Oyuncusu
Sahra Lara Yardımcı Karakter
2005 Zeynep Tülin Yardımcı Karakter
Beşinci Boyut Başak Başrol Oyuncusu
2006 Ezo Gelin Tekgül Yardımcı Karakter
2007 Parmaklıklar Ardında Birsen Mutlu Yardımcı Karakter
2008 Gazi Berçem Yardımcı Karakter
Kollama Nurbanu Yılmaz Yardımcı Karakter
2011 Hayat Devam Ediyor Zozan Fırat Yardımcı Karakter
2012 Kötü Yol Canan Yardımcı Karakter [15]
2013 Bizim Okul Gülbahar Yardımcı Karakter
2014 Fatih Harbiye Aslı Yardımcı Karakter
2015-2018 Kırgın Çiçekler Songül Celen Ertürk Başrol Oyuncusu
Reklam
Yıl Şirket/Ürün Kaynak Notlar
2016 Lipton [16] Reklam Yüzü

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Gökçe Akyıldız". Sinematürk. 19 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2002. 
  2. ^ a b "Büyük Dizilerin Küçük Yıldızları". Hürriyet. 21 Mart 2004. 
  3. ^ "Yaz Dizilerinin Kazandırdığı Oyuncular". Vatan. 24 Ağustos 2015. 
  4. ^ "Bu Kez Şans Kapıyı Çaldı". Sabah. 24 Haziran 2004. 
  5. ^ "Gökçe Akyıldız-atv". 16 Temmuz 2016. 
  6. ^ "Zeki Alasyayla Rol Almak Heyecan Verici". Sabah. 2 Mart 2013. [ölü/kırık bağlantı]
  7. ^ "Gökçe Akyıldız Kimdir". Sabah. 8 Şubat 2017. 
  8. ^ "Kimse tecavüzcüsüyle mutlu olmak zorunda değil!". Akşam. 1 Şubat 2014. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2016. 
  9. ^ "Hayatımızda Bu Kadar Çok Ağlamamıştık". Sabah. 15 Ocak 2016. 
  10. ^ "Dizinin Başarısı Gerçek Olaylardan Kaynaklanıyo". Sabah. 9 Kasım 2016. 
  11. ^ "2015 Yazı Bize Hangi Oyuncuları Hediye Etmiş". Hürriyet. 20 Haziran 2016. 
  12. ^ "Aslı Dibe Kadar Batmış Bir Kadın". Habertürk. 14 Nisan 2014. 
  13. ^ "Birilerinin Yaşadığı Hayatları". Milliyet. 11 Kasım 2016. 
  14. ^ "'Kırgın Çiçekler de Songül Karakteri Gökçe Akyıldız ın Başarısı". Milliyet. 6 Ağustos 2015. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2016. 
  15. ^ "'Kotu Yol un Kahramanlari". Hürriyet. 26 Temmuz 2012. 30 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2016. 
  16. ^ "Arif Diren ve Gökçe Akyıldız'dan Reklam Filmi Geldi!". Noluyo.tv. 2 Mart 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle