Ana menüyü aç

Faruk Peker (d. 1 Ocak 1956, İstanbul, Türkiye), Türk manken, senarist ve sinema sanatçısı.

Faruk Peker
Doğum Faruk Peker
1 Ocak 1956 (1956-01-01) (63 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, senarist, manken
Etkin yıllar 1977-

İlk kez 1977'de Yılmaz Duru'nun Kükreyen Aslan adlı sinema filmi için kamera karşısına geçti. Kariyerine 1980'li yıllarda, aralarında başrollerini Müjde Ar, Ahu Tuğba ve Banu Alkan'la paylaştığı projeler de bulunmak üzere, çok sayıda sinema filmiyle devam etti. 90'lı yıllardan itibaren çalışmalarını dizi projeleriyle sürdüren sanatçı, Zehirli Çiçek, Berivan ve Yeniden Çalıkuşu'nu da içeren birçok TV dizisinde rol aldı.

T.C. eski başbakanlarından Recep Peker'in torunu, 16 Temmuz 2010 tarihinde kaybettiğimiz Sydney Başkonsolosu Recep Peker'in ise kardeşidir.[1]

Filmografisi (Oyuncu)Düzenle

  • Kıskaç - 1997
  • Kuşku - 1994
  • Bir Aşk Uğruna - 1994
  • Zor Günler - 1994
  • Sessizlik - 1994
  • Oyunun Sonu - 1994
  • Şahmaran - 1993
  • Girdap (16 mm) - 1993
  • Sonsuz Kaçış - 1990
  • Asi - 1987
  • Zirve - 1987
  • Gecelerin Kadını - 1983
  • İlişki - 1983
  • Bataklıkta Bir Gül - 1983
  • Zifaf - 1983
  • Düşkünüm Sana - 1982
  • İffet - 1982
  • Bir Aşk Masalı - 1978
  • Kükreyen Aslan - 1977

Filmografisi (Senarist)Düzenle

  • Şah-Mat (İntiharın Bedeli) - 1989
  • Girdap (16 mm) - 1993
  • Kuşku - 1994

Filmografisi (Görüntü Yönetmeni)Düzenle

  • Zor Günler - 1994

Rol Aldığı TV DizileriDüzenle

  • Yeniden Çalıkuşu - 2005
  • Berivan - 2002
  • Yapayalnız - 2001
  • Zehirli Çiçek - 2000
  • Bize Ne Oldu? - 1999
  • Hüznün Yüzü - 1997
  • Böyle mi Olacaktı? - 1997
  • Anılardaki Sevgili - 1996
  • Gölge Çiçeği - 1995
  • Bir Aşk Uğruna - 1994
  • Duygu Çemberi - 1990

Dış bağlantılarDüzenle

DipnotlarDüzenle

  1. ^ "Yeni Sidney Başkonsolosumuz vefat etti". Hürriyet Gazetesi Doğan Yayın Holding. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2011.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)