Faruk Peker

Türk oyuncu, senarist

Faruk Peker (d. 1 Ocak 1956, İstanbul), Türk manken, senarist ve sinema sanatçısı.

Faruk Peker
DoğumFaruk Peker
1 Ocak 1956 (68 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, senarist, manken
Etkin yıllar1977-2005

İlk kez 1977'de Yılmaz Duru'nun Kükreyen Aslan adlı sinema filmi için kamera karşısına geçti. Kariyerine 1980'li yıllarda, aralarında başrollerini Müjde Ar, Ahu Tuğba ve Banu Alkan'la paylaştığı projeler de bulunmak üzere, çok sayıda sinema filmiyle devam etti. 90'lı yıllardan itibaren çalışmalarını dizi projeleriyle sürdüren sanatçı, Zehirli Çiçek, Berivan ve Yeniden Çalıkuşu'nu da içeren birçok TV dizisinde rol aldı.

T.C. eski başbakanlarından Recep Peker'in torunu, 16 Temmuz 2010 tarihinde ölen Sydney Başkonsolosu Recep Peker'in ise kardeşidir.[1]

Filmografisi değiştir

Rol aldığı filmleri değiştir

  • 1977: Kükreyen Aslan
  • 1978: Bir Aşk Masalı
  • 1982: Düşkünüm Sana
  • 1982: İffet
  • 1983: Bataklıkta Bir Gül
  • 1983: Gecelerin Kadını
  • 1983: Zifaf
  • 1983: İlişki
  • 1987: Asi
  • 1987: Zirve
  • 1989: Şah-Mat (İntiharın Bedeli)
  • 1990: Sonsuz Kaçış
  • 1993: Girdap (16 mm)
  • 1993: Şahmaran
  • 1994: Kuşku
  • 1994: Oyunun Sonu
  • 1994: Sessizlik
  • 1994: Zor Günler
  • 1994: Bir Aşk Uğruna
  • 1997: Kıskaç

Rol aldığı TV dizileri değiştir

Senarist olarak değiştir

  • 1989: Şah-Mat (İntiharın Bedeli)
  • 1993: Girdap (16 mm)
  • 1994: Kuşku

Görüntü yönetmeni olarak değiştir

  • 1994: Zor Günler

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Yeni Sidney Başkonsolosumuz vefat etti". Hürriyet Gazetesi Doğan Yayın Holding. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2011. 

Dış bağlantılar değiştir