Ethem Özışık

Ethem Özışık (d. 22 Kasım 1977, İstanbul) Türk dizi ve sinema senaryo yazarıdır. 42. Altın Kelebek Ödülleri‘nde En İyi Senarist Ödülü kazanmıştır. [1]

Ethem Özışık
Doğum 22 Kasım 1977 (1977-11-22) (44 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Senaryo Yazarı
Etkin yıllar 2012-günümüz
Ödüller

  • Pantene Altın Kelebek Ödülleri 2015 En İyi Senaryo Ödülü (Poyraz Karayel)

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Görev Tür
2021-2022 Teşkilat Senarist Televizyon dizisi
2021 Maraşlı
2020 Yarım Kalan Aşklar İnternet dizisi
2017 Poyraz Karayel: Küresel Sermaye Sinema filmi
Yüz Yüze Televizyon dizisi
2017-2019 Söz
2015-2017 Poyraz Karayel
2013-2014 Sana Bir Sır Vereceğim
2013 Arkadaşım Max Sinema filmi
2012 Sudan Bıkmış Balıklar Televizyon dizisi

ÖdülleriDüzenle

Yıl Ödül Veren Organizasyon Kategori Çalışma Sonuç
2015 42. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Senarist Poyraz Karayel Kazandı
2017 44. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Senarist Poyraz Karayel Adaylık
En İyi Senarist Söz Adaylık
2018 45. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Senarist Söz Adaylık

KaynaklarDüzenle

  1. ^ 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu, hurriyet.com.tr, 4 Ağustos 2015, 12 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 7 Kasım 2021 

Dış bağlantılarDüzenle